qwertyk 2 #1 Публикувано 17 Май, 2018 Здравейте , колеги! Четох доста теми тук но не ми се изясниха някои неща.Ще почна от начало. Имам Акорд 6 1.8 от почити 2 години. Колата имаше монтиран ГИ на 4 години. След като я взех много ме стресна разхода беше начало на зимата и даваше 15-17 в града, освен това имаше странни вибрации около 600-800 оборота. Отидох при един газаджия - оставих колата. Майстора каза че - газовата е от низък клас -изпарителя е до 100КW (колата е 100 kW) -дюзите са също нисък клас, бавни Не помня каква оферта ме направи за смяна на цял преден кит - но не пожелах тогава да давам пари ,имах други харчове. Човека ми смени филтрите, нещо сменя по настройките ,вибрациите спряха , вдигна и градусите на прехвърляне на газ на 40 С. И си продължих да си карам колата до преди няколко седмици. Колата изгасна.Оказа се проблем с горивната помпа. Както и да е, в един момент се наложи да ми дадат ток. И понеже компютъре е до акумулатора , закачих с щипките металния корпус на компютъра на газовата (Tamona). И почнаха се номерата...ту се включва ,ту изключва. Първо помислих че просто ток не стига до компютъра или някъде дава на късо,или е бушон. Оказа се че всичко е наред ток до компютъра стига.В момента газовата изобщо не работи. ТУК позват въпросите. - 1)Дали да сменя цял преден кит или да сменя само компютъра и инсталацията? Кое е по добре? Или пък да потърся същия модел компютър (Tamona - 2)Дали не е по добре да се намери изпарител с повече киловатове ,да има малко аванс? - 3) Ще отида при газаджия,при който ходих в началото , какви оферти си заслужават. И знам че темата за марка на ГИ е като и темата с автомобилните масла, но каква марка да предпочета.За Tamonata съм чел че не предлага кой знае какви опции за настройки и не върши добра работа инсталирана на Хонди. Благодаря предварително за всеки отзив и съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #2 Отговорено 18 Май, 2018 Давам ти единствения правилен съвет.Отиваш при газаджията и казваш: Искам газ и 5 години да не се занимавам с нищо.Колата да върви по-добре от колкото на бензин,да харчи нормално и да не се занимавам с глупости. Ангажимента да е поет лично,да му знаеш личния телефон ,адреса и да си вдига телефона и през почивните дни :)..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #3 Отговорено 18 Май, 2018 През почивните дни,понякога е досадно.........! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2245 #4 Отговорено 18 Май, 2018 Особено когато си за риба е много досадно...:) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #5 Отговорено 7 Август, 2019 Обикновено, точно тогава всички се сещат за теб и като се почне една: - с едната ръка държиш телефона (говориш тихичко, за да не се уплаши рибата), а с другата ръка държиш пръчката и засичаш.Когато се наложи да смениш стръвта, затвряш телефона, няма как.....:). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове