nedjalko1 18 #1 Публикувано 22 Януари, 2019 Здравейте Колеги, На колко често си регулирате клапаните, като карате на ГАЗ ? И какво наблюдавате като резултат- самозатягат ли се ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teho 9 #2 Отговорено 22 Януари, 2019 Аз лично на моята на около 20хил.И мисля че винаги са понатегнати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #3 Отговорено 22 Януари, 2019 Това пряко зависи от газовото и колко си накарал газаджията да го удуши. Как са оставени клапаните при регулирането в горните стоиности или не.При газ винаги са натегнати особено изпускателните,при хубаво газово и добра смес на 25 хил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Juli CR-V 2006 0 #4 Отговорено 10 Февруари, 2019 Може ли за малко повече информация, какви са стойностите за реглаж на клапаните ! Благодаря ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ГОШКАТА 21 #5 Отговорено 10 Февруари, 2019 valve clearance -INTEL---mm;0,21-0,25mm valve clearance -EXHAUST----mm;0,28-0,32mm 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #6 Отговорено 11 Април, 2019 Колеги регулирах клапаните изпускателни на 0.30 (бяха на 0.27) ,смукателните не съм ги барал бяха си на 0.22,но сега разбирам, че колата трябва да е престояла една нощ. А аз ги регулирах след 1.5 часа престой уж беше изтинала. Голяма грешка ли е това или са просто по хлабави? Да карам ли така или пак теглаж? Може ли нещо да прецакам така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #7 Отговорено 11 Април, 2019 Реално са били точно 0.25 на 0.30. Сега са малко над 0.30. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedjalko1 18 #8 Отговорено 12 Април, 2019 Мога ли да карам така или е опасно да не прегори някой клапан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenkar1 0 #9 Отговорено 12 Април, 2019 Може няма проблем,даже е по добре да са малко хлабави. Така или иначе ще вървят пак към нулата.Изпратено от моят Pixel 2 XL с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #10 Отговорено 12 Април, 2019 Въведен е от производителя накъкав толеранс на това колко да са клапаните а той е цитиран от колегата- Quote alve clearance -INTEL---mm;0,21-0,25mm valve clearance -EXHAUST----mm;0,28-0,32mm Ако си избягал от неговите горни и долни граници едва ли ще е добре и щеше да бъде упоменато в ръководството от производителя че това е възможно. Ако искаш да се поправиш има точно указана температура при която се прави реглажа в твоето сервизно ръководство. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #11 Отговорено 12 Април, 2019 Така е, аз гледам да ги оставям по средата. Изпускателните може би даже по към горна граница. Температурата на двигателя под 38 градуса. http://www.crvclub.ru/manuals/CR-V-2_manual_eng/manual_uk_shop/group_2i.htm#155533 Ето още нещо от мен: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове