Stefan4eto 9 #1 Публикувано 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Здравейте колеги,колата е црв1 2001 г. 147 кс автомат.Откакто е моя все се чудя кви са тия джаджи зад централната конзола.Пуснах блутута на телефона и намери OBD2.Някой може ли да каже мога ли гледам нещо през тва чудо по колата и с какво устройство,програмка или и аз не знам.Пробвах да се свържа ама не става с 0000 или 1234.Сложил съм ГИ на колата но тея джаджи бяха там и преди монтирането и. Редактирано 14 Октомври, 2018 от Stefan4eto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #2 Отговорено 14 Октомври, 2018 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baro 11 #3 Отговорено 14 Октомври, 2018 Аз съм с китайска двоен дин мултимедия и един такъв блутут модул. Само че при мен с този модел не тръгна и съм с един черен по голям. Чете грешки ,показва инфо в реално време. Върши работа , използвам програмата torque . За другите неща от снимките нямам представа какви са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #4 Отговорено 14 Октомври, 2018 (Редактирано) Преди 1 час, baro написа: Аз съм с китайска двоен дин мултимедия и един такъв блутут модул. Само че при мен с този модел не тръгна и съм с един черен по голям. Чете грешки ,показва инфо в реално време. Върши работа , използвам програмата torque . За другите неща от снимките нямам представа какви са. Тази кутийка с червената лампичка е блутут модул(за какво),така ли? Аз нямам мултимедия и не мисля да си купувам,мислех нещо с телефона ако мога да видя чрез тея работи дето са на колата ама...Нито знам кой ги е поставял,за какво служат и за какво са използвани.Ако не мога да ги ползвам поне да взема да ги махам.Приятел ми каза че црв1 няма OBD2 а телефона ми намира такова чудо Редактирано 14 Октомври, 2018 от Stefan4eto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baro 11 #5 Отговорено 14 Октомври, 2018 Тази синята кутийка е блутут модула. И на телефона става да се инсталира програмата. Не всички ЦРВ та имат ОБД. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #6 Отговорено 15 Октомври, 2018 Преди 6 часа, baro написа: Тази синята кутийка е блутут модула. И на телефона става да се инсталира програмата. Не всички ЦРВ та имат ОБД. Инсталирах си програмката която ползваш и още една подобна и ще видя като се прибера от работа ще стане ли нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #7 Отговорено 15 Октомври, 2018 ;Стана бе гледам си на телефона параметрите(не че разбирам де)имах няква запаметена грешка https://www.obd-codes.com/p0171 Изтрих си я.Ще ходя някъде на обучение. А днес си сменях сд-то и намерих вътре някъв сименс кар кит комфорт от едно време който ще бъде изтърбушен(от него са онея кабеляци,има колонка и микрофон)нещо подобно на това https://www.google.bg/search?q=siemens+car+kit+comfort&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiI8aCoyojeAhXGp4sKHZurC28Q_AUIESgB&biw=360&bih=524&dpr=3#imgrc=YQiC91TlFSmjMM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #8 Отговорено 16 Октомври, 2018 За запознатите къде е свързано този блутут модул Црв 1 ген няма Обд букса поне моята няма има само тези две букси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baro 11 #9 Отговорено 16 Октомври, 2018 Не всички имат ОБД, незнам от какво зависи. Може да е от месеца и годината на производство . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #10 Отговорено 16 Октомври, 2018 Моята е 13.09.2001 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sadechev 0 #11 Отговорено 17 Октомври, 2018 Само фейслифта имат обд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #12 Отговорено 17 Октомври, 2018 По-скоро само фейслифтът има 16-пинова букса за диагностика по OBD2. Преди фейса е 3-пинова и 2-пинова буксата SCS и пак е OBD2. https://www.outilsobdfacile.com/location-plug-connector-obd/Honda-cr-v-1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #13 Отговорено 17 Октомври, 2018 Колега dindin какъв модул може да се купи и закачи за диагностика ако нямаш 16 пиновата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #14 Отговорено 18 Октомври, 2018 Метален кламер 1 3 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #15 Отговорено 18 Октомври, 2018 Преди 9 часа, CARPERA написа: Колега dindin какъв модул може да се купи и закачи за диагностика ако нямаш 16 пиновата Моята я закачах с преходник от 3 на 16 пина с лънч. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #16 Отговорено 18 Октомври, 2018 https://www.olx.bg/ad/prehodnik-3-pin-honda-CID360-ID4ZsT4.html Мисля да взема това и да сложа това https://www.olx.bg/ad/ustroystvo-za-diagnostika-elm-327-obd2-obd-ll-bluetooth-version-v2-1-CID360-ID66W2k.htm Като проработи ще кача тема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #17 Отговорено 18 Октомври, 2018 А ако не проработи - пиновете на преходника са навързани грешно. Доста китайчета има със сгрешени пинове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #18 Отговорено 18 Октомври, 2018 Аз съм с това и работи. Hot Sale OBD 2 Cable For Honda 3 Pin OBD2 to 16 Pin Female For Auto Car Diagnostic Tool Extension Connector Cable 16 Pin to 3Pinhttps://s.click.aliexpress.com/e/QVmUgPW Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #19 Отговорено 18 Октомври, 2018 Между другото на някой ако му върши работа тоя моя сименс кар кит комфорт с радост бих му го пратил,че иначе утива в коша(незнам само всички кабеляци ли са налични,ще се опитам да извадя всичко) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Милен Чолаков 1 #20 Отговорено 21 Ноември, 2018 Въпрос към swakke : Към какво устройство си закачил 16 пиновия конектор ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #21 Отговорено 21 Ноември, 2018 Преди 1 час, Милен Чолаков написа: Въпрос към swakke : Към какво устройство си закачил 16 пиновия конектор ? Аз съм с това и работи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Милен Чолаков 1 #22 Отговорено 21 Ноември, 2018 Благодаря за отговора. Две такива имам v1.5 и v2.0, но не виждат ECU. Поне със софтуер на андроид - OBDmax, Torque, Car Scanner. Вие какъв ползвате ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #23 Отговорено 21 Ноември, 2018 (Редактирано) Car Scanner ELM OBD2 Редактирано 21 Ноември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #24 Отговорено 22 Ноември, 2018 Милен Чолаков С Launch x431 от онези жълтите я четохме.Купих си кабел Honda HDS Xhorse но с него немога да я закача.Иначе с хонда кабела закачах сивик англичанка с 16 пиновата букса и си каза майчиното мляко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
baro 11 #25 Отговорено 22 Ноември, 2018 При мен тези сините не тръгват , пробвал съм и с Делфи също без успех. Сега съм с това и върши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове