crown_bg 446 #1 Публикувано 29 Май, 2018 Здравейте колеги, Имам следния въпрос, някой знае ли човек който би могъл да локализира този проблем и съответно да го отстрани? Проблемът може да бъде или в МИКУ Модула или Километража. Малко брифинг: Зумера за фарове и ключ работят. Индикатора за колан работи, но звуков сигнал за него няма. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6042 #2 Отговорено 29 Май, 2018 Ако имаш навик винаги и веднага да си слагаш колана, този звук не ти е нужен, а ако не го ползваш е дразнещ. Нейде из дебрите на форума имаше дискусия дали звукът може да се изключи, но не помня изходът и. Може предния да го е дразнело и да е резнал някое кабелче. Звукът е различен от този за фаровете и ключа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #3 Отговорено 29 Май, 2018 Преди време колега съветваше на собствена отговорност, че може да се изключи звука за колана с една от буксите под шофьорската седалка, но не помня цвета на кабела/буксата, нито мога да намеря темата. Ако не си залягал да видиш как е положението под седалката сега е момента, ако си значи проблема е другаде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #4 Отговорено 29 Май, 2018 Благодаря и на двама ви, под седалката за да се види хубаво ще трябва да я откача и повдигна, иначе виждам само 1 букса отзад като залегна, с 2 кабела, която си е на мястото. Ще направя няколко теста и ще пиша пак. И наистина нета е пълен с клипчета и теми как да ИЗключиш, но не и обратното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #5 Отговорено 29 Май, 2018 Здравей, колега и при мен е същото положение (липсва пискането, като боднеш и завъртиш ключа). Не ми е проблем, притесненията ми са относно изправността на системата. Бях в Бултрако за подмяната на дефектните въздушни възглавници. Никой не ми спомена, че нямам звуков сигнал или друг проблем по системата. Дано всичко да си и е наред, поздрави ;). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #6 Отговорено 29 Май, 2018 Добре де,къде е написано, че има такава та я търсите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #7 Отговорено 29 Май, 2018 @aleksandur Ами специално за Акорд 7 пише, че има. ЮбиКо казаха, в далечната 2014 че тези модели нямат звуков сигнал за колана, само фейслифта. Тогава не разбирах и повярвах. Миналата седмица бях до Бултрако с колега по работа и питах, казаха че ще проверят. Днес ми се обадиха и казаха, че има и е в КМ, и съответно се сменя КМ, така го дават и в сервизния наръчник. Обаче при мен и а светлинен сигнал, а звуков не. Чудя се дали не е спрян с някаква хитрина, комбинация или нещо друго. Не знам дали има датчик на седалката, който да е изолиран или изваден... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 29 Май, 2018 @Just'Do'It Мен ме притеснява същото, ако наистина го има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #9 Отговорено 30 Май, 2018 Преди 6 часа, crown_bg написа: Чудя се дали не е спрян с някаква хитрина, комбинация или нещо друго. Много е вероятно,при мен е така под седалката.И аз ги карах да погледнат от долу в Бултрако,дали в състояние изключен зумер и индикатор(разкачена букса),въздушната възглавница е активна и казаха -да.Още не съм я пробвал дали се надува!Дано не ми се налага такава проба.Отдолу по спомен има един кабел,с една малка букса,която я разкачих,като единият кабел е извън тази букса и е постоянно свързан с другият от др. букса.Мога да си влкючвам и изключвам тази светлинна и звукова индикация. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #10 Отговорено 30 Май, 2018 @JHM а дано не се налага.. о все пак ще направя 2-та теста дадени в WSM, когато имам време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #11 Отговорено 30 Май, 2018 (Редактирано) преди 25 минути, crown_bg написа: @JHM а дано не се налага.. о все пак ще направя 2-та теста дадени в WSM, когато имам време. Колега, ако случайно направиш двата теста, дали можеш подробно да опишеш процедурата? Ще съм много благодарен, защото ми е любопитно как точно се правят. Аз лично си проследявах кабелите и всичко си е по местата. Светлинния индикатор си реагира, когато се пъхне колана, но си остава притеснението. В началото си мислих, че предишния собственик също го е изключил. Редактирано 30 Май, 2018 от Just'Do'It Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове