JimBeam 0 #1 Публикувано 13 Септември, 2017 Здравейте колеги, днес при опит да развия гумата съсипах два болта, единия се скъса и остана в гайката а другия се върти в главината. Явно при смяната на гумите са стягали колкото могат с пистолета ... Та въпроса ми е сменят ли се само болтовете като се избият от главината или трябва цяла главина което най-вероятно е и нов лагер? Звънях в Бултрако там Естествени казаха Само нова лагер главина ... Във форума намерих теми за 7ма генерация и там се избиват, но на 8ма ако някой знае ще съм благодарен. Колата е Civic 8gen hatch 2.2 CTDI 2006г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
istarus 2 #2 Отговорено 14 Септември, 2017 И на мен при смяна на гуми в Пр....кс ми скъсаха две шпилки. Подмениха само тях с нови от бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #3 Отговорено 14 Септември, 2017 На мен в Радиал ми прецакаха резбата на 2 от шпилките при първата смяна на гуми след покупката на колата. Просто се домъкна едно по-опитно момче и направи нова резба. Нямал съм проблеми след това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #4 Отговорено 14 Септември, 2017 (Редактирано) Ти говориш за болтове, колегите за шпилки, последно 8-ма генерация с болтове ли е или с шпилки? Ако си с шпилки не ми е много ясно как така шпилката се върти в главината (или имаш предвид гайката се върти). Ако болта се върти, както казваш и не излиза, то резбата е прецакана. При мен една малка част от шпилката се беше скъсала и остана в гайката, но остана достатъчно голямо парче и си навих нова гайка на шпилката, мисля си, че и ти си с шпилки. Когато носите колата на гумаджия за смяна на гуми, колкото и да им е досадно за тях предопреждавайте ги първо да навивават няколко врътки гайката на ръка и после с пистолета само да затегнат. На много места слагат директно гайката в пистолета и стягат на криво, после при отвиване се къса шпилката и не са виновни тези които са я скъсали, а тези които са навили гайката на криво. Редактирано 14 Септември, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JimBeam 0 #5 Отговорено 16 Септември, 2017 Колеги, оправих проблема. Поръчах онлайн шпилки, избих старите, както във видеото от другата тема и набихме новите. Сега колата е с по 5 болта на гума Благодаря за отговорите и да знаете, не е необходима смяна на главина и лагер (както твърдят в Бултрако). Поздрави, Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L Marivov 0 #6 Отговорено 14 Януари, 2018 Здравейте колеги, може ли да ми препоръчате онлайн магазин от който да си купя шпилки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #7 Отговорено 15 Януари, 2018 Да не се приема като реклама :http://namaleniavtochasti.com/civic-fd-2006-/2699-shpilka-glavina-90113-sa0-006-90113sa0006-honda.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
L Marivov 0 #8 Отговорено 15 Януари, 2018 Благодаря ти колега ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
draid 8 #9 Отговорено 21 Януари, 2018 Колега, за съжаление е често срещан феномен да се прецакват гайките. Аз вече не позволявам при смяна на гумите да завиват с друго освен на ръка. Шпилката се сменя и е евтина, не е проблем да се намери от много места. Всеки що годе свестен майстор би я сменил без проблеми. Сваля се, избива се старата и се набива нова. Аз лично съм сменин 1 шпилка и 3 гайки от както карам сивика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове