honda_ks 13 #1 Публикувано 20 Май, 2018 (Редактирано) Привет Колеги, Налага се да сменям челното стъкло на Сивик 2004 г. За жалост оригиналното стана жертва на камъче и се пукна. Ако някой е минал през тази процедура моля да сподели, на каква марка се спря, и доволен ли е от избора си на стъкло и място за монтаж. Бих искал да монтирам европейско стъкло от доказана марка, затова изключвам китайските. Монтажът ще се извърши в Пловдив. Редактирано 20 Май, 2018 от honda_ks Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dmandrov 0 #2 Отговорено 27 Май, 2018 Досега два пъти ми се е налагало да сменям стъкло, не на Хонда. На служебната, в официалното представителство (защото беше в гаранция и по Каско) и на предишната ми Ситроен в Кобра (там сложих китайско, европейските бяха с около 10-20 лева по-скъпи, но никой не ми обясни каква е разликата). Разлика не видях, освен че в Кобра отидох без час и бях готов за едно кафе време, а в Мото Пфое чаках почти месец за доставка на стъкло, после седмица за да вляза в сервиза и после още 2 дни за смяната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 13 #3 Отговорено 28 Май, 2018 Смених стъклото с европейско такова, и съм доволен от резултата. Няма разлика в цвета, и монтажа е на ниво. Ако някой се интересува от марка нека пише на лични, за да не правим реклама на производителя. Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vaskooo123 2 #4 Отговорено 29 Май, 2018 По принцип е по-добре да се сложи стъкло на читава европейска марка, особено ако разликата е само 20лв. Разликата идва в момента в който се счупи стъклото - китайското може да се пръсне (както се пръска задното / страничните), докато читавото ще остане сравнително цяло и свързано, въпреки че е счупено с цел да предпази пътниците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 58 #5 Отговорено 29 Май, 2018 (Редактирано) Преди 1 час, vaskooo123 написа: Разликата идва в момента в който се счупи стъклото - китайското може да се пръсне (както се пръска задното / страничните) Това виждал ли си го да се случва с китайско или е само предположение? Редактирано 29 Май, 2018 от ruil4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 29 Май, 2018 И китайските предни стъкла са триплекс, така, че няма да се пръснат като задно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dmandrov 0 #7 Отговорено 29 Май, 2018 Като се има в предвид, че китайските стоки са в пъти по-ниска цена, а тук разликата в цената е почти никаква следва, че е по-качествено. Е за съжаление, не мога да споделя по-късен опит с него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 13 #8 Отговорено 30 Май, 2018 Стана ми интересно, колко струва китайско стъкло, защото между него и европейско с доказано качество разликата едва ли е 10-20 лв. Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dmandrov 0 #9 Отговорено 30 Май, 2018 През 2010 беше около 140 лева за Ситроен Ксантия. Не помня дали беше с монтажа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 13 #10 Отговорено 31 Май, 2018 Това, което взех за Сивика, е 290 лв. с гуменото уплътнение и монтажа. Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове