galin_k 173 #1 Публикувано 17 Февруари, 2019 Здравейте, имам два малки проблема но доста досадни, четох че има други колеги с такива та може да споделим опит: 1. Ел. Стъклото на шофьорскота врата при вдигане излиза от рамката си и не затваря плътно и при скорост нагоре от 50км/ч шуми и духа непроятно. Всеки път го приплъзвам с ръка за по плътно затваряне. За да сваля кората на врата трябва ли да се сваля пласмасовата капачка на огледалото? 2. Задна дясна врата не се заключва с централното освен ручно всеки път. Опитах се да раздвижвам бутона но без успех. Някакви идеи? Знаете ли читав майстор който може да я погледне? Колата е в София, няколко пъти в годината и във Варна. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #2 Отговорено 17 Февруари, 2019 За предната кора, развиваш винтчетата на ръкохватката за отваряне и панела за управление на стъклата разкачаш буксата и вадиш кората -на щипки е. По лесно беше като се започне от доло.Като разкачиш щипките повдигни я нагоре -влиза като в канал от към стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sakrayaami 45 #3 Отговорено 18 Февруари, 2019 Здрасти колега, Относно първия проблем имам нещо много подобно. Може би разликата при мен е в това, че за да спре да духа свалям една идея прозореца след като е бил качен до горе. Това което аз забелязах, е че проблема ми не е в машинката или във врата. Първо я разглобих врата, става много лесно и след това прегледах машинката. Оказа се че прозореца дълго време е мачкал уплътнението което е излязло от канала в който е поставен. От дългото натискане на стъклото върху разместеното уплътнение, гумата му се е деформирала. Виж дали случайно проблема не е същия и при теб, и ако е така мисля да купя от ибей ново уплътнение и мога да ти пратя и на теб линк. Малко съм занемарил този проблем, защото се научих да го изигравам с прозореца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #4 Отговорено 18 Февруари, 2019 Аз също имам тоз проблем при скорост шушне,леко почукване на бутона за сваляне и спира,дори и със ветробрани смених уплатнение от морга на цялата врата пак същото,решението е само едно казаха ми,че се сменят водачите със нови и проблема е решен,не ми е останало време и от други дребни проблеми по харвито,писаното от колегите е истина така се сваля кората на вратата ....ако някой знае колко струва водачите и е сменял нека сподели! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #5 Отговорено 18 Февруари, 2019 Благодаря за интереса и отзовалите се. При мен проблемът мисля че са точно водачите, защото траекторията на стъклото след половината видимо се променя и понякога дори като стигне до горе автоматично слиза до долу, явно някъде се блъска и дава грешка. Ще трябва да се отваря, много досадно но няма как. А някой разрешавал ли е проблема с незаключващата се задна врата? Да се сещате за някой майстор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #6 Отговорено 18 Февруари, 2019 (Редактирано) Колега, аз сега се боря с проблема със стъклото. Та, проблема сега, зимата е малко трудно да го решиш - боклуци, гняс и кал, се е набил в каналите на стъклото, всичко това образува "туткал" който залепва по ръба на стъклото и заедно с "туткала" по улея(водача) и предната част зацепва и усуква стъклото. Решението за зимата WD40, със сламката, за по прецизно, пръскаш в каналите, при свалено стъкло. 3-4 дена докато се омазнят нещата. Лятото, обезмаслител, сваляне и пране. За задната врата, най вероятно ти е изгоряло моторчето. Редактирано 18 Февруари, 2019 от zmiata29 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове