Nikito82 61 #1 Публикувано 15 Април, 2019 Здравейте колеги, с какъв бензин си карате колите? Може ли акорда да се кара със сто октана бензин и има ли полза или вреда от това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 120 #2 Отговорено 15 Април, 2019 (Редактирано) Аз съм на газ, но ако зареждам бензин е само 100 октана, от както имам колата. Вреди няма. Редактирано 15 Април, 2019 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #3 Отговорено 15 Април, 2019 (Редактирано) Аз знам за 2 случая, в които човек имаше проблем след зареждане със 100 октана и по-конкретно v power на Шел. Предположенията бяха, че горивото е може би най-доброто на пазара и е разградило някакви наслоявания получили се през годините. Това все пак са единични случаи, имам доста приятели, които си карат на газ и слагат от време на време 100 октана и нямат грижи, но все пак е добре да се има предвид. Аз лично карам с най-евтиното 95 което намеря, но все пак от бензиностанции за които съм събрал позитивни отзиви. Когато няма такива на близо зареждам пак 95 от най-удобната ми от "големите". пп: има такава тема в общия раздел с анкета Редактирано 15 Април, 2019 от Cap_Slow Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #4 Отговорено 15 Април, 2019 Значи да не рискувам сега към София да пълня резервоара със сто октана, да не стане нещо по пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #5 Отговорено 15 Април, 2019 Нищо няма да стане. Като ти се иска, сложи 100. Няма да литне. Ако не ти се горят излишни пари, карай си с 95 и безаварийна. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6210 #6 Отговорено 16 Април, 2019 Пробвал съм моето 2.4 със 100-так, но си го карам с 95. С първия е някак по-отзивчив, но и с втория има мощност в резерв, така че не се охарчвам повече от необходимото, а в града 100-така е излишен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове