Jump to content
Sign in to follow this  
pako123

Проблем с ел.огледалата

Recommended Posts

Здравейте, колеги .Закупих Хондата с не работещи огледала (не се регулират  и прибират) модела е 2006 фейслифт,като си мислех че е от бушона, оказа се че не е. Изкарах бутоните замерих буксата и на един от пиновите си имаше 12в, поръчах от Англия бутони втора ръка но същата работа. Въпроса ми е при смяна на нови бутони-модул трябва ли да се обучава, или да търся проблема по кабелите?Благодаря!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега, това с неприбирането на огледалата е масов проблем, но доколкото чета никой не е намерил решение. Или поне не е споделил във форума.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И при мене е така,не се прибират,иначе се регулират. В раздел сивик има дълга тема за този проблем,там го оправят,но не знам дали и при нас е така?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте колеги ...Аз като нов собственник на CR-V 2006 се заядох с тия огледала и също като колегата pako 123 започнах от бутоните, че така и така трябваше да сменям тия гадни микро крушчици.Смених ги с led и постигнах супер ефект, тъй като не съм ползвал готови ,а led  chip.Тъй като съм специалист в сервиз на HI FI електроника, това не беше кой знае какъв проблем. Продължих към огледалата, тъй като бутоните бяха наред.Оказа се сериозна работа по разглобяването на такова огледало, но по упоритост съм несравним ,така че установих каквото трябва.Всяко огледало е с вградени 3 бр моторчета ,едното от които е на окачването на огледалото/ отговаря за прибирането /.Окачването /оста/ е изработена вероятно от алуминиева сплав, която при агресивни външни условия /влага ,сол ,миещи препарати и т.н./ е корозирала, а повърхността и се е превърнала в прах. В това състояние всичко е блокирало  и няма спасение ,освен старателно и детайлно изстъргване на всички ал.детайли, и след това нанасяне на повърхностна смазка.При двете моторчета за настройка на огледалото няма проблем ,тъй като са подсигурени със защитни маншончета.За осъществяването на цялата операция, ще трябва снопчето кабели да се освободи от куплунга и да се изниже, като се внимава за реда на втулки ,шайби и пружината.Единственната беля която сторих бе ,че загубих едно малко телче в копчето за управление , което фиксира бутона" отваряне/затваряне" на огледалата,така че внимавайте.Успех на всички .

  • Thanks 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво колега!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега @wasko , ще може ли малко повече подробности около разглобяването на огледалата , и да кажеш по принцип при работещи огледала - сгъват ли се до край (както като се сгънат на ръка) ,защото при мен като натисна бутона за прибиране и се свиват само до някъде ,а не до край,  и не знам това ли е нормалното или трябва до край да се приберат.Та ако има проблем - то със сигурност няма да е от копчето,защото все пак задейства някакво свиване.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги ,вече възстанових огледалата ,по-скоро шофьорското ми създаде проблеми тъй като при разглобяването се изкърши парче от алум.основа и се наложи заварка/аргон/Така се бяха прегърнали двата детайла от корозията че само чук ги раздели.Да обърна внимание че остта на която е нанизано моторчето за прибиране е съвсем различна от тази на обикновените и не се опитвайте да пригаждате .Моторчетата обработих с бяла смазка/спрей/ обилно ,като излишното изчистих .Имат си отделен куплунг през който ги пробвах за мека и безшумна работа.Пак на лявото се наложи да сменя защитата -намира се на релето /реверсивното/монтирано е на шасито за самото огледало ,оранжево калпаче.След това по обратния път сглобих всичко и заработиха безупречно .За колегата по въпроса -огледалата се прибират плътно и двете,ако не го правят, нещо или заяждат или са изтървали зъби.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте колеги ,сетих се че не съм изпълнил обещанието си щом завърша с опресняването на вътрешното осветление и това по бутони и врати да пусна снимки та ето как изглежда салона и таблото .

002.JPG

003.JPG

004.JPG

005.JPG

006.JPG

007.JPG

009.JPG

013.JPG

  • Thanks 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Малки пояснения ..добавени са червени и бели плафончета на вратите, които светват при отворена врата и още два плафона в ляво и дясно на краката, които при запалване превключват на 30% т.е. само леко сияние.Плафоните са от рено шафран.Всички бутони за стъкла вече са осветени вкл. и вътрешните ръчки за отваряне.Както обясних харесва ми хондата ,но тая тъмница вътре беше направо отвратителна.Ще търся аз в тъмното някакъв си бутон или дръжка...тия джуджета направо не са с акъла си, а това при вратите е направо престъпление ...отваряш вратата на такава кола и няма никаква сигнализация зад нея или под вратата къде да стъпиш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво за желанието, труда и това че си качил снимки.

Забележката ми е само към бутоните и ми става прекалено шарено - ако беше само в бяло (като цвета на таблото), щеше да е по-добре според мен. 

Но ти ще я караш и е важно, на теб да ти харесва.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това за шареното и аз имах същите опасения, но надделя мнението на жена ми ,че с различни цветове по лесно ще намира подходящия бутон ,пък и с нищо не е по-шарено от да кажем  едно пежо 206 ,киа ,т-рок и т.н

Сетих се да добавя и нещо също важно.Смених всички крушки на мигачите с LED chip и тъй като очаквах че ще трябва да преработвам релето ,го извадих но се оказа, че е chip flasher led и без никаква намеса си заработи със стандартната отсечена честота.Добавям това уточнение, за да окуража колегите, на които им идва подобна идея.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Даи снимки и от мигачите на LED chip ми излизат само SMD-та.Какво точно си направил :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...