dexter99 9 #121 Отговорено 11 Януари Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 23 #122 Отговорено 13 Януари Моята си чака реда в сервиз, защото хидравликата смуче въздух от някъде. После ще сменя казанчето за хидравлична течност с чисто ново, както и течността с оригинална. Предна дясна биалетка я сменям през 2 месеца, не знам защо, та и нея ще сменям. Плаче за предна броня иначе, но ще видим кога ще е, иначе искам да полирам фаровете и да сменя крушките с ксенон или друго, но да е по-силно от обикновените. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 204 #123 Отговорено 13 Януари 9 hours ago, nunezz said: Предна дясна биалетка Сложих MEYLE преди 5г. Още са си добре. Относно фаровете - рециклирането е препоръчително, защото съм убеден, че са нагорели рефлекторите, съдейки по моите собствени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #124 Отговорено 14 Януари (Редактирано) На 11.01.2026 г. at 13:24, dexter99 написа: Да се включа и аз в темата.Автомобила е акорд 7 фейслифт type s като беше закупен февруари миналата година.След покупка първоначалното обслужване включваше: масло,филтри,смяна на спирачна течност,антифриз,хидравлична течност (оригинална на хонда),свещи иридиеви и реглаж клапани.Последва смяна на накладки отзад и смяна на заден десен абс датчик.Наскоро пак светна vsa и abs заради датчик,но скоро ще се занимавам с проблема. Стигаме до май месец на 2025 когато реших да сложа андроид мултимедия и камера за задна скорост. Дойде лятото и колата имаше леки забележки от камъчета по предна броня,зажулване на задна броня и петънце ръжда на задна дясна вежда и малко от вътрешна страна на пасажерска врата,оправихме и това. Стигаме до месец септември,когато реших да и направя полиране,пастиране и керамика. Последните неща,които свърших са от декември 2025 като тогава ми гръмна бобина на 2ри цилиндър,последва смяната и с такава на Denso и задна дясна биалетка. Чувам доста добри мнения за качествени ледове. По - добре били от ксенона и нищо не се преправя. Аз съм с фабричен ксенон на късите. Но имам мерак да пробвам лед. Ще видя кога ще се заиграя 😂 Редактирано 14 Януари от Г.Писаров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #125 Отговорено 14 Януари (Редактирано) Ако късите ксенони са ти ОК, за дългите ледовете са добра опция (защото късите не гаснат, а леда ги "надскача" по сила и "далекобойност"), стига да нямаш ДРЛ на дългите. ДРЛ на лед не става заради консумацията, но с двусветлинни крушки в мигачите е бонбон. Редактирано 14 Януари от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 204 #126 Отговорено 14 Януари (Редактирано) На зет ми FRV-то вече е с LED на мястото на ксенона, като нищо не е преправяно. Още не съм стигнал да видя какви са ледовете, но той е доста доволен и каза, че на мокро няма проблем. Седи в гараж само за дълго и още не съм пробвал лично, та да дам мнение, ама трябва скоро да се случи. Ако ксеноните са оригиналните, едва ли бих се замислил за подмяна, ама аз съм с китайчета и я крушката, я запалката заминават - все съм в играта Но продължавам да твърдя, че по-важното е , преди всичко да се провери рефлектора. Редактирано 14 Януари от I_Yordanov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #127 Отговорено 14 Януари Пиши като провериш и тестваш, па ако и снимки дадеш ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #128 Отговорено 15 Януари Относно мненията фабричен ксенон vs лед - обсъждал съм го само с колеги със 7 - ци. Всички казват, че леда е по - добър от ксенона. Също така нищо не се преправя/маха. Дори и да не си доволен - връщаш ксеноновите крушки без проблем. ДРЛ модула на дългите - имам такъв монтиран. Може да се нагласи да работи с ЛЕД ако искаш. Говорих с човека, който ми го монтира. Сваля се и се праща, предполагам на производителя. Коригират нещо в него и става за ЛЕД. Услугата струваше 15 лв. Като сложиш и куриера, това към 30 лв. Но аз си мислех - ако сложа ЛЕД на късите - няма ли да ми отпадне необходимостта от ДРЛ? Аз съм го сложил, за да щадя ксенона. ЛЕД - а не е ли по "устойчив" на постоянно ползване 🤔 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #129 Отговорено 15 Януари И да е по-устойчив, предимството на ДРЛ-а е че денем не ти потъмнява таблото (с вкл къси) и не пръска течност на фаровете (ако имаш там пръскалки), както и че отзад нищо не свети. Но ако с тези неща нямаш драма - карай лед на къси и готово. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #130 Отговорено 15 Януари Отдавна съм махнал бушона на пръскалките 😂 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #131 Отговорено 15 Януари И аз не виждам полза от тях (ако са без чистачки - като на старите Волва), ама си беше екстра едно време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 204 #132 Отговорено 15 Януари Моят бушон също си седи в жабката Пръскалките са полезни при определени условия, но през повечето време са си дразнещи, особено с тоя дебит! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #133 Отговорено 15 Януари Off Topic На Легена така фръгат, че става тъмно отпред нощем и после целият капак и таван са в капки. Добре че е 1 път на 3 пъти за предното стъкло, ама бушон не съм махал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dexter99 9 #134 Отговорено 17 Януари И моята е с фабричен ксенон,но едната крушка се предаде и минах на лед на къси.Засега съм доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #135 Отговорено 17 Януари Щеше да е много информативно за разликата в 2-те технологии, ако светнеш късите с 1 лед и 1 ксенон лампи. Може би си го направил и имаш нощни снимки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pyle 4 #136 Отговорено 3 Март Горно носачи, долни шарнири, масло, предни накладки, задни накладки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 97 #137 Отговорено 4 Март Да почна от най-прясното : Водна помпа, ролка обтяжна, шайби (капак клапани), задни дискове Рьотингер на запетайки, накладки АТЕ, подменен антифриз, акумулатор... Всички крушки освен мигачите, ксенона и дългите са LED. Малко ме дразни, че така, като падне консумацията и електрониката спира зареждането и минава на "нисък" волтаж. Това ме кара без да има нужда да включвам климатика и вентилатора. Ксенона ми на оригинални сменени Осрам 4 години не е мръднал и ме кефи как е проектиран и "реже" светлинния лъч. Това ме въздържа да мина на пълно LED на фона на псувните ми на болшинството заслепяващи със сменени незнайни ЛЕД. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 57 #138 Отговорено 9 Март Какво и става на електрониката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #139 Отговорено 9 Март (Редактирано) Алтернатива не зарежда постоянно, когато няма включени консуматори. Това не се отразява много добре на акумулатора в каране при градски условия. Имаше в една тема тук, в която пишеше, точно кой кабел трябва да се изкара от буксата на алтернатора, за да се изключи тази "екстра". Но не я намирам, че и мен ме дразни това непостоянно зареждане. Скапва ми се бързо акумулатора. Редактирано 9 Март от Г.Писаров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 97 #140 Отговорено 9 Март (Редактирано) Преди 9 часа, smirky написа: Какво и става на електрониката? Автомобилите ни използват Honda dual mode charging system. Системата е проектирана с цел икономия на гориво чрез следене на консумацията на ел. системата. Когато системата превключи на нисък волтаж не зарежда и напрежението пада под 12,9V. Инсталирал съм си модул с USB за зареждане на телефони и той ми изписва колко е напрежението в инсталацията в реално време. Мен лично ме дразни този вариант и току при възможност включвам профилактично акумулатора на зарядно за да се дозареди. Градския като спомена, сега ще се разтърся как се спира тази "екстра" Редактирано 9 Март от svemar допълване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 97 #141 Отговорено 9 Март Такааааа... Да е жив изкуствения интелект "За да спрете (байпасирате) системата за зареждане с два режима (Dual Mode Charging) на Honda Accord 7-мо поколение, трябва да „излъжете“ модула за управление на двигателя (ECM), че в автомобила има висок електрически товар. Това принуждава алтернатора да работи постоянно в режим на висок изход (около 14.4V-14.9V), вместо да пада до нисък режим (12.4V-12.9V) за икономия на гориво. [1, 2] Ето основните начини за постигане на това: 1. Временно решение (без модификации) Най-лесният начин да принудите системата да остане в режим на високо напрежение е просто да увеличите консумацията на енергия. Включете фаровете: Когато фаровете са включени, ECM автоматично превключва алтернатора в режим на високо напрежение. Други консуматори: Включването на вентилатора на купето на висока степен или отоплението на задното стъкло има същия ефект. [3, 4, 5, 6, 7] 2. Байпасиране чрез Електрическия датчик за товар (ELD) [8] Системата използва ELD (разположен в кутията с предпазители под капака), за да следи консумацията. Можете да го заобиколите по следните начини: [1, 8] Метод с резистор: Извадете ELD и свържете сигналния проводник към земя чрез резистор (обикновено 820 ома / 0.5 вата). Това кара ECM да „мисли“, че има постоянен голям товар. Пълно изключване: Някои потребители съобщават, че премахването на ELD от кутията с предпазители и повторното свързване на захранващата шина без него води до постоянно зареждане над 14V, но това може да предизвика светване на индикатора за акумулатора на таблото. [2, 7, 8, 9, 10] 3. Модификация на кабела на алтернатора Можете физически да прекъснете връзката между компютъра и алтернатора. Прекъсване на "C" проводника: На 4-пиновата букса на алтернатора намерете проводника за управление (обикновено бял със зелена ивица, означен като C за Computer). Ако го прекъснете (депинирате или срежете и изолирате), алтернаторът ще премине по подразбиране в режим на високо зареждане. Забележка: Този метод често води до светване на лампата „Check Charge System“ на таблото. [7, 11, 12, 13, 14] 4. Софтуерно изключване Ако разполагате с тунинг софтуер като Hondata FlashPro, можете да деактивирате функцията "Fuel economy alternator control" или "ELD" директно в настройките. Това е най-чистият метод, тъй като не изисква рязане на кабели и не предизвиква грешки на таблото. [15, 16] Предупреждение: Преди да извършвате каквито и да е електрически модификации, винаги разкачайте отрицателната клема на акумулатора. [17, 18] Желаете ли по-подробни инструкции за местоположението на ELD в предпазителната кутия на вашия Accord?" Избирам последния метод с Hondata FlashPro. Сега остана да видим къде го имат този софтуер 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #142 Отговорено 10 Март Изкуствения интелект е пропуснал да отбележи, че системата е направена да се включва когато мотора работи на празен ход и именно за това тя е най активна в градски условия когато се стои на светофар и в задръствания но пипнеш ли газта тя веднага изключва включени ли са фаровете също пуснато ли е парно или клима също тоест нямаш консуматори не ти трябва зареждане, проблема има само когато се сложи ДРЛ модул за светлини защото той лъже ЕКУТО и тогава се получава да има консумация а да няма зареждане и колеги с такъв рискуват на моменти да им изключват фаровете а колеги които нямат такъв за тях не съществува такъв риск. Аз лично не мисля, че тя сваля акумулатора просто Хонда така са направили, че при палене се дърпа много ток и трябва по дълго каране за да се върне това което е взела (някъде четох за 30тина км.) но не го твърдя със сигурност. Да отбележа, че не съм опозиция а само допълван на колегата поста. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #143 Отговорено 10 Март Не се меся (щот не разбирам от тоци), но в Легена имам ДРЛ модул на дългите и 1 джаджа дето показва волтажа, тикната в гнездото на запалката. Никога и при никакви условия не ми е показвала нещо различно от 14,5 волта при работещо ДВГ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #144 Отговорено 10 Март Да Цеци това е така защото е решено по този начин: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 50 #145 Отговорено 10 Март На сина Акорд 7 го купихме с допълнителни дневни светлини активни при режим Auto. Забелязал съм, че след запалване при работа на празен ход някой път гаснат сами и след известно време се влючват пак. Сигурно заради горе споменатия режим. Същите остават да светят известно време след изгасяне на автомобила. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #146 Отговорено 10 Март Отложеното гаснене е функция на модула - "изпрати ме до вкъщи" и може да се деактивира. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #147 Отговорено 10 Март +1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
electric28 15 #148 Отговорено 10 Март On 1/15/2026 at 12:05 PM, Г.Писаров said: ДРЛ модула на дългите - имам такъв монтиран. Може да се нагласи да работи с ЛЕД ако искаш. Говорих с човека, който ми го монтира. Сваля се и се праща, предполагам на производителя. Коригират нещо в него и става за ЛЕД. Услугата струваше 15 лв. Като сложиш и куриера, това към 30 лв. може ли повече информация какъв е този модул? Пробвах с лед на дългите и модул - едната мига или свети по слабо от другата. Но реално си светят почти като дълги, не на 30% примерно, както е редно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7374 #149 Отговорено 10 Март Разбира се. Леда е с много по-ниска консумация от халогенката и реално не го намаляваш с тези 30%. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 36 #150 Отговорено 11 Март До колкото знам, модулите нямат опция да "намаляват" каквото и да е, а просто подават захранването на импулси - ако си на 100% - постоянно, ако си на 90% - за 1 сек примерно от 100 импулса, 10 пропуска. Крушката с нагреваема жица е латентна, няма време да изстине и ефектът е, че просто свети по-слабо. От друга страна LED-а се пали и гаси за много по-кратко време и ефектът е мигане. За да може да се "димира" един LED, трябва да е специално направен за това и да е отбелязано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #151 Отговорено 11 Март При автомата в задръстванията не се случват нещата, като при ръчката. Трябва да преместя лоста на Р и тогава започва алтернатора да работи в товарен режим. За ДРЛ - и аз имам. Попитах - може да се преправи за работа с ЛЕД крушка. Момчето, което ми го монтира каза, че трябва да го свали и да го прати, мисля че спомена производителя, срещу 10 лв. преди година, когато питах, го пренастройват. Разбира се има и разход за куриери. Но мисля, че производителя е български. Май спомена нещо за Пловдив. Имах смътен спомен, че кабела е бяло - зеления, ама не бях сигурен. В темата не се споменаваше нищо за грешка след изключването на кабела от буксата. Трябва да пробвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 204 #152 Отговорено 11 Март Баш бяло-зелен кабел е! Опитах се да си намеря поста назад във времето, ама нЕАм нерви. Откача се от зелената букса на генератора и всичко си работи без проблеми. Така карам вече 4-та или 5-та година. И да, заради модула за дневните го направих, иначе нямаше да ми пречи. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 238 #153 Отговорено 12 Март Off Topic @I_Yordanov вероятно точно за този пост съм ровил и аз да търся Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dexter99 9 #154 Отговорено преди 2 часа Продължаваме с грижата за любимият автомобил.Тези дни се направиха следните процедури. Смяна на ангренажна верига комплект с оригинална Хонда, смяна на семеринг колянов вал, гарнитура VTC прозорец и гарнитура VTEC клапан с оригинални Хонда, смяна на уплътнения на датчик колянов вал и VTC актуатор с оригинални Хонда. Реглаж на клапани, смяна на гарнитура капак клапани комплект с оригинална Хонда, почистване на дросел клапа, нулиране на адаптациите и обучение на празен ход. Смяна на пистов ремък и обтяжна ролка. Смяна на антифриз с оригинален Хонда, смяна на спирачна течност и масло на скоростна кутия. Смяна на долен шарнир. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове