emulsia 58 #41 Отговорено 19 Май, 2018 Поглезих мен и харвито сложих му един модул,че като утре ще дойде зима а и темата със въртене на ключ май е отживелица,обмислям и за ветробрани но слушам смесени чувства и за това още се ослушвам:))) марката Хеко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #42 Отговорено 19 Май, 2018 (Редактирано) Преди 3 часа, emulsia написа: Сега и малко по темата със гумите аз съм със 195/65/15 малко ми се виждат меки, ето и снимките как са биле и как са сега,леко ме притеснява ако се наденим в някоя Ломска дупка:)))) да ли няма направим беля! Редактирано 19 Май, 2018 от emulsia Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #43 Отговорено 19 Май, 2018 Преди 1 час, Japanese fever написа: Екстра са. С предните малко си се престарал. Проверявай им налягането и ги помпи (ако трябва) сутрин, когато е още хладно и когато колата не е карсна още. Като ги напече слънцето налягането се вдига. Japanese fever,нещо не разбрах в какво съм се престарал следвам вас и производителя какво е написал,за това съм постнал и лепенка от производителя на колко бара да карам.аз нещо съм ги оставил средно между 1.8 и 1.9 бара нямам теглич и няма да теглим нищо,освен,че имам товар газова бутилка 42 литра на място резервна гума ... значи съм в норма ,ако греша да вдигам налягането в гумите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #44 Отговорено 19 Май, 2018 (Редактирано) преди 21 минути, Japanese fever написа: Гледам, че втората снимка манометъра показва близо 2.5 бара. Не познаваш монометъра,гледай не червените а черните цифри са в барове,което ще рече на втора снимка между 1.8 и 1.9 бара е ........ а първата снимка е кога съм бил на 2.2 бара,ако греша приемам критики :)))))))))) Редактирано 19 Май, 2018 от emulsia Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #45 Отговорено 19 Май, 2018 (Редактирано) преди 56 минути, Japanese fever написа: За първата снимка с манометъра - 35 psi отговаря на 2.4 бар. Предлагам ти да ползваш psi, защото в случая е по-прецизна единица и има по-добре разграничена скала. Гуугле конвертор:https://www.google.com/search?q=psi+to+abr&oq=psi+to+abr&aqs=chrome..69i57j0l5.3823j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Еми последно реших така ако може да се разчита на 28 psi -1,9305320384 bar,това идва на 2 бара по снимката със черен надпис скалата ,че е по лесно за възрастни хора като нас :))))))))) Дилемата е тази,на какво да вярвам на стикера кой са сложили на колко бара трябва да са гумите,в случая се обърквам по скалата,аз съм свикнал по бар а не psi .... а някой да ми каже кое е истина и кое да взема за чиста монета.... слагам ги на два бара,ако не е професионално поне няма да навреди! Редактирано 19 Май, 2018 от emulsia Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #46 Отговорено 19 Май, 2018 Дебела е стрелката защото е Китай:))))))))))),решено утре съм ги надул до 28 psi,по мои лесни сметки на 2 бара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #47 Отговорено 21 Май, 2018 Днес по обяд ги направи и четирите гуми на 30 psi,изхождайки от топлината и в хладните утрини да са 28 psi ,вози като лодка меко за сега,ще пробвам и как се държи в високи скорости юли когато съм отпуска по магистралата и ще споделим,въпреки всичко ми се виждат меки или просто са биле много напомпани от гумаджиата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #48 Отговорено 22 Май, 2018 Какви високи скорости... Тая кола със 140 е на над 4000 оборота. Не знам колко високи скорости искаш, но с над 160 си е магия да я караш, а и аз не бих, щото ми гори масло във високите филмираш се излишно. че 30пси, че 28пси. Тва налягане на ден варира с по +- 4-5 пси. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #49 Отговорено 22 Май, 2018 Следващия епизод на Френската поредица" Такси" щял да е с Харви първа генерация! Ама това е идея-да ги строим някой път 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #50 Отговорено 23 Май, 2018 На 22.05.2018 г. at 8:50, Drone написа: Какви високи скорости... Тая кола със 140 е на над 4000 оборота. Не знам колко високи скорости искаш, но с над 160 си е магия да я караш, а и аз не бих, щото ми гори масло във високите филмираш се излишно. че 30пси, че 28пси. Тва налягане на ден варира с по +- 4-5 пси. Дроне,изхождайки от техническите характеристики на колата наистина си прав 160 си е скорост,лично аз съм вдигал точно 165 и се препипва всичко което не ми харесва по окачване,за филмите съм ги оставил на жената пред телевизура :))) за мен е важно колата да е технически изправна и за това сме тука да си помагаме,все пак возим мен и семейство.за пипането на масло още ми е рано да кажа още съм над 4000 км,не е жалим и карам на дзвер :)))) още не съм се нарадвал да се надявам,че ще намалим скоростите по магистралата в диапазон 100-120,за гумите определено сега вози по меко,няма кой да погледне какво е написал производителя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #51 Отговорено 23 Май, 2018 (Редактирано) Преди 12 часа, pet71 написа: Следващия епизод на Френската поредица" Такси" щял да е с Харви първа генерация! Ама това е идея-да ги строим някой път Във света на киното стават чудеса,дай на въображението колега,защо пък не едно туниг Харви такси :)))))))))) Редактирано 23 Май, 2018 от emulsia Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rangel111 34 #52 Отговорено 23 Май, 2018 Здравейте отново! Когато купих Харвито беше малко на шега, оглеждах се за читаво 4х4 и се бях насочил към Субару , но приятели които се занимават с коли ме отказаха и така попаднах на италианка за малко пари от първи собственик що годе поддържана. Сега след една година мога да кажа,че съм влюбен в тази кола. Адски удобна за каране,супер непретенциозна,лесна и евтина поддръжка - с една дума МЕЧТА. Колкото до високите скорости, не мисля, че тази кола е направена за състезания. До 130-140 км. се държи добре, за по-нагоре има други модели. Единственият „тунинг” който ми е нужен са малко по-красиви джанти (имам ги вече) и се замислям за затъмняване на задните стъкла,че в повечето време пътувам сам с много багаж и изглеждам като бежанец .Единственият недостатък за мен е малкият багажник , но мисля, че с една багажна кутия не е болка за умиране. Живея и работя в район в който веригите за сняг са задължителни и мога гордо да кажа, че за цяла зима не съм ги сложил нито веднъж. Във високите обороти и моята пипа маслото, но мисля, че е в рамките на нормалното. Другото за което сега се сещам е уреда за показване на външната температура. Благодарение на линка от друга тема във форума вече е поръчан , но се оказа, че пътува от Китай и ще остане за есента .Чао засега и много безаварийни километри с любимите Харвита!Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #53 Отговорено 23 Май, 2018 Сложи една табела отзад: дърпам Мерцедес Г безплатно,всички останали джипове по 20 лв. Жив и здрав! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #54 Отговорено 23 Май, 2018 Без проблемно да си е караш колега,аз още като е взех малко ми изглеждаше отзад като аквариум :))) а по женска логика отпред изглеждала на гущер :)))),нали съм си болен по колата веднага затъмних задни врати и багажния сектор,аз съм по дългата база със 5-врати, по красиво е така харвито! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове