jungles 78 #1 Публикувано 24 Януари, 2019 Здравейте Взех си ELM327 и го слагам обаче не светва , разчетох се и съответно достигнах до извода ,че освен ,че е може да е дефектен примерно , може да няма захранване до OBD буксата... Някакви насоки ?! Някои сблъсквал ли се е с тази "драма" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 24 Януари, 2019 Друг на тази кола за проба? Същият на друга кола? Колата на контакт и проба? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #3 Отговорено 24 Януари, 2019 За на друга кола не съм още , и на контакт и на без , не светва.. Ще видя на друга кола как е.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #4 Отговорено 24 Януари, 2019 (Редактирано) И аз съм имал драми с такъв ELM327. На моя Акорд не работеше (не се свързваше с телефона). На FRV на познат работеше, както и на един Ford Focus на друг приятел. Подарих го и си взех друг. Той вече си работи без проблем. Та, имай предвид, че може просто да е до бройка. Личното ми мнение е, че няма как да се очаква, че нещо, което струва 5-10лв. ако се поръча от Китай, работи винаги безпроблемно Редактирано 24 Януари, 2019 от romborak Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #5 Отговорено 24 Януари, 2019 Ако светне и не се свързва със моят тел. ясна работа , но не да поръчам друг и той да не тръгне ако нещо по захранването на буксата не в ред.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #6 Отговорено 24 Януари, 2019 Просто вземи от познат или отиди в сервиз, да пробваш дали тръгва друг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #7 Отговорено 24 Януари, 2019 Пичове както каза колегата по горният пост , явно на моята не работи... точно сега го пробвах на един VAG... Бути Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #8 Отговорено 25 Януари, 2019 Ако не те затруднява, може ли да кажеш откъде и какво точно си купил, за да е в помощ на други след теб и да знаят да не купуват същото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #9 Отговорено 25 Януари, 2019 https://www.olx.bg/ad/aktsiya-elm327-ured-za-diagnostika-na-avtomobil-bluetooth-skener-elm-32-CID360-ID7nmDp.html#c71b201e51;promoted Не искам да правя лоша реклама , но писах на момчето нищо не ми връща като отговор , не съм за 15лв... но въпросът е принципен. По телефона ме убеждаваше ,че няма да има проблем. В крайна сметка то си работи , но какво съм виновен аз ,че на моята кола не сработва ?! Затова се зачетох по форуми и там имаше предположения ,че някой бушон може да прави проблем. Ще проверя и тях ако не здраве да е . Ще търся от София нещо и ще е на място , за да го пробвам дали сработва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #10 Отговорено 25 Януари, 2019 Еми, заповядай ако искаш, имам същия, работи, с него си гледам данни наживо, когато ми трябва. Не знам дали свети, изобщо не съм го поглеждал. Май светваше някакво червено светодиодче, ама като съм в колата - изобщо не се завирам да надничам свети ли. Просто защото си знам, че работи. Не съм пробвал дали се свързвам без контакт. Продавачът ако е коректен, е редно да приеме модула обратно, без да го интересува по каква причина го връщаш, стига да не му го върнеш повреден. Особено като не са минали 2 седмици. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #11 Отговорено 25 Януари, 2019 Благодаря за отзивчивостта колега ,ще го имам в предвид ! Случват се такива неща , има и коректни търговци има и некоректни ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #12 Отговорено 25 Януари, 2019 Моля за извинение за отклонението: човекът може да е коректен, да е възпрепятстван, кой знае... сигурно и той няма как да знае, че неговият не работи на точно този модел с тази кола. Няма никаква гаранция, че моят би работил при теб, също. Аз моят го купих за съвсем друга кола, на която също не работеше. А по темата - работи и се свързва с телефона без колата да е на контакт, мига ЛЕДче вътре. Като дадеш на контакт, ТОРК-а започва да превърта протоколите един по един и си го намира автоматично, ама сигурно вече си го видял на другата, на която си пробвал. Ако решиш, моля пиши ЛС, ще го получа на мейла. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1260 #13 Отговорено 25 Януари, 2019 Има такива които не сработват на бензинов мотор а сработват на дизелов и обратно.Странното в случая е,че повечето сработват на бензинови и по малко на дизели,зависи от годината на производство на колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #14 Отговорено 25 Януари, 2019 Ами ако има някой от София със същия проблем може да направим едно пробно тестване и да ни излезне късмета ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове