tany66 7 #1 Публикувано 22 Септември, 2017 Здравейте,тамън се оправих с централното и ново 20 днес при вдигане на стъклото се чу едно прищракване на счупено и стъклото лекинко,лекинко пропадна надолу във вратата.Проблема е механичен,свалих кората,вдигнах прозореца и го "заклиних" но не мога да се ориентирам какво е сдало багажа.Може би трябваше да демонтирам и говорителя......!Какво представлява повдигащия механизъм?Как да стигна до него?Намира ли се като резервна част или трябва да търся втора ръка?Нямам нищо против да отида и да го отремонтират....някъде!!Приемам всякакви идеи и насоки!Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 23 Септември, 2017 Ако не се счете за реклама,ето тука колега: http://mikrondocev.com/services-view/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #3 Отговорено 23 Септември, 2017 (Редактирано) Много добре познавам механизъма на стъклото на 1-ва генерация, но нямам представа, дали на 2-ра е същия. И на мен ми звучи като проблема да е механичен. Снимай вратата със махната кора. Ако може да се види поне част от механизъма, ще измислим нещо. Редактирано 23 Септември, 2017 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #4 Отговорено 24 Септември, 2017 (Редактирано) Така, и аз го ядох тоя, жалко, че не снимах. Отваряш кората и гледаш къде е хванато стъклото, това е една шина която е захванато с два винта(мисля десетки да бяха или звезда). те определят позицията на стъклото спрямо рамката и почваш да го натъманяваш до успех. Ако имаш късмет може и да има белези от оригиналната позиция. В горната позиция на стъклото има технологични отвори в ламарината на вратата, точно за тези два болта. Накрая, като го нагодиш - крадеш на жена си лака за нокти и омазваш хубаво двата винта и шината около тях, това с цел злепване позицията на болтовете. Успех! Редактирано 24 Септември, 2017 от zmiata29 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tany66 7 #5 Отговорено 26 Септември, 2017 Оказа се че е скъсано жило(според майстора който я ремонтира)Вярно вече нямам автоматично сваляне на стъклото ...не е болка да умиранеПри свалянето на кората съм направил беля....на дръжката за отваряне на вратата от вътрешната страна лостчето което се закача за нея е с една пластмасова закопчалка.....та тази закопчалка съм счупили сега не мога да намеря такава....! Номера 23 и 36 http://prntscr.com/gq271f Някой да има идея от къде мога да намеря такава закопчалка че в момента лоста се крепи на магия Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #6 Отговорено 26 Септември, 2017 Мисля, че си имаш автоматичното сваляне и качване на стъклото - просто трябва да го обучиш. Иначе счупения елемент от някоя морга (примерно тази в Дружба, в бившия АРЗ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #7 Отговорено 15 Октомври, 2017 Такааааааа, преди 3-4 дни каляската ми направи номер. Тръгвам за работа. Лееееко ръми дъждец. Отварям си стъклото в автоматичен режим, за да си изчистя конденза отвън. Слезе до долу без проблем. Дърпам копчето нагоре, пак в автоматичен режим, и цЪ, не се затваря. Стъклото се подава към 20mm, чува се щракане и се връща обратно. След 5-6 неуспешни опита си викам "я да пробвам ръчен режим". Мии, затвори се без проблем. От тогава така си свалям и вдигам стъклото - в ръчен режим. Днес реших да пробвам пак автоматичния режим и изненадаааа ... всичко е на шес', работи си и надолу, и нагоре. Някаква идея, къде да търся проблема? Да търся ли проблем? Има ли изобщо проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове