Restless 203 #1 Публикувано 21 Януари, 2018 Пущината потъва между стъклото и ламарината на вратата - откакто купих колата си е така Смених перото - без ефект Просто при пускане перото 50-50 потъва в жлеба мезду вратат и задното стъкло - супер дразнещо Мисля си ако набутам... фолио или нещо в жлеба за да не затъва... ама пук може да изтърка боята и да тръгне ръжда Дайте предложения за фикс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 21 Януари, 2018 Еми, регулирай рамото на чистачката - дигни го една идея по-нагоре. А фикс, би трябвало да си има - при спиране на чистачката, тя се вдига на един пластмасов ограничител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #3 Отговорено 21 Януари, 2018 (Редактирано) Звучи ми като повреден механизъм. Когато е в изключено положение, при мен, седи върху някакво прозрачно фолио върху ламарината. При включване се качва на стъклото и съответно, при изключване, щраква и се връща пак върху ламарината. Редактирано 21 Януари, 2018 от MLK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #4 Отговорено 21 Януари, 2018 (Редактирано) и при мене е така но често потъва между ламарината и стъклотою Как се регулира някаква идея?! то трябва да почне по слабо да натиска... Бях питал Омбре - така си било при модела Може би при мен разстоянието от стъклото до ламарината е по голямо... Редактирано 21 Януари, 2018 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #5 Отговорено 21 Януари, 2018 Нямате ли при вас , с бензиновите, отзад на вратата една пластмаса, и когато изключите чистачката, рамото и да се качва върху нея? Мисля че от тази схема е номер 12 : Иначе реглажа е като на всяка нормална чистачка - от гайката на рамото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #6 Отговорено 21 Януари, 2018 Трябва да погледна моята, но по спомен май няма такава пластмаса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #7 Отговорено 22 Януари, 2018 Има, Емич, имаааа, ама ефект нема. От моя опит - за да си върши работата този повдигач рамото трябва да е право. Обаче, ако рамото е право натиска върху стъклото е слаб и горната половина на стъклото остава неизчистена. Проблема идва също и от късото перо, което не се огъва достатъчно за да прилепва към стъклото. Говоря за нормално метално перо. Решил съм да сложа т.нар. "банан", ама още не съм, а и не знам, дали има толкова малък размер. Засега съм изкривил рамото, за да имам по-силен натиск и по-добро чистене. За сметка на това рамото ми не опира в повдигача и при пускане моята чистачка също пропада в процепа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #8 Отговорено 22 Януари, 2018 Краси, не криви рамото, защото едва ли ще подобри чистенето и прилепването - проблема е в омекналата пружинка на рамото. Или я смени, или я натегни/скъси с една витка и ще започне да прилепва по-добре. А за чистенето, самото гумено перо и двата метални водача в него са виновни . Сигурно задържат някъде по зъбите на металната час на чистачката, а трябва да имат лек луфт. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #9 Отговорено 23 Януари, 2018 Има я тая пластмаска и при мен, не бях я забелязал до сега. Извинявам се ако съм подвел някой. А огъването на рамоте не го препоръчвам. Пробвал съм с друг автомобил и не доведе до желания резултат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #10 Отговорено 23 Януари, 2018 Именно двата метални водача в самото перо са виновниците, чистачката да не бърше добре. Поиграйте си с тях и нещата ще заспят. Аз като си сменях задната чистачка, не намерих същия размер и си изрязах от по-дълга, и ефекта беше потресаващ, бършеше по-зле от старата. Като си поиграх малко с перото и водачите в него започна да бърше перфектно, не кривете рамото, това няма да доведе до нищо добро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #11 Отговорено 31 Януари, 2018 И моята почна да пропада, след смяна на чистачката. Явно е от нея, с предишната нямах проблем. Ще пробвам с някоя безшарнирна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #12 Отговорено 31 Януари, 2018 Заспа след смяната с китайска безшарнирна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dsd10 0 #13 Отговорено 27 Февруари, 2018 Пропадането е направено фабрично ,иначе как ще отворите стъклото като чистачката е на него Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #14 Отговорено 28 Февруари, 2018 Май не си чел както трябва... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове