hrisimow 26 #1 Публикувано 23 Май, 2019 Здравейте, Някой от вас има ли реален опит със закупуването на употребяван автомобил от Румъния? Във форума има доста добри постове с изчерпателни обяснения относно процедурата при вноса на употребявани коли от по-известните дестинации, като Швейцария, Германия и т.н., както и характерните особености/тънкости за съответната държава. За румънския пазар, който не е от известните такива за внос, не намерих споделен практически опит, дори и в други форуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #2 Отговорено 23 Май, 2019 Ех, едно време си бях харесал един Прелюд до Крайова, ама си спомням, че тогава Бранко ме разубеди ... Не си спомням доводите, но беше убедителен. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hrisimow 26 #3 Отговорено 24 Май, 2019 Ако доводите са били свързани със самия екземпляр, значи няма нищо обезпокояващо. Обаче, ако са се отнасяли към процедурата за внос от Румъния, значи си има някакви подводни камъни за които трябва да се внимава и знае. Дано се включат и споделят още хора преминали през този неутъпкан път. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #4 Отговорено 24 Май, 2019 Да, по-скоро с административната част нещо. @Markony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #5 Отговорено 24 Май, 2019 Аз преди няколко години пътувах в командировки в Румъния. Предимно в дунавската част. Направи ми впечатление, колко много коли с българска регистрация срещах по техните пътища. Оказа се, че румънците си купуват коли от България и ги регистрират тук. Понеже у нас еко-таксата и др. такси са много по-ниски от колкото в Румъния. С това мога да помогна... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #6 Отговорено 10 Юни, 2019 Колега, моята си я вкарах от Румъния преди 5 години. С тази разлика, че колата я взех от представителство, което я беше изкупило и ми я продадоха с фактура, договор и всички необходими документи. Не съм имам никакви проблеми при регистрацията. Но ако си харесал нещо от частно лице, не мога да споделя опит. Само помня, че нямат задължителен нотариус. Подготвяте си сами договор, като се правеше и в общината нещо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове