BlueDream4 86 #1 Публикувано 21 Февруари, 2019 Здравейте, ония дни карах извънградско и карайки ми светна лампата -Chek Engine, започна да мига, мига после спря за момент, остана да свети. Спрях, угасих колата за 4-5 сек. запалих и оттогава не е светела....Реших да закупя OBD Mini 327, дойде преди малко, слязох в гаража, като преди това разгледах точно как се работи правилно с устройството, изтеглих платената програма Torque, не демо версията..Закачих обд-то за буксата на ECU, светна за момент зелено, после червено..Добре, включих блутута на телефона, намери OBD II, въведох парола "1234" или "0000" свърза се, дадох на контакт, влязох в менюто на програмата "Torque" >> следва икона с надпис Faults Codes, search, започна да търси 1..10%...20%...50%..100% зареди, но НЕ ИЗЛЯЗОХА никакви грешки..Пробвах още 3 пъти да търси но нищо..Запалих колата, всичките други показатели на програмата заработиха, обороти, температура И т.н т.н......Направих нов опит. изключих програмата, блутута, откачих обд-то..Наново всичко, последователно иии пак No codes..... Предистория..Не бях карал колата 1-2 седмици, зареждам попринцип от новата бензиностанция Rompetrol, но Лукойла в момента ми беше на близко, заредих бензин 95..около 15-тина литра, след около 17-18 км разстояние, светна лампичката..Възможно ли да е от смяна на бензина, НО пък да не отчете никаква грешка...Също възможно ли е компютъра да му е заминала паметта или нещо подобно, какви са вариантите… Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #2 Отговорено 21 Февруари, 2019 За да видиш коя е грешката, трябва да сканираш с OBD-то, когато свети Chek Engine. Тоест, когато е "активна" грешката. Иначе няма как да я прочете. Поне аз не знам да може да чете историята на записите в ECU-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #3 Отговорено 21 Февруари, 2019 Проверявах за грешки без да ми е светвал чека преди месец и имаше една. Не я изтрих нарочно защото тогава нямах време да проверявам за какво е. Днес се сетих за това и пак проверих. Нямаше грешка вече. Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #4 Отговорено 21 Февруари, 2019 Днес гледах в тубата как един точно така сканира, без да свети нищо, колата е в покой, изгасена Хонда Акорд 6-та, автомат и му излезе някакъв датчик на скоростната кутия, изтри си я, сканира пак и всичко е точно... И при мен явно се изчистват..никога не е светела лапмата преди..В нета пишат, че възможно да замине паметта на компа, сиреч е тръгнал да заминава нещо ми е абсурдно...Ама като цяло нищо и половина ненаправих.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #5 Отговорено 21 Февруари, 2019 Може да е моментна грешка .Понякога ,като не хареса бензина става така. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 21 Февруари, 2019 Подозирам, че ти е изкарала временна грешка за misfire на 1 или повече цилиндри, която не ти е записала. Мигането това показва. Правила ми го е тоя номер в много сериозен мраз една зима при първоначално палене (или опит за такова ). От друга страна пък има грешки, които са перманентни и записани, но не палят чека. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове