KostadinAtanasov 4 #1 Публикувано 26 Ноември, 2018 Здравейте колеги, вчера забелязах,че гумичката на единия от средните болтове на капака на главата е омаслена и реших,че не е стегнат достатъчно, но се въртеше съвсем без никакво усилие и в двете посоки, дръпнах го нагоре и излезе, оказа се,че е скъсан. Въпроса ми е как да изкарам другата част,която остана вътре и опасно ли е да се кара така и би ли довело това до някакви по-сериозни последици? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 26 Ноември, 2018 Вади се скъсаното с екстрактор, не знам дали ще можеш сам да го направиш. Това май е по-малкото зло. При мен превъртя резбата на средната дупка в главата и след време просто махнах болта и запуших отвора в капака с гумена тапа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #3 Отговорено 26 Ноември, 2018 Имах същия проблем. Разпробих нов отвор и нарязах резба. Болтовете са М6 фабрично, нарязах с М8, защото първият път при пробиването отвора се разби. Все пак болта е по твърд от алуминия, така че това да се има предвид. Гумичките влизат плътно в М8, а болта се оставя толкова дълъг, че като се затегне до край, гумичката да не се деформира, а само да е добре притисната. За да не хвърчат излишно стружки, покрий с парцал, но и да напълниш главата със стружки, не е проблем, защото филтъра ще ги обере после. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #4 Отговорено 26 Ноември, 2018 Колега и аз имах сгъсан болт.1 во свали капака на главата и виж какво е положението.2 ако може по някъкъв начин опитай да завъртиш останалата част от болта.обикновенно не се къса равна повърхност,с някаква права отверка пробвай да отвиваш -важно отвиваш.ако стане е добре,ако нямаш друг болт сложи стария колкото да не излиза масло и влиза мръсотия и търси нов.при беше така карах досто вреве със скъсан болт и няма проблеми,освем малко омасляване около скъсания болт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KostadinAtanasov 4 #5 Отговорено 27 Ноември, 2018 Благодаря за бързите отговори, колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #6 Отговорено 27 Ноември, 2018 Ако е такова и при теб и искаш да е оригиналдъ: Взех оригиналния болт, описан в 1 пост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове