haunted 13 #1 Публикувано 6 Април, 2018 Здравейте. Днес както си карах пуснах чистачките и те пряха в най-горно положение. И не искаха да помръднат. Слязох и пробвах с ръка и се свалиха. След това вече нито с ръка нито с лоста искат да се движат. Чува се някакво мърдане на механика и до там. Пръскалките работят. Задната също. Бушона е ок. Свалих рамената на чистачките и пак не иска. От какво може да е. Моторът е под кората и е много работа за сваляне. Sent from my MI 5 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Eks 6 #2 Отговорено 6 Април, 2018 Аналогичен проблем при мен преди месец, сваляш кората, може да се е откачило рамото от моторчето на чистачките, това е по лекия вариант, по тежкия е да се е счупила пластмасата която свързва рамото с моторчето, там вече ще ти трябва стругар, прави се подобна част за захващане, аз го направих от тефлон и допълнително го хванах с винтче към рамото (пробива се и се прави резба) ще се ориентираш като го видиш. Кората се държи само на щипки, дърпаш рязко и излизат. Това е, не е кой знае какво но е загуба на време, около час със стругарската работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #3 Отговорено 7 Април, 2018 Мерси колега. Явно ще свалям, че по сервизите на дали някой ще му се занимава.Sent from my MI 5 using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #4 Отговорено 7 Април, 2018 За съжаление като махнах кората се видя че се е счупила едната пластмаса и е изпаднала. Вижда се на първата снимка. Трябва ми явно пластмаса като на втората снимка. Дали има такава пластмаса или с какво да закрепя положението някои има ли представа. Моторът си работе без проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Eks 6 #5 Отговорено 7 Април, 2018 (Редактирано) абсолютно същата се счупи и при мен, отиваш при стругар, прави ти една подобна пластмаса от тефлон прави една малка дупка с резба и захващаш с болчето и си готов. Редактирано 7 Април, 2018 от Eks Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #6 Отговорено 7 Април, 2018 Мерси за отговорът. Сега само трябва да намеря някой да се навие да го направи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #7 Отговорено 8 Април, 2018 Мисля да мина без стругар. Явно това е доста често срещан проблем и намерих няколко клишчета в youtube. Мисля обаче да пробвам по този начин. По сигурен ми изглежда: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #8 Отговорено 9 Април, 2018 Аз си смених и двете такива рамена с нови оригинални. Не ми се занимаваше да побългарявам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #9 Отговорено 9 Април, 2018 Колко ти излязоха? И задължително ли е и двете? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #10 Отговорено 10 Април, 2018 Ами при мен едната беше заминала, след 2-3 години и падане намокър сняг върху стъклото, замина и другата. По спомен едната май беше 56лв другата 46лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #11 Отговорено 10 Април, 2018 Зимата като угасиш колата вдигаш и 3-те рамена.Сутрин първо размразяваш и тогава връщаш рамената на стъклото. В повечето случаи сутрин не помниш ,че си угасил колата с пуснати чистачки и като подадеш контакт ,те си тръгват и се трошат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
haunted 13 #12 Отговорено 10 Април, 2018 И аз така мисля че съм го прецакал. Един път ме домурзя да чиста снега и ги пуснах така. Иначе ги направих по този начин с шайбата. Стана доста здраво. Иначе съвет за който го прави да си отбележи с маркер позицията на пластината на мотора и чистачките. Ще си спести после 30 минути натаманяване.Sent from my MI 5 using Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tison 2 #13 Отговорено 1 Декември, 2020 Да ползвам темата и да попитам за задната чистачка. Някой правил ли е опит да я раздвижи или трябва да се смени моторчето, моята пръска течност, но чистачката стои застопорена на 45 градуса надясно и не мърда нито с натиск нито със спрей, стига ток до нея не е от бушон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове