Емо accord7 2 #1 Публикувано 11 Август, 2019 Здравейте колеги,колата е accord 2004 2.2ictdi та откакто съм я купил климатика не работеше и реших да го напълня.Ходих в сервиз направиха тест за налягането задържа,допълни системата с фреон,но така и не тръгна.Според уреда нямало ниско налягане,може да е запушен кондензатора и така и не можа да открие проблема.Някакви съвети от каде да започна да измеря релета или чета за някакви бубини на компресора или нз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #2 Отговорено 11 Август, 2019 преди 3 години имах същия проблем,бях го напълнил 2пъти и не стана оказа се реле,смених релето и се оправи сега съм пак с проблем само че незнам дали е от реле или нещо друго,ходих в един сервиз и ми казаха да започна от вентила за налягане,който вентил от афтърмаркетните части струва около 50 лева,може да пробваш първо релето ще ти дам снимка утре или след малко като потърся и ще ти кажа кое е релето мога и номера му да ти дам да го купиш около 20 лева трябва да е и дано да ти е от него проблема.Относно вентила за налягане се намира отпред в ляво през решетката на радиатора,това е засега от мен,някой от колегите ако има опит с другите проблеми по климатичната система да помогнат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #3 Отговорено 11 Август, 2019 (Редактирано) релето за климатика е това правоъгълното долу до 15А бушон в ляво Редактирано 11 Август, 2019 от benjamin4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Емо accord7 2 #4 Отговорено 11 Август, 2019 Мерси за инфото колега, утре ще хвана някой да го замери,че съм малко скаран с тоците Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 12 Август, 2019 Преди 18 часа, Емо accord7 написа: Мерси за инфото колега, утре ще хвана някой да го замери,че съм малко скаран с тоците Виж дали не еднакво със сивото горе на снимката..., може да пробваш с него... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #6 Отговорено 14 Август, 2019 Еднакво е с това на клаксона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Емо accord7 2 #7 Отговорено 14 Август, 2019 Днес ходих да замеря релетата и не откриха проблем в тях.Според майстора проблема е в дехидратора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #8 Отговорено 15 Август, 2019 Или сензора за налягяне не дехидрататора,налягяне на системата замери ли ти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Емо accord7 2 #9 Отговорено 15 Август, 2019 Той го напълни и каза ,че системата не изпуска но няма ниско налягане и цялата тръба на високото налягане беше в лед до дехидратора,а след него топла.И според него има запушване и не позволява на фреона да премине Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #10 Отговорено 17 Август, 2019 Днес ходих моя да гледат,и ми казаха че кондензатора със някакъв магнитен вентил са за смяна цената е 900лв за кондензатора и 500 за вентила Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Емо accord7 2 #11 Отговорено 17 Август, 2019 Тези цени звучат нереални.Ще си карам с отворени прозорци.😀😀😀😀 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #12 Отговорено 17 Август, 2019 доста са си реални, може с афтърмаркер да се притъпи цената на кондензатора ама за вентила тъй като гледам,няма начин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 43 #13 Отговорено 17 Август, 2019 Леле.... за тия пари ше си купя корса с климатик... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #14 Отговорено 18 Август, 2019 на корсата и на нея и замина климатика,след покупката за 1 месец умря,издиша от всякъде,разбрах на къде биеш,но за такова нещо да сменяш колата или да се потиш в жегите като маймуна незнам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 43 #15 Отговорено 19 Август, 2019 Сигурно си ме разбрал, но за смяната на колата си в грешка - особено пък за опел (особено пък за корса). Просто сравних цените, т.е. съгласен съм с Емо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове