rave77 2 #1 Публикувано 23 Февруари, 2017 Колеги, предстои ми смяна на масло в автоматичната скоростна кутия . Припомнете ми колко литра събира, защото чух разни различни мнения (HONDA ACCORD 2005 /156HP). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #2 Отговорено 23 Февруари, 2017 2,8 л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rave77 2 #3 Отговорено 23 Февруари, 2017 (Редактирано) ВЕРНО ЛИ Е ТОВА? ЕДИН КАЗВА 4, ДРУГ КАЗВА 3 Л. НАПРАВО СЪМ ШАХ, НЕ ЗА ДРУГО, ПРОСТО АКО КУПЯ 2 Л В ПОВЕЧЕ, КВО ЩЕ ГИ ПРАВЯ ! Едит от модератор: Защо ни повишавате тон( викате ) ??? Изяснете си употребата на главни букви при мнение във форум Редактирано 23 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Labbii 7 #4 Отговорено 23 Февруари, 2017 Доколкото знам, кутията събира 6л, но като се "изтича" излиза само 2,8л, съответно, сменяш 3литра, караш 1000км и пак сменяш още 3литра + филтъра. Някой казват, че не е нужно. Но аз лично го правя, първо понеже при смяната маслото, което изтече не беше ОЕМ и второ, за да ми е мирна главата. По добре да дам още 60-70лв за 3 литра масло и да съм спокоен, отколкото 2к за ремонт. При положение, че следващата смяна е след 60 000км, по-добре да си се смени 2 пъти, някой дори го сменят и 3 пъти. Все пак, всеки сам решава за себе си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #5 Отговорено 23 Февруари, 2017 Маслото се опреснява, а не сменя. (в конкретния случай) Опресняват се почти 3л. Препоръчително от 40 до 60к. Взимаш 3 тубички и филтър, това е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6060 #6 Отговорено 23 Февруари, 2017 Сигурен ли си, че си задал въпроса коректно и сте се разбрали правилно? Това, което ти е написал колегата е профилактичното опресняване. Тоест, развива се пробката, изтича толкова (ако е било в нормата) ,завива се и отгоре (през входа на щеката) се долива по норма. Ако искаш да смениш цялото масло си има машина или отваряш и дъното, изтича цялото количество, затваряш и пълниш по норма, мисля беше 6.5л, но цялостна смяна, наведнъж??? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rave77 2 #7 Отговорено 23 Февруари, 2017 Благодаря много, колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
YKolev 1 #8 Отговорено 23 Февруари, 2017 (Редактирано) Колеги, за да не отварям нова тема. Искам и аз да сменя маслото в скоростната кутия. Първо идея си нямам какво да сложа (оригинално на Хонда намирам само за автомат) и второ, има ли някакви филтри и нещо, което се сменя? Става въпрос за ръчна скоростна, на дизелова 7ца. Благодаря много. Редактирано 23 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ichods 12 #9 Отговорено 23 Февруари, 2017 (Редактирано) А къде се намира филтъра на кутията? Редактирано 23 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #10 Отговорено 23 Февруари, 2017 Оригинално за скоростна кутия за дизел ръчни скорости - от официалния дилър на хонда. Няма смисъл да търсиш другаде, цената е сходна. Мисля, че ще ти трябват 3л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #11 Отговорено 23 Февруари, 2017 Вижте за масло в общите поръчки от ато24.де. Там има и за АТ и МТ. Излиза добра цена. Относно филтъра за АТ 25430-PLR-003 Filter (ATF), намира се в двигателния отсек, над скоростната кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yozo 1 #12 Отговорено 23 Февруари, 2017 (Редактирано) Аз вече смених мойта 7ца, има масло от хондапартс. Ако искаш, Йколев, пиши ми на лично, да ти дам линк - 29 лв струва литъра, 3х29 = 87 лв. Доставка не знам, защото аз си купих доста работи и надвиших 300 лв, и ми беше безплатна доставката.За ръчни скорости на хонда не съм чувал за филтър да има, за автомата не съм компетентен. МТФ е по принцип за ръчни, АТФ е за автоматични и са по-скъпи - 38лв литъра. Редактирано 26 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #13 Отговорено 24 Февруари, 2017 Сега си погледнах фактурата от юни 2015г. - 3л. масло MTF x 28,45лв. литъра, това от Бултрако Варна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове