mita4eto 13 #1 Публикувано 13 Декември, 2017 Колеги, за краткото време, през което колицата е в моите ръце, единственият негатив, който се заформя е по адрес на предните фарове. Наличието на LED очертания е страхотно, но основното нощно осветление е поверено на H11 халогенни крушки. Лошо няма, но самото осветление по време на нощно каране определено можеше да бъде по-добро. Светлината е някак пръсната, не успява добре да покрива близката пътна повърхност. Сравнявайки с мазда тройка със същите H11 халогени, там осветлението е значително по-добро и нямам този дискомфорт при нощно каране. В тази връзка се замислих да заменя халогенните крушки с LED такива. Четох няколко поста по чужди форуми и там всичко жми. Прерових user manual-a си, но никъде не виждам упомената възможност за подмяна с LED осветление. Бих се радвал да чуя съветите на колеги, които са подменили халогенно осветление на четвърта генерация CR-V с LED такова - има ли "скрити моменти", има ли някаква възможност за софтуерна несъвместимост или за някакъв тип "конфликт" между оригиналното халогенно оборудване и адаптацията към LED? Само да вметна - казвайки LED визирам качествени продукти на доказали се световни производители и категорично изключвам всякакви ментаци и фалшиви продукти. Благодарско предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seisivan 33 #2 Отговорено 13 Декември, 2017 Защо не смениш просто крушките с по-хубави. Има голям избор Philips White Vision, Osram Night Breaker и т н. Едно време имах вектра ц и като я купих фаровете бяха много слаби, смених крушките с Philips Blue Vision и разликата беше осезаема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #3 Отговорено 13 Декември, 2017 преди 14 минути, seisivan написа: Защо не смениш просто крушките с по-хубави. Има голям избор Philips White Vision, Osram Night Breaker и т н. Едно време имах вектра ц и като я купих фаровете бяха много слаби, смених крушките с Philips Blue Vision и разликата беше осезаема. Точно това се бях засилил да направя, зарових се в повече детайли какви са опциите за хубави халогени и тогава темите се омешаха с възможности за LED-ове и аз се обърках ... Принципно далеч не искам да подменям компоненти, които не са според спековете. Затова реших да питам колегите с подобни машини. На другата ми кола (мазда тройка) оригиналните изтраяха около 5 години, след като ги подмених веднъж, минах през Night Breaker и Blue Vision, нито една не изтрая повече от година. Та ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #4 Отговорено 14 Декември, 2017 В раздела за ЦРВ 3, беше коментиран въпроса с поставянето на LED крушки и общо взето се достихна до мнение, че в момента няма LED крушка, която да осигури добра осветеност с наличните рефлектори (или лупа). Ако ти се занимава потърси темата, тям дори янкои колеги коментираха конкретни амрки и модели LED крушки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #5 Отговорено 14 Декември, 2017 Доста статии изчетох, минах и през няколко авто форума, дискутирайки в повече подробности темата "LED" и май цялостният извод, който се налага към момента е, че LED-a на мястото на халоген като цяло е компромис. От друга страна, не съм фен на подмяната на конструктивни компоненти с различни от оригиналните такива. А и като не мога просто да пробвам LED без закупуване, мисля да не рискувам и да взема един чифт халогени. Night Breaker или Blue Vision. Благодаря за мненията на колегите :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #6 Отговорено 19 Декември, 2017 Night Breaker-a пасна добре и разликата в момента е осезаема спрямо предишните жълтеникави и слабо мъждукащи светлини (Sylvania някакви бяха, май така е излязла от завода). Остава и да не вземат да горят през няколко месеца :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seisivan 33 #7 Отговорено 19 Декември, 2017 Лесна ли е смяната? Обмислям и аз да ги сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #8 Отговорено 19 Декември, 2017 При халогенните крушки нещата стоят по следния начин: Колкото по-силно свети една крушка, толкова по-бързо изгаря! Причината е много проста за да свети силно една халогенна крушка и се подава по-голямо напрежение, което автоматично скъсява живота и. Обратното е при крушките лонг лайф- подава се по-ниско напрежение от стандартното и живота на крушката се удължава доста спрямо стандартната, но осветеността спрямо стандартната намалява.. Всеки трябва да си прецени кое е по-важно за него, дали по-добра осветеност и по-честа смяна, дали стандартна крушка или такава лонг лайф. Има доста сравнения в ютуб на халогенни, ксенонови и лед крушки. Оказва се, че лед крушките светят най-силно, но живота им за сега е по-кратък от ксеноновите, които пък светят доста по-добре от халогенните и живота им е най-дълъг. Най-зле откъм осветеност и живот са халогенните крушки, изключвам лонг лайфа хологенки, които могат да живеят 3-4 години, но са с възможно най-слаба осветеност. Лично за мен бъдещето е в лед крушките, но засега не са удачни за повечето коли, поради това, че задната им част/където е радиатора и/или вентилатора/ е много дълга и не се събира във фара и трябва да се пробива, разширява и пр. за да се получи. Лично аз ще изчакам още малко, докато направят по-компактни и дълговечни лед крушки. Като гледам с какви темпове се развиват нещата, мисля че до една година и това ще е факт. Вече има и ксенонови крушки без отделен баласт, самия баласт е вграден в крушката, което е голямо удобство, но за сега не е ясно колко дълъг ще им е живота, така че и това е вариант и както се казва: поживем увидем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mccoy 50 #9 Отговорено 19 Декември, 2017 Да не се обижда колегата Prelude98 но е написал меко казано неверни работи в първите 6-7 реда от изказването си за работата на различните видове крушки , което може да вкара в заблуждение други потребители. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #10 Отговорено 20 Декември, 2017 (Редактирано) Може би трябваше да спомена, че цитирам специалист, който се занимава само и единствено с тестове на различни видове крушки, така че не се обиждам Редактирано 20 Декември, 2017 от Prelude98 Добавяне на линк Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Prelude98 68 #11 Отговорено 20 Декември, 2017 Ето линк за халогенните крушки: https://www.youtube.com/watch?v=ZDIce8mxpt0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #12 Отговорено 2 Януари, 2018 На 12/19/2017 at 14:37, seisivan написа: Лесна ли е смяната? Обмислям и аз да ги сменя. Изненадах се колко тривиално лесно се оказа тази "процедура" - буквално за 5 минути и двете бяха сменени. Другата ми кола е мазда тройка, там също е лесна подмяната, но отнема повече време. Със CR-V то подмяната на H11-ките се оказа тривиално. И най-вече, че осветеността е значително по-читава. Аз също ще изчакам да се развие още малко ЛЕД технологията и внедряването им на мястото на халогени да стане също тривиално упражнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове