Nikito82 61 #1 Публикувано 12 Юни, 2018 Здравейте, като вкл климатика от дена на сам и усещам лоша миризма. Някой сблъсквал ли се е с това? Има спрейове за климатици, вършат ли работа, кой точно? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1252 #2 Отговорено 12 Юни, 2018 Nikito82 Вършат.Има си упътване на тях какво да правиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #3 Отговорено 12 Юни, 2018 Колко време е ефекта? Кой точно да взема. Сега ще сменям маслото и ще сменя филтъра на купето(сменям всяка година) съмнявам се да е от него Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1252 #4 Отговорено 12 Юни, 2018 Не е от него.Правило при пуснат климатик е преди спиране на мотора спри първо климатика и остави перката да си работи около две-три минути за да исуши.Иначе от конденза са раждат микроорганизмите и те започват да се размножават и миризмата идва точно тогава от техните спори. Който и спрей да вземеш все става.Принципа на работа с тях е различен за това ще четеш на опаковката. Но спреш ли да спазваш правилото пак ще се наложи да пръскаш.Това си е мухъла,много е упорит и трудно се убива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #5 Отговорено 12 Юни, 2018 (Редактирано) Имаш предвид перката вътре на вентилатора в купето? Редактирано 12 Юни, 2018 от Nikito82 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 12 Юни, 2018 Пускаш АЦ, щото ти е топло, до тук добре. Спираш колата, но АЦ още бачка = лоша миризма (мухъл) както е писал колегата. За да забавиш процеса във времето, малко преди да приключиш пътуването, спираш компресора, оставяш да работи само парното (демек само перката, както е писал колегата по-горе). Ако си с НАВИ, цъкаш АЦ копчето, и натискаш ОФФ на екрана, така ~5мин. Може да отвориш прозорец/и 1-2 мин. преди да угасиш, за да се измирише от влагата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1252 #7 Отговорено 12 Юни, 2018 Преди 1 час, crown_bg написа: Пускаш АЦ, щото ти е топло, до тук добре. Спираш колата, но АЦ още бачка = лоша миризма (мухъл) както е писал колегата. За да забавиш процеса във времето, малко преди да приключиш пътуването, спираш компресора, оставяш да работи само парното (демек само перката, както е писал колегата по-горе). Ако си с НАВИ, цъкаш АЦ копчето, и натискаш ОФФ на екрана, така ~5мин. Може да отвориш прозорец/и 1-2 мин. преди да угасиш, за да се измирише от влагата. Точно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1252 #8 Отговорено 12 Юни, 2018 Преди 2 часа, Nikito82 написа: Имаш предвид перката вътре на вентилатора в купето? Точно нея! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #9 Отговорено 12 Юни, 2018 Аз също имам лоша миризма. Взех си един спрей за обувки със сребърни йони, магнах въздушния филтър пуснах на първа степен и изпръсках почти половината спрей. И за сега миризма няма. Другия вариант е с почистване със спрей за климатици. Имаше едно клипче в тубата за почистване през отвора за оттичане. Не съм го пробвал , но ако се върне миризмата смятам да опитам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #10 Отговорено 18 Юни, 2018 При мен имаше подобрение с http://www.autoclimashop.com/index.php?route=product/product&product_id=1743 , но не перфектно. Следващото което мисля да пробвам е с озонираща машина и след това с пяна през кондензния маркуч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове