Ivan B 119 #1 Публикувано 1 Август, 2019 Моите неволи с новото старо возило, продължават. Когато я купих, само от мястото на шофьора, на празен ход се чуваше едно лекичко къркорене, което се променяше, т.е. поутихваше, когато пусна фаровете. Към днешна дата, това къркорене или тракане или не знам, как точно да го определя, се усили и пак се чува единствено от мястото на шофьора. Имате ли идея, какво може да е това? Понякога шумът намаля, от самосебе си, на студен двигател е по-малък и се усилва на загрят двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 2 Август, 2019 Пскаш тема че се чува от хидр. маркуч а тук откъде идва питаш. Дай малко инфо, какво си правил обслужи ли си я тази кола, клапани,какво масло е в хидравликата, ремъци ролки на агрегатите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #3 Отговорено 2 Август, 2019 Бе да не ти шуми вентилаторчето на датчика за температура на въздуха в купето? Намира се зад една малка решетка в дясно от волана. Както го описваш звучи, когато се замърси... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #4 Отговорено 3 Август, 2019 Чак толкова ли да трака, тоя вентилатор? Едва ли е толкова голям. Значи, извън купето, това не се чува. Когато съм вътре и се наведа към предното стъкло, звукът се чува, все едно е изпод арматурното табло. Ей тая сутрин, паля колата и звукът е тих, като загря и се усили осезателно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #5 Отговорено 3 Август, 2019 (Редактирано) Ако се чува и на контакт без да палиш мотора, вентилаторчвто е. Ако е само при запален мотор, е нещо друго. Редактирано 3 Август, 2019 от Glavanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #6 Отговорено 3 Август, 2019 И аз залагам на вентилаторчето,сложи си ухото на малката решетка и ще разбереш дали е то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #7 Отговорено 3 Август, 2019 Само при запален мотор е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
golfy 36 #8 Отговорено 5 Август, 2019 Запиши тоя шум да го чуем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #9 Отговорено 5 Август, 2019 Записах. Къркоренето спира при пускане на фаровете. 20190805_125211.amr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #10 Отговорено 5 Август, 2019 Телефонът качи файла в някакъв странен формат. Като остане време, ще опитам конверсия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #11 Отговорено 5 Август, 2019 Въпреки че съм с бензинов мотор, при мен така звучи компресора на климатика. Долу-горе така се променя звука, когато се включва/изключва шайбата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #12 Отговорено 5 Август, 2019 (Редактирано) Ето звуковия файл. Там където къркоренето намаля е защото в този момент пускам фарове. звук двигател.rar Редактирано 5 Август, 2019 от Ivan B допълване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове