krasimir_01 84 #1 Публикувано 8 Октомври, 2018 Здравейте, днес регистрирах колата в кат и отидох на работа с нея без да съм сменял консумативи. На отиване 70км нищо ноо на връщане минах през няколко капака на шахти на ботевградско и ми светна въпросната конфигурация, VSA, TSA и знак внимание . Спрях и слязох от колата да проверя гумите но нямаше нищо запалих колата и тръгнах нищо не светеше но след 5-6км пак светнаха. Някой знае ли причината за това светене? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #2 Отговорено 8 Октомври, 2018 Вероятно датчик на ABSа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #3 Отговорено 18 Октомври, 2018 Малко със закъснение но ако има проблем с датчика не трябва ли да свети и лампата за АБС-а а тя си работи но не свети. Оня ден въртях гумите и огледах кабелите и датчиците но не съм вадил датчици ще пробвам да напръскам буксите с контактен спрей и да видим. Но аз си мисля дали не е проблем с налягането в спирачната течност че при спиране не спира като хората а от втория път, но пак не трябва ли да светне АБС-а и при порязко спиране не трябва ли да усещам подритване в педала? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #4 Отговорено 18 Октомври, 2018 (Редактирано) Ето направи тази процедура не в сервиз или поне присъствай ти като я правят,при човека се оправи ABS ABS са свети ако някой от датчиците не работи закачи я на диагностика ще се види кой,подритването се появява ако някое колело приплъзване ако спират и 4те еднакво не,също и ако не работи ABS са естественно да не подритвна. Редактирано 18 Октомври, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #5 Отговорено 18 Октомври, 2018 Проблема е решен . Объркана крушка на десния стоп, в кат не ми светеше десния стоп и ме караха да сменя крушката но съм сложил такава с една светлина и когато пусна габаритите ми светват и стоповете а при натисната спирачка ми светваха габаритите при изгасени светлини. Следва смяна на спирачна течност профилактично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #6 Отговорено 10 Март, 2021 Днес както си карах светна иконката с воланчето и знак! светне изгасне и пак така .Какви са процедурите и опасно ли е?? Благодаря!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #7 Отговорено 10 Март, 2021 Вероятно лентов кабел май беше или някоя буксичка не прави добра връзка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #8 Отговорено 10 Март, 2021 А възможно ли е да има нещо общо с вода, влага,намокряне?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #9 Отговорено 10 Март, 2021 Ето къде да търсиш проблема: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #10 Отговорено 11 Март, 2021 (Редактирано) Благодаря Emich,това го прочетох още щом светна,но не ми е ясно защо случи на делфито не отчита никакви грешки!? Редактирано 11 Март, 2021 от itcebel грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #11 Отговорено 26 Март, 2021 Делфито е несъвместимо с наще коли или поне аз с които съм се сблъсквал, не чете всичко може и затова да не ти отчита коя е грешката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове