ИцоД 170 #1 Публикувано 7 Юли, 2018 Колеги, някой има ли идея дали може даш камера да се върже с 12 волта от лампичките до предното стъкло ? Или някъде другаде с цел да се избегнат висящи жици към запалката. Някой правил ли го е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1494 #2 Отговорено 8 Юли, 2018 От бушоните. Моят кабел ме чака от половин година да го вържа, но така и не си купих преходник, който се пъха в гнездо на бушон. А сега гледам, че има комплекти с кабел и такъв преходник... П.П. Понеже темата няма общо с Джаз конкретно, а може и да е от полза на колеги с други модели, я местя в "Общи дискусии". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #3 Отговорено 8 Юли, 2018 Колега, не си ме разбрал...Имам предвид по-елегантно вземане на тоци, не от бушони или запалка. А говоря за Джаз защото има две лампички точно до огледалото за обратно виждане. Не знам как е с другите Хонди. Идеята е дали може да се вземе от там, тъй като видеорегистратора се монтира около това място Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1494 #4 Отговорено 8 Юли, 2018 Колега, ако е така, не аз не съм те разбрал, а ти не си се доуточнил напълно какво не искаш: На 7/7/2018 at 15:13, ИцоД написа: Или някъде другаде с цел да се избегнат висящи жици към запалката. И да - може да се вземе ток от плафона, понеже едно време съм захранвал радар детектор от там. Колко е "по-елегантно" обаче да се прави така - не съм сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #5 Отговорено 8 Юли, 2018 (Редактирано) Без правилното захранване и бушон ще изпържиш камерата. Редактирано 8 Юли, 2018 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #6 Отговорено 8 Юли, 2018 Току що гледах в менюъла - всичко е ОК. Може да се вземе отводка. Що се отнася за "по-елегантно", не виждам къде по-близо ?!?! Така ще имам жички около 5-10 санта - от плафона до камерката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #7 Отговорено 9 Юли, 2018 На камерата не и ли трябват 5V ?! Всички които съм виждал се захранват през USB порт, където напрежението (от адаптера в запалката или такъв дето Zlatozator е показал) е 5V. Не ясно какво ще се случи, ако я захраниш директно от плафона с 12 V... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #8 Отговорено 9 Юли, 2018 (Редактирано) Еееее, ама четете всичко, де ! Колегата Златозатор ви е постнал картинка с пауър съплая на камерата - 12 към 5 Волта, съответно и ампеража. Се пак не ядем домата с колците Щото като гледам наблизо няма никъде директно 5 волта... Редактирано 9 Юли, 2018 от ИцоД 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #9 Отговорено 11 Юли, 2018 Сори, ама... така както си го написал: Цитат Колеги, някой има ли идея дали може даш камера да се върже с 12 волта от лампичките до предното стъкло ? разбрах, че искаш да вържеш камерата директно към 12 волта, без допълнителен пауър съплай. Точно затова и съм споменал, че това което Zlatozator е показал дава на изхода 5V, а останах с впечатлението, че ти искаш да я вържеш директно към 12-те... Друг въпрос е, ако искаш да вземеш 12 V от плафона, за да захраниш пауър съплая и от него вече камерата, но... малко ми се губи идеята за "елегантността", не ми е много ясно къде точно зад огледалото ще го скриеш, заедно с камерата... но ти си знаеш...Аз също ползвам такова захранване за камера (в Акорд) като го захранвам от бушоните и така съм прекарал жиците, че никъде не се виждат. Имах опция да го захраня и от планофа, но остана въпроса "къде ще навра" кутийката... Би трябвало да има вариант да се скрият жицити и в джаза, ако решиш да го вържеш към бушоните, но ... ти си знаеш. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #10 Отговорено 11 Юли, 2018 (Редактирано) Гледах едно клипче за видео регистратор, който има и камера за задно виждане. И се монтираше горе на огледалото. Но май, че идеята е не остра В такъв случай най-добре от бушоните и камерата долу на стъклото Редактирано 11 Юли, 2018 от ИцоД Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MegatroniC 47 #11 Отговорено 13 Юли, 2018 Моята камера е между огледалото и стъклото, почти не я виждам, понеже е от малките а вграденият й дисплей не ме интересува. Кабела минава под кората на тавана след това под гумата на гредата на вратата и от там под таблото от към пасажерското място. Там има удобно за закачане ръбче. Излиза до запалката, а там имам компактно 12V към 5V с USB и дисплей показващ температурата в купето и 12 волтовата линия. Мисля, че се е получило достатъчно елегантно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове