Bidjo 12 #1 Публикувано 22 Ноември, 2017 И аз изтеглих късата клечка, отидох за реглаж, но се оказах с износен изпускателен вал, 2мм.Оказа се дефицитна стока, много търсена и почти не откриваема, всеки или го е продал или го продава с цялата глава.Най накрая открих двата вала, изпускателен и смукателен, от акорд 2.0 155к.с.. По схема и номера валовете са същите като на моето ЦРВ. единствената разлика е в зъбното колело на всмукателния вал, на ЦРВ-ето е RBC, а на Акорда е RBB.Вала пристигна с зъбното колело и сега не знам дали да го сменям или с това няма да имам проблем? Като гледам на снимката има разлика в ъгъла на двата вала, а уж двата двигателя са едни и същи.В какво се състои разликата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #2 Отговорено 23 Ноември, 2017 Здравей, моят съвет е да си сложиш твоето колело, най малкото, че се е озъбило по твоята верига. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #3 Отговорено 23 Ноември, 2017 Изпускателния продаваш ли го? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bidjo 12 #4 Отговорено 23 Ноември, 2017 Не, именно заради него се сдобих с двата вала. От 3-4месеца издирвам изпускателен вал за црв. Това беше най-добрата оферта или два вала или цяла глава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #5 Отговорено 24 Ноември, 2017 Ок и всмукателния ми върши работа ,ако ти е излишен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bidjo 12 #6 Отговорено 5 Декември, 2017 (Редактирано) Сменихме пустите му валове+масло+реглаж на клапаните. Сега колата върви отличен и първите 30-40км тест драйв всичко беше ОК, но изведнъж светна VSA и изчезна круиз контрола, но разлика в ускорението и вървежа нямаше. Закачиха я към един тестер на телефона и отчете няколко грешки свързани с датчиците на разпределителния вал. Р0340 и Р0344, както и две отпреди, които не бяха изтрити Р0325 и Р0420. Има ли връзкамежду дете грешки на вала и тракшъна и круиза и какво се е объркало? Редактирано 5 Декември, 2017 от Bidjo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #7 Отговорено 6 Декември, 2017 Aaaм,След разкачане на захранването или след ресет на компютъра се прави обучение на празния ход,И на още 2 датчика. Това става с хонда тестер,но с него само се наблюдава,а процедурата по обучението е описана в мануала. Довечера ще се опитам да пусна скрийнове. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #8 Отговорено 7 Декември, 2017 Тия грешки дето ти е изписало, ако за разпределителен и колянов вал, са показател, че не сте зацепили веригата правилно. Колата върви, но е прескочен зъб! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #9 Отговорено 7 Декември, 2017 Или разтегната верига. При мен да дизела ми изписва същите грешки, но не знам защо... Предполагам, че е разтегната верига. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bidjo 12 #10 Отговорено 7 Декември, 2017 Проблема се оказа много елементарен. Явно като са го демонтирали, са се опитали да измъкнат всмукателния вал и са рзвили и недозавили шайбата(Номер 2 на схемата), която предава импулса на датчика. Така ми го пратиха и никой не е предполагал, че е било демонтиран и недозавит. Така и го поставихме без да затягаме нищо. За съжаление шайбата се е разхлабила, изместила се е към датчика и зъбците са направила канал и са съсипали датчика. Още не сме я сглобили, но се надявам, като я затворим и сменим датчика, всичко да бъде наред. Не знам, след като изчистим грешката трябва ли да се прави това обучение, за което говори Markony? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bidjo 12 #11 Отговорено 18 Декември, 2017 Засега всичко е Ок. Грешката от коляновия вал е изчистена и засега не светва. Трябва ли след тази манипулация ( смяната на влаковете) да ресетна компа и това става ли само с изключване на захранването? Как се прави това обучение на празния ход и на датчиците? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #12 Отговорено 25 Декември, 2017 (Редактирано) Бе карай щом няма никви анумалии тя е достатъчно ума ще се обучи и сама п.п. Какво се оказва сега, валовете от акорд стават само зъбните колела от цр-в-то останаха така ли ? Редактирано 25 Декември, 2017 от Слави CR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове