CNC Setter 43 #81 Отговорено 12 Октомври, 2021 Никой така и не писа какъв е резултата с афтърмаркета карета ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #82 Отговорено 13 Октомври, 2021 Резултат с Фебест: На 40 хил. км. колата отново тресе. Някой да предложи друга марка карета. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #83 Отговорено 13 Октомври, 2021 От доста места чувам ,че само Original върши работа . Имам опит с други части при други марки ( японски ) , при които освен оригинал , всичко друго е загуба на пари и време , явно и тук е така за каретата и полуоските... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #84 Отговорено 14 Октомври, 2021 40 000км. никак не е лошо, при положение, че едно каре на Фебест е 100лв., а оригинално е 560лв.... Като ги сметнеш с работата излиза, че 3 пъти за 120 000км. ще смениш с на Фебест докато стигнеш цената на оригиналното. А то май толкова някъде ще изкара и то. Моите оригинални ги запазих и ги дадох да ги погледнат за рециклиране миналата седмица, ще видя какво ще ми кажат и дали изобщо е необходимо. Защото не забелязах никакви язви като ги свалихме, но вече бях взел Фебест-а и ги сменихме така или иначе и двете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev_Sergei 5 #85 Отговорено 14 Октомври, 2021 преди 8 минути, Jenti написа: 40 000км. никак не е лошо, при положение, че едно каре на Фебест е 100лв., а оригинално е 560лв.... Като ги сметнеш с работата излиза, че 3 пъти за 120 000км. ще смениш с на Фебест докато стигнеш цената на оригиналното. А то май толкова някъде ще изкара и то. Моите оригинални ги запазих и ги дадох да ги погледнат за рециклиране миналата седмица, ще видя какво ще ми кажат и дали изобщо е необходимо. Защото не забелязах никакви язви като ги свалихме, но вече бях взел Фебест-а и ги сменихме така или иначе и двете. febest 100лв няма. преди 2 месеца купувах дясно вътрешно 280лв, а лявото е около 360лв., но пък него го няма на пазара и не се знае кога ще има. Тъпото е, че в почти всички случаи, проблема е в шлиците, а не в трипода и язви. На мнение съм, че само оригинално си заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #86 Отговорено 14 Октомври, 2021 Явно са те набутали здраво значи.... Ще снимам фактурата като се прибера и ще ти я покажа. За 2.4 автомат става на въпрос. Обясни, как се разбира дали е от шлиците? Какво трябва да им се гледа? Навсякъде дават, че тресенето идва от язви в стените на корубата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #87 Отговорено 15 Октомври, 2021 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #88 Отговорено 16 Октомври, 2021 Карето на Фебест го бях взел от Евро07 за 150лв. с отстъпката. На 1вата година маншона му се беше напукал като кожата на 100-годишна баба, но до сега не се е скъсал. Тресенето се появява от язви в стените на карето. Явбо материала, който ползват е кофти или карето е малко и идва слабо за тоя мотор.. не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev_Sergei 5 #89 Отговорено 18 Октомври, 2021 (Редактирано) На 14.10.2021 г. at 14:31, Jenti написа: Явно са те набутали здраво значи.... Ще снимам фактурата като се прибера и ще ти я покажа. За 2.4 автомат става на въпрос. Обясни, как се разбира дали е от шлиците? Какво трябва да им се гледа? Навсякъде дават, че тресенето идва от язви в стените на корубата. предполагам, че не са ме набутали, явно за 2.2, 180кс са по-скъпи. Качвам и аз фактурата. Казвам за шлиците, защото бях в една фирма (името и е като храна за котки ), там ми казаха, че луфта е в шлиците и ще ги рециклират. Оказа се за 1 каре 120лв без ддс. Тъй като вибрациите не изчезнаха бях принуден сам да се занимавам. Свалих полуоската, отворих карето, измих, изчистих го и никъде нямаше язви. Свалих го от полуоската и какво да видя, шлиците на пръта са подбити/смачкани и просто карето е набито обратно. Явно тази операция уплътнява луфта за определен период. При руснаците има няколко теми как се обира този луфт. Ето една за пример: https://www.drive2.ru/l/536075691288954115/ Редактирано 18 Октомври, 2021 от Georgiev_Sergei 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове