lefter0v 0 #1 Публикувано 15 Април, 2018 Здравейте колеги, Проверих течността и е пълна колкото трябва но все пак като паля студена колата все едно спирачка нямам докато не запали колата. Може ли да е проблема в помпата? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #2 Отговорено 15 Април, 2018 Колега, това е нормално. Ти досега не си ли карал кола със сервоусилвател на спирачките? Сервоусилвателя започва да работи когато се стартира двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #3 Отговорено 15 Април, 2018 Преди 1 час, lefter0v написа: като паля студена колата все едно спирачка нямам докато не запали колата Това студена ме кара да попитам следното: Докато не запали или докато не загрее? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #4 Отговорено 15 Април, 2018 Преди 3 часа, lefter0v написа: Здравейте колеги, Проверих течността и е пълна колкото трябва но все пак като паля студена колата все едно спирачка нямам докато не запали колата. Преди 2 часа, dindin написа: Това студена ме кара да попитам следното: Докато не запали или докато не загрее? Аз прочетох болднатото и отговорих. Вероятно колегата иска да каже, че педала му е много твърд преди да запали двигателя. Или се е опитвал да я стартира на наклон и тогава трябва да държи спирачката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lefter0v 0 #5 Отговорено 16 Април, 2018 (Редактирано) Да при стартиране на колата на наклон все едно спирачка няма и става дума докато стартира колата. Написах студена понеже когато спирам и тръгвам след малко този проблем го няма. И да карал съм коли с серво но изобщо да нямам спирачка преди да запали не бях виждал Редактирано 16 Април, 2018 от lefter0v Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #6 Отговорено 16 Април, 2018 Така е колега. Не се безпокой. Ако ти се случва често подобна ситуация си дърпай ръчната или не натискай спирачката повече от веднъж, че се втвърдява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #7 Отговорено 16 Април, 2018 Има един клапан в маркуча от всмукателния колектор до сервоусилвателя на спирачките. Той служи за да запазва ниското налягане в сервоусилвателя, след като е угасен мотора. От там нататък имаш 2-3 натискания, преди да се втвърди педала. Та вземи нещо твърдо и го почукай тоя клапан. Възможно е да не затваря добре. Също така е възможно от някъде другаде по малко да смуче въздух и след известно време да губи вакуум. http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=19792,19793&nplgrp=4&cmodnamepc=CR-V&xcardr=5&dmodyr=2009&carea=KD&ctrsmtyp=5AT&xgrade=2WD&nplblk=B__2400 Номер 11. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lefter0v 0 #8 Отговорено 16 Април, 2018 Преди 3 часа, tonywoolf написа: Има един клапан в маркуча от всмукателния колектор до сервоусилвателя на спирачките. Той служи за да запазва ниското налягане в сервоусилвателя, след като е угасен мотора. От там нататък имаш 2-3 натискания, преди да се втвърди педала. Та вземи нещо твърдо и го почукай тоя клапан. Възможно е да не затваря добре. Също така е възможно от някъде другаде по малко да смуче въздух и след известно време да губи вакуум. http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=19792,19793&nplgrp=4&cmodnamepc=CR-V&xcardr=5&dmodyr=2009&carea=KD&ctrsmtyp=5AT&xgrade=2WD&nplblk=B__2400 Номер 11. Мерси за помоща колега, ще проверя клапана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #9 Отговорено 16 Април, 2018 Колко ли херметичен трябва да е този клапан, че да държи вакуума цяла нощ? Лично съм се убедил, че CR-V 2008 г няма спирачки, докато не се стартира двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mafyata 9 #10 Отговорено 30 Април, 2018 На сивик 2006 го имах същия проблем , на црв 2011 го нямам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #11 Отговорено 30 Април, 2018 Преди 8 часа, mafyata написа: На сивик 2006 го имах същия проблем , на црв 2011 го нямам Пробвал ли си да караш кола по наклон с угасен двигател? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mafyata 9 #12 Отговорено 3 Май, 2018 Това ми е ядно за сервото , но педала се втвърдява без да си я натискал след като си я угасил. И защо на едната е така , а на другата не? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #13 Отговорено 3 Май, 2018 явно някоя мембрана на сервото където трябва да държи налягане -не държи и затова така се получава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове