nedjalko1 18 #1 Публикувано 15 Март, 2019 Здравейте, колеги Времето се позатопли и Педала на съединителя на CRV-то 2 ген., отново започна да скърца. Правиго когато на вън е горещо. Миналото лято пръсках с каква ли не грес но ефекта е временен. Течноста в казачето е мътно. Дайте идея какво да правя, че много ме дразни това скърцане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 15 Март, 2019 (Редактирано) Скърцането едва ли ще се оправи от това,но ако изчакаш с тази мътна течност ще сменяш някоя помпа. Редактирано 15 Март, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #3 Отговорено 15 Март, 2019 Смени течността на съединителя и ще ти олекне педала. Скърцането също може да изчезне или намали. И при мен беше така. Даже имаше чак нещо като тапа от мръсотия при пробката ... Къде си пръскал с грес? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #4 Отговорено 15 Март, 2019 Гресирах педала със спей , ако някой може даде повече информация как се сменя течността ще съм благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bokocska 9 #5 Отговорено 15 Март, 2019 (Редактирано) Трябва ти правилната грес. Иначе се гресира ябълката на помпата, която влиза в цилиндъра на същата т.е. педала е захванат за буталото на помпата от единия край, а от другия край ябълката на буталото се движи в цилиндъра на помпата и като липсва смазка скърца при натискане, тъй като елементите са поизносени и поизтрити с времето. Лично аз мазах и пръсках с различни греси и спрейове, но педала утихна, след като го смазах с литиева грес. Мястото е трудно достъпно, но сваляш една пластмасова кора под волана навираш се отдолу при педалите, светиш със силно, но малко фенерче понеже мястото е ограничено и слагаш литиева грес на точното място - вътре в цилиндъра на помпата, където контактува с въпросната ябълка. От година и повече нямам никакво скърцане. Този мач вече съм го играл и затова ти давам горния съвет. А да , смени си и течността на съединителя с нова. Редактирано 15 Март, 2019 от bokocska Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #6 Отговорено 15 Март, 2019 (Редактирано) Помпите трябва да са две . Източването става от външната има пробка като на спирачните апарати.Първо сваляш казанчето и измиваш с обезмаслител на течаща вода докато светне.След като го подсушиш хубаво казанчето пълниш с течноста да кажат колегите кой ДОТ е.Отвърташ пробката на долната помпа слагаш едно мъркуче в бутилка с малко спирачна течност и помпаш докато излезе чиста течност. Може би някой ще качи снимка от вашия мануала къде е тази външна помпа. Ето и хубав обезмаслител Хубава спирачна течност на АТЕ Разфасовките на АТЕ е 1л ще ти стигне да смениш и та спирачките. А това е и за коли с ABSи ESP Редактирано 15 Март, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ico76 1 #7 Отговорено 15 Март, 2019 Мисля, че в ръководствата дават и гумичките на помпата да се смазват със специална за целта смазка( при евентуално разглобяване де). Щото май и от там поскърцва.Горната помпа съм я отварял за смяна на гумички и почистване. Беше пълна с чернилка, която ако не се промие прецаква и новата спирачна течност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #8 Отговорено 15 Март, 2019 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #9 Отговорено 15 Март, 2019 Това изнамерих но за Акорд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #10 Отговорено 15 Март, 2019 Може ли да се смени тази втулка без да се сваля педала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ico76 1 #11 Отговорено 15 Март, 2019 (Редактирано) Няма нужда да се сваля педала. Само махаш щифта който свързва педала с вилката на помпата и готово. Но, това едва ли ще ти разреши проблема със скърцането. Поне според мен де. Нека и по-компетентни колеги да споделят. Редактирано 15 Март, 2019 от ico76 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #12 Отговорено 2 Април, 2019 (Редактирано) След смяна на въпросната пластмасова втулка шума изчезна. Редактирано 2 Април, 2019 от nedjalko1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wwalker 5 #13 Отговорено 18 Декември, 2020 Как се маха щифта? Купих си втулката и не успях да го изкарам, като пробвах да го дръпна с клещи и не поддава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове