mita4eto 13 #1 Публикувано 6 Ноември, 2017 Здравейте колеги, От доста години точа зъби да вляза във вашия клуб, дойде най-после и моят ред. Имах нужда от надежден семеен автомобил с доволно обемен багажник, на който да разчитам за честите ни семейни пътувания. Също така, бидейки фен на риболова, търсех една идея по-голям клиърънс, задължително с 4 задвижващи колела. Изтупвайки от прахта отдавнашното си желание да притежавам Хонда, изборът бе само един - CR-V. След дълъг процес по анализ и подбор, в общи линии успях да набележа няколко потенциални "сценария". Благодарение на "жокер - обади се на приятел" в полезрението ми попадна едно CR-V 2016 EX, американско бензинче на малко над 14000 мили. Обстоен преглед и преценка на ситуацията и вече беше мое. В ръцете ми е за малко повече от около седмица и всяко едно впечатление все още ми е прекалено прясно, а и може би подвластно на хубавата емоция от изпълнената отколешна мечта. Но няма как да скрия задоволството си от, на първо четене, меката возия, достатъчен обем и прекрасно пътно поведение. Няколко бързи кадъра от колицата: 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #2 Отговорено 6 Ноември, 2017 Добре дошъл, да ти е честита и със здраве да си я караш и да навъртиш едни безпроблемни стотици хиляди километри! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Димитров 8 #3 Отговорено 6 Ноември, 2017 Добре дошъл в клуба,колега!Пожелавам ти много безаварийни километри с тази красавица! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #4 Отговорено 7 Ноември, 2017 Благодаря ви, колеги! :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dakota 14 #5 Отговорено 7 Ноември, 2017 Добре дошъл в клуба колега! Желая ти много красиви моменти, с така дългоочакваната от теб придобивка, безаварийна и да хванеш голяма риба, колкото е голям багажника на CR-V! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #6 Отговорено 7 Ноември, 2017 Милиони километри,най-вече безаварийни! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mohican 12 #7 Отговорено 14 Ноември, 2017 Честито Абе милиони едва ли ще караш, ама стотици хиляди безаварийни, много емоции да носи и на хубави места да се водите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #8 Отговорено 19 Ноември, 2017 Привет, Да се похваля и аз, същия модел автомобил - CR-V 2.4 CVT американка. Имам един въпрос... Какво масло се препоръчва че им разлика между американското упътване и препоръката на Бултрако. Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #9 Отговорено 19 Ноември, 2017 Честито и милиони километри заедно! Напълно отговорно 5W-20.Би трябвало да го пише на капчката за наливане на маслото.Аз бих я карал и с 0W-20 целогодишно.Има 2-3 модела масло ,които се държат безапелационно на този двигател и нито едното не от Бултрако! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #10 Отговорено 19 Ноември, 2017 (Редактирано) Честито и милиони километри заедно!Напълно отговорно 5W-20.Би трябвало да го пише на капчката за наливане на маслото.Аз бих я карал и с 0W-20 целогодишно.Има 2-3 модела масло ,които се държат безапелационно на този двигател и нито едното не от Бултрако! Благодаря...Точно между тези е питанката. Кои са моделите които препоръчвашИзпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Редактирано 19 Ноември, 2017 от gshimbov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #11 Отговорено 19 Ноември, 2017 Honda HG Honda Ultra Mobil 1 AFE Ravenol ECS Petro-canada SS Amsoil SS,OEM Shell Helix Ultra Titan GT1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #12 Отговорено 19 Ноември, 2017 Honda HG Honda Ultra Mobil 1 AFE Ravenol ECS Petro-canada SS Amsoil SS,OEM Shell Helix Ultra Titan GT1 Благодаря Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #13 Отговорено 19 Ноември, 2017 Разкажи за новото CVT.. Дай ми индентификацията на мотора да я вкарам в базата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #14 Отговорено 19 Ноември, 2017 (Редактирано) Разкажи за новото CVT.. Дай ми индентификацията на мотора да я вкарам в базата. До сега не бях карал автомат. Предната ми кола е Астра 2008 1.7 дизеларче. Така че база за сравнение почти нямам. За сега съм само с положителни емоции от нея. Единствено не ми харесва че няма климатроник и това че е в мили всичко. Днес засякох разхода и ми даде 8.96 л/100км предимно извънградско. Огромен багажник като се свалят задните седалки. Вчера превозихме легло дълго 2. 1 метра. Ще се радвам на малко жокери относно CVT кутията... Положителни, отрицателни страни... Особености... Тепърва ще трупам впечатления... Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Редактирано 19 Ноември, 2017 от gshimbov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 150 #15 Отговорено 19 Ноември, 2017 Честито и от мен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #16 Отговорено 20 Ноември, 2017 Честита нова придобивка и от мен, колега :-)Това, което аз зная до момента относно маслата за Хонда, следва се неотлъчно препоръчаното от производителя. В моя случай е 0W-20, както казва Markony, пише го на капачката на маслото, а и отделно в сервизното ръководство. Откъм бранд - тук вече идва загадката - кое аджеба ще е истинско по нашите географски ширини. Имам доста познати, каращи японски автомобили (хонди и субару-та), от всички чувам най-вече препоръки към Amsoil. Стига да се намери истинско такова. На моята й сложих 0W-20 Selenia, понеже в него момент това беше единственото, за което съм сигурен, че е истинско и читаво. При следващата смяна ще бъде Amsoil - дотогава трябва да намеря и надеждно място, откъдето да го закупя.Откъм CVT-то, на мен също ми е първи автоматик, едва ли мненията ми са меродавни, по-скоро в момента "се уча".Откъм разход - до момента за две извънградски пътувания (НЕ магистрала) на икономичен режим имах съответно 34.4 mpg и 36.5 mpg, а при градско каране в София за около месец е в рамките на 19.5 - 22 mpg грубо. Един магистрален trip до момента (~300 km) при средна скорост около 120-130 km/h бях с разход 22.8 mpg. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #17 Отговорено 20 Ноември, 2017 Честита нова придобивка и от мен, колега :-),........................120-130 km/h бях с разход 22.8 mpg. Благодаря Като допълнения мога да добавя че икономичния режим за мен има смисъл. Колата става по плавна, не толкова рязка и това се отразява на разхода. Аз го ползвам в градски условия. Така наречения спорт режим не съм имал възможност да го тествам много. Все пак първоначалините ми впечатления са че колата става сврък чувствителна и дори и най-малкото натискане на педела за скоростта дава мигновенно отражение. Има ли смисъл да се ъпдейтва фърмуера на американката. Знам че няма как да се обърнат мерките от мили в километри Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #18 Отговорено 20 Ноември, 2017 Относно ъпдейт на фърмуера, както и всякакви софтуерни манипулации, все още чета и се образовам (до момента на вземане на Хондата не обичах да се ровя по колите си), нямам изградено мнение все още ... Сърбят ме ръцете, да си призная, но за да се запретна имам още доста документация да прегледам. Както един авер каза "кат' беше у Щатите да не би да си сменя и там уредите по таблото, 'земи просто да свикнеш, т'ва да ти е дертЯ". Та, честно казано, засега съм още на тая фаза, па ще видим ... Единственото, което ме дразни по-сериозно е липсата на вградена навигация, та основно там "ровя" засега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #19 Отговорено 26 Декември, 2017 Явно ще се вима нова навигация. Не ми се рискува сам да се занимавам и да поръчвам от алито. Затова моля да ми препоръчате в София къде мога са ида на място, да си избера и да ми я инсталират. Може и конкретни модели да ми предложите Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ludemir 5 #20 Отговорено 26 Декември, 2017 Честито на колегата и с кеф да си кара машината. Пожелаваме попътен вятър и дано никога да не го изоставя в труден момент. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #21 Отговорено 13 Януари, 2018 Явно ще се вима нова навигация. Не ми се рискува сам да се занимавам и да поръчвам от алито. Затова моля да ми препоръчате в София къде мога са ида на място, да си избера и да ми я инсталират. Може и конкретни модели да ми предложите Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Да упдейтна за развитието... Взех си това... http://www.technopolis.bg/bg/Accessories-Tablets-%26-Phablets/GOOGLE-CHROMECAST-2-0/p/534539 С тази джаджа споделям екрана на телефона си и на практика вече не ми трябва навигация на колата... Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #22 Отговорено 15 Януари, 2018 На 1/13/2018 at 16:27, gshimbov написа: Да упдейтна за развитието... Взех си това... http://www.technopolis.bg/bg/Accessories-Tablets-%26-Phablets/GOOGLE-CHROMECAST-2-0/p/534539 С тази джаджа споделям екрана на телефона си и на практика вече не ми трябва навигация на колата... А когато колата е в движение, не се ли прекъсва автоматично сигналът от телефона към колата? Възможно е това да е само при USDM моделите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gshimbov 9 #23 Отговорено 15 Януари, 2018 А когато колата е в движение, не се ли прекъсва автоматично сигналът от телефона към колата? Възможно е това да е само при USDM моделитеИма начин да се махне това ограничение Готино е... Днес си гледах булсата в задръстването Изпратено от моят VKY-L09 с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mita4eto 13 #24 Отговорено 16 Януари, 2018 Благодаря ти за видеото, колега! Респект! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове