teodor_tsonev 54 #1 Публикувано 20 Май, 2017 Здравейте, от няколко дни съм горд собственик на Хонда Сивик японка седан 1.5 икономик. Имам проблем със скоростомера, трябва да покарам няколко километра и тогава сработва, а днес забелязах и, че ми светна лампата на двигателя. Светна докато бях в движение, но не се отрази по никакъв начин на работата на двигателя, дали е възможно да светва заради скоростомера и двата проблема да са свързани. След като я изгасих и запалих чека вече не светеше, но след няколко километра пак светна. Също така забелязах, че маслото на двигателя е на минимума, но едва ли свети заради него, лампата за маслото не ми е светвала, но така или иначе скоро ще сменям и него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 20 Май, 2017 Евнтуално да напръскате буксата на VSS сензора ,дето е на скоростната кутия с контактен спрей .A и това може да помогне;http://ib3.keep4u.ru/b/2014/03/04/35/3561f9f0aa35afd572da88ece83e3de2.gif 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #3 Отговорено 21 Май, 2017 Ще го пробвам това с буксата и контактният спрей. Понеже не ми останаха пари за сервизиране и ще трябва да изчакам до заплата, а ми предстои да измина тези дни около 900км за да я регистрирам и маслото е на минимума проблем ли ще е да и долея 10W40 от някоя бензиностанция? Предишният собственик не знае какво масло са и слагали и ме увери, че е сервизирана само в ЮБиКо и те ще знаят, предполагам на този стар автомобил не са слагали синтетично масло, но все пак ме е страх да не се пресече нещо. Какво ще ме посъветвате? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #4 Отговорено 21 Май, 2017 Сипвай 10W40, няма да се пресече, спокойно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #5 Отговорено 22 Май, 2017 (Редактирано) И аз преди 2 месеца взех д15z8 98, аеродек и сега още я стягам, може да обсъдим някои неща. Редактирано 23 Май, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #6 Отговорено 27 Май, 2017 (Редактирано) Почистих буксата на VSS сензора, защото беше много клеясала, но скоростомера и километража съвсем отказаха. Явно ще трябва да се купува нов. Някакъв съвет от къде да си го поръчам? Иначе съм много доволен от разхода, с 36л. съм минал 600км., от които 200 градско в София. Това ми дава 6/100 смесен разход и ме отказа да слагам газов инжекцион, за жалост ми понахарчва масло. София-Силистра са към 450км, като тръгвах от София маслото беше малко над минимума, в Силиста беше доста под и доляг 10W40. Надявам се в ЮБиКо да са и слагали 5W30 както е по каталог и като я обслужа с 10W40 тези дни да спре да ми го гори. Иначе като подам газ не пуши, а и течове не вижда в двигателния отсек. Редактирано 27 Май, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 27 Май, 2017 За спид сензора виж дали е VDO и ми пиши, имам и двата модела . Дръж си маслото на макс и го следи, защото вискозитетите, които коментираш ще ти станат най-малкия проблем. П.П няма да спре да го гори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #8 Отговорено 29 Май, 2017 След като долях малко над максимума 10W40 вече над 500км. маслото не е мръднало, предполагам са сложили по-тънко 5W30 както е по спецификация за нов двигател и за това е горяло. Тези дни ще го сменя цялото с 10W40 заедно с консумативите и се надявам да не ми харчи масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове