stanimal 0 #1 Публикувано 29 Юли, 2019 Здравейте, Нов съм във форума. Собственик съм на 2009г. Хонда Акорд ген 8 2,4L седан, на който не мога да му отворя багажника от копчето на шофьорската врата. Пробвах копчето в жабката, но пак не става. Едиствено се отваря посредством копчето на ключа и механично със самия ключ от ключалката която е зад задните седалки. Проверявах бушоните и нямаче изгорял такъв. Моля за съдействие ако се сещате за нещо. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #2 Отговорено 29 Юли, 2019 Вдигни подглавника на задната дясна седалка,там ще видиш един бутон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanimal 0 #3 Отговорено 30 Юли, 2019 Благодаря за съвета, но не виждам бутон, за което прилагам снимки. Моля за уточнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #4 Отговорено 30 Юли, 2019 (Редактирано) Грешката е моя.Много съжалявам.Лявата трябва.Дано си се сетил да вдигнеш и нея. В упътването пише,че седана има там бутон за багажника който се активира на - on/of Забравих да попитам с автомат ли си? Редактирано 30 Юли, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanimal 0 #5 Отговорено 31 Юли, 2019 Здравей отново! От лявата страна има само ключалка, а не бутон, с която посредством ключа може да се отвори багажника, но няма он/офф позиция. Дефакто, багажника се отваря само с дистанционното и от тази ключалка, която се врътва на 90 градуса за да отключи и се връща в изходно положение. През бутона на шоф. врата и от комчето на багажника над рег. номер не може да се отвори все едно въобще тези бутони са без ток. Друго което успях да видя е един бял кабел до бушоните, които са в ляво под волана. Всъщност можели да е от някой от тези бушони или този бял кабел? Прилагам 2 снимки. Колата е автоматик. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #6 Отговорено 31 Юли, 2019 (Редактирано) Бушон няма да е, я виж тва в жабката: https://h-tune.co.uk/club/data/attachment-files/2016/09/116962_IMG_20160922_174205377823.jpg Редактирано 31 Юли, 2019 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #7 Отговорено 31 Юли, 2019 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #8 Отговорено 31 Юли, 2019 (Редактирано) Преди 12 часа, stanimal написа: Здравей отново! От лявата страна има само ключалка, а не бутон, с която посредством ключа може да се отвори багажника, но няма он/офф позиция. Дефакто, багажника се отваря само с дистанционното и от тази ключалка, която се врътва на 90 градуса за да отключи и се връща в изходно положение. През бутона на шоф. врата и от комчето на багажника над рег. номер не може да се отвори все едно въобще тези бутони са без ток. Друго което успях да видя е един бял кабел до бушоните, които са в ляво под волана. Всъщност можели да е от някой от тези бушони или този бял кабел? Прилагам 2 снимки. Колата е автоматик. Благодаря! При мен е комби и до колкото съм запознат има доста разлики със седановата. Предпазител номер седем търсиш. Редактирано 31 Юли, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #9 Отговорено 1 Август, 2019 При мен е комби не знам дали при седана е така, но за да отворя багажника с бутона на врата трябва да са отключени всички врати (при натискане за отключване ми отваря само шофьорската) и да е дръпната ръчната спирачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanimal 0 #10 Отговорено 1 Август, 2019 И при мен е така. Нужно е двойно натискане, за да отвори всички врати. И все пак, ако всичко е отворено, копчето на самия багажник пак не функционира. Само с дръпната ръчна не съм пробвал, но ще опитам и ще дам обрата връзка. Ако това не помага явно трябва да обърна внимание и на бушоните, които не съм знаел че има отпред под таблото. Мерси за съдействието, фенове-колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stanimal 0 #11 Отговорено 2 Август, 2019 Здравейте, отново! За съжаление не се получава нищо при дръпната ръчна спирачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #12 Отговорено 2 Август, 2019 Както е писал @sashua провери копчето в жабката да не е повредено или разскачено. Не би трабвало да е предпазител, щом можеш да отвориш дистанционно от ключа. Ръчната спирачка в случая не играе никаква роля. С и без нея трябва да може да се отвори. Също така няма и значение дали ти е отключена цялата кола или само шофьорската врата. Единственото което забранява багажника да се отваря от бутона на шофьорската врата и от бутона над задния номер е копчето в жабката. Това е направено с цел ако оставиш колата например на автомивка и имаш нещо ценно в багажника да изключиш прекъсвача в жабката и след това да я заключиш (жабката) с ключа. По този начин само този който има ключ в себе си може да отвори багажника, дистанционно, или механично от ключалката зад лявата задна седалка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #13 Отговорено 2 Август, 2019 Комбитата нямат бутон в жабката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #14 Отговорено 2 Август, 2019 7 hours ago, Митко Йотов said: Комбитата нямат бутон в жабката. И какво от това, след като авторът е със седан? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #15 Отговорено 3 Август, 2019 За колегите които не са със седан да не търсят,те и ключалка на задният подглавник нямат.За автора няма нищо общо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове