rabbeat 57 #1 Публикувано 7 Август, 2017 Здравейте колеги, Никъде в упътването на CR-V-то не пише, че веригата трябва да се сменя. Та оттук идва и моя въпрос: Веригата сменя ли се и ако да, на какъв пробег? С малкия бензинов двигател съм (К20А4), ръчни скорости, 2004-та преди фейслифта. Четох в темата за Акорд, че някой сменят само вериги, други - целия комплект. Може ли някой да обясни, кое е по-добрата практика. Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #2 Отговорено 7 Август, 2017 Пре бензиновите двигатели износването на веригата и частите към нея е по-малко в сравнение с дизеловите. Стига да е наливано правилното масло и сменяно на време може и да е вечна. Но, не са рядкост случаите бензинки да скъсат верига. Ако имаш съмнения може да се свали капака на веригите и картера и да се проверят. Не знам как са им цените, мога да проверя ако ми дадеш вин-а, ако искаш и на лично. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #3 Отговорено 7 Август, 2017 Благодаря колега! Питах само информативно, иначе засега нямам шум оттам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #4 Отговорено 9 Август, 2017 И бензиновите са леш на 200к....за съжаление.Можеш да се ориентираш чрез диагностика с подходящ уред спрямо аванса на запалване на топъл мотор и празен ход.Един добър диагностик,може да прецени колко е разпъната верига само по този фактор,без да поглежда километрите на колата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #5 Отговорено 9 Август, 2017 Благодаря Маркони, Тези термини на мен нищо не ми говорят, но поне ме насочи, да ходя да я проверят тази верига, 'щото няма начин италианката да е под 200К. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 9 Август, 2017 Уж и грешка P0341 хвърляли, ама трябва бая да се е олабила. Сменяй маслото с хубаво и не пропускай смяна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #7 Отговорено 9 Август, 2017 Налях му вече от зеления Amsoil - 0W-20. А в случай на нужда от смяна, какъв вариант бихте препоръчали и на коя марка? Питам понеже гледам, че китовете са най-различни - има с двете вериги, само с едната, с/без зъбни колела. А на нашия пазар намирам само FAI TCK189NG, което е само едната верига, две колела, обтегач и релси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #8 Отговорено 10 Август, 2017 Ако не можеш да си позволиш оригиналната на Борг анд Уорнър другите са на едно ниво.... От целия комплект най важно е колелото на коляновия вал,но ако искаш да си възстановиш аванса на запалването е желателно да смениш всичко без колелото на ВТЦ-то.Имам при мен комплекти на 200к. Ако искаш ще ти снимам износването на колелата.Веригата са разтяга около 3-5 мм. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #9 Отговорено 10 Август, 2017 Под "всичко" имаш предвид и малката верига (за маслената помпа) ли? ...иначе колелото на ВТЦ не го и виждам да фигурира в нито един кит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #10 Отговорено 11 Август, 2017 Да,малката не е кой знае колко отговорна,но все пак върти балансиращите валове и тя мята стружки в системата,като падне циментацията на зъбните колела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bozmana 7 #11 Отговорено 19 Април, 2018 Вчера ми казаха, че веригата ми се е поразтегнала и след извесно време ще трябва да се сменя. Засега няма никакви признаци и шум. Да изчакам ли да почне да дрънчи или да сменям. Какъв е риска от скъсване ? Някой колега сменял ли е и каква е слагал? Не е проблем да сложа оригинална Борг анд Уорнър, но струва ли си цената. Ментетата по колко изкарват - гледам в ebay.uk има по 100-тина паунда комплект. Колата ще я карам най-много още 2-3 години, което ми е около 80-100к км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #12 Отговорено 20 Април, 2018 Преди 23 часа, bozmana написа: Вчера ми казаха, че веригата ми се е поразтегнала и след извесно време ще трябва да се сменя. Засега няма никакви признаци и шум. Да изчакам ли да почне да дрънчи или да сменям. Какъв е риска от скъсване ? Някой колега сменял ли е и каква е слагал? Не е проблем да сложа оригинална Борг анд Уорнър, но струва ли си цената. Ментетата по колко изкарват - гледам в ebay.uk има по 100-тина паунда комплект. Колата ще я карам най-много още 2-3 години, което ми е около 80-100к км. Колега,моята я смених преди два месеца,защото се оказа поразтегнала,за съжаление не си спомням каква сложих като марка,но едва ли е оригинал за цена от 340лв с обтегача.Момчето в сервиза ми каза,че не е добре да се кара с такава верига защото разпределителните валове леко "увисват" един спрямо друг или нещо от сорта(моля за извинение ако бъркам терминологията) и затова се реших на смяната и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bozmana 7 #13 Отговорено 20 Април, 2018 Колега,моята я смених преди два месеца,защото се оказа поразтегнала,за съжаление не си спомням каква сложих като марка,но едва ли е оригинал за цена от 340лв с обтегача.Момчето в сервиза ми каза,че не е добре да се кара с такава верига защото разпределителните валове леко "увисват" един спрямо друг или нещо от сорта(моля за извинение ако бъркам терминологията) и затова се реших на смяната и.Благодаря за инфото, колега. На тази цена вероятно е била FAI. Има ли промяна в работата на двигателя.? Изпратено от моят F3211 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #14 Отговорено 20 Април, 2018 Преди 1 час, bozmana написа: Благодаря за инфото, колега. На тази цена вероятно е била FAI. Има ли промяна в работата на двигателя.? Изпратено от моят F3211 с помощта на Tapatalk Не съм забелязал чак осезаема разлика честно казано,но като че ли имам известен лаг при натискане педала за на газта (когато съм на газ) и си мисля дали от тази смяна настройките на газовата уредба не са се разбутали и тези дни ще намина покрай газификатора ми.Но знам,че веригата ми е нова и си пердаша със 140-150км по магистралата и не ми дреме Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #15 Отговорено 20 Април, 2018 Колега, как установиха, че е разтеглена веригата? Имаше ли някакви признаци (шум, почукване...)? Питам, защото моята е на 280 хиляди реални, а някои казват, че още на 200 трябва да се сменя. Не съм забелязал някакви шумове при мен. Единствено на студено пали с малко въртене, не знам дали може да е свързано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bozmana 7 #16 Отговорено 20 Април, 2018 Колега, как установиха, че е разтеглена веригата? Имаше ли някакви признаци (шум, почукване...)? Питам, защото моята е на 280 хиляди реални, а някои казват, че още на 200 трябва да се сменя. Не съм забелязал някакви шумове при мен. Единствено на студено пали с малко въртене, не знам дали може да е свързано.Регулираха ми клапаните. Веригата се вижда при отворен капак на клапаните. Сложили на белезите за зацепване на веригата и имало близо един зъб разлика. Не знам дали това замерване е правилно но... И при мен няма шум и аномалии. Изпратено от моят F3211 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #17 Отговорено 20 Април, 2018 Нещо не ми звучи правдоподобно такава диагностика, но нека знаещите колеги да кажат. Благодаря за информацията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #18 Отговорено 23 Април, 2018 Поинтересувах се колко излиза подмяната на целия комплект - вериги, релси, зъбни колела и обтегач, с оригинални части и ми казаха цена около 1500лв. За марка на частите не можаха да ми кажат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #19 Отговорено 23 Април, 2018 Около 900 лв... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #20 Отговорено 23 Април, 2018 Маркони, тези цени са само при теб. В столицата сложи 30-50% отгоре. Караш ме да се замисля, дали не ми се пътува до Русе... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #21 Отговорено 1 Май, 2018 Аз пък се чудя да не се преместя към София 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове