inspektora 401 #201 Отговорено 12 Май, 2020 (Редактирано) @Митко Йотов Хм, карал съм и карам много други дизели и не съм чувал такова нещо. Чува се и при 2000-2200 об.,т.е. при добре развъртян двигател. P.S. Създадох нова тема по този въпрос и моля да пишете в нея: Редактирано 12 Май, 2020 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1237 #202 Отговорено 13 Май, 2020 Възможно е да говорим за две различни неща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #203 Отговорено 17 Юли, 2020 На 30.12.2019 г. at 14:38, benjamin4o написа: човеко човеко,кажи ми сега ти на мене какво общо има горивната смес и какво общо има демпферната шайба със пружините в маховика,айде за шайбата ще се съглася ама горивото...едно нещо ще ти кажа и то е най-важното от всички качественото и подходящо масло за този двигател не пази само него в случая,маховика,турбината и други.Просто пружинките омекват и си заминават на боклука а ние собтвениците се оплакваме що се чупи от нищото,всяко нещо си има живот а и не караме чисто нови коли.. Тук май бяхме спорили дали нещо влияе на поведението на двумасовия маховик на дизела. Ами оказва се, че абсолютно всичко влияе. Вчера се включих в едно онлайн обучение. За доста нови работи ми се отвориха очите. Приятно гледане. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #204 Отговорено 18 Юли, 2020 то е ясно,че всичко е закачено на една верига моята демпферна шайба обаче я карах 160000км и да ти кажа никакви ядове нямах с нея,от личен опит и знания знам,че основния проблем при маховика и шайбата е качеството на маслото не както за тези компоненти ,но и за турбината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #205 Отговорено 18 Юли, 2020 Може, може и маслото да влияе. На тубитаната 100%, то е ясно. Така е изпилено всичко, че аха да мине гаранцията и да почне всичко едно по едно. А хонда са добри в "изпиляването" открай време. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове