note 401 #1 Публикувано 8 Януари, 2019 Колеги, в продължение на тази тема се връщам към проблема с тегленето надясно при моя автомобил. Продължавам да усещам едно леко теглене надясно при шофиране в града - налага се да натискам волана леко вляво. На магистралата с висока скорост не се усеща, но там и воланът е доста по-стегнат. Проблемът остана и след поставянето на нови зимни гуми. Едното ми обяснение е, че това е нормално заради големите гуми (18" джанти) и наклона на пътищата. От друга страна наскоро в един сервиз с много добра репутация в този форум ми казаха, че имам разбит десен външен накрайник. Та конкретно да питам по-опитните: 1. Възможно ли е тегленето да се дължи на накрайника? 2. Ако накрайникът е за смяна, защо нямам никакви шумове от предницата по дупки и завои? Да не е луфт в рейката вместо при накрайника? Не ми се ще да сменям здрава част! 3. Каква марка накрайник препоръчвате да закупя? Оригинал или заместител? Приоритет ми е надеждността, а не цената. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno72 2 #2 Отговорено 8 Януари, 2019 Ходи ли на стенд? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #3 Отговорено 8 Януари, 2019 Не съм, това ми беше и следващият въпрос - къде препоръчвате да направя стенд и евентуално реглаж в София? Чувал съм и съм чел прекалено много разнопосочни мнения за разните сервизи. Най-лесният вариант май е Бултрако? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno72 2 #4 Отговорено 8 Януари, 2019 Не съм от София и с това не мога да помогна. Съвета ми е първо да се мине на стенд. Ако в сервиза са добри ще установят дали има нещо разбито или амортизирано. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #5 Отговорено 8 Януари, 2019 От всичко е възможно да ти тегли, включително и от нови гуми. Кормилни накрайници на 2-та ген. купих и смених в Бултрако, като там и направих реглажа. Тогава оригиналните кормилни накрайници, бяха няколко лева по-скъпи от заместителите ,затова и купих от тях. Но реглажа който направиха не ми хареса и след седмица върнах колата за нов реглаж,но пак не беше както трябва, затова го направих отново при Стефан в сервиза при Люлинския тунел. Всичко си дойде на място и съм много доволен от там. Ако ти трябват и не можеш да намериш координати, ще ти дам телефон , че е с предварително записване. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #6 Отговорено 8 Януари, 2019 Подкрепям колегата Emicha за стенд в София. Стефан е човека! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #7 Отговорено 8 Януари, 2019 Май не е от гумите, защото по същия начин теглеше и с летните. Чувал съм за Стефан, може би ще пробвам първо при него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове