PiToMeN 75 #121 Отговорено 25 Май, 2022 При моите хонди през годините наблюдавам същия феномен - както си пали без никакви проблеми, изведнъж отказва да завърти, сякаш някой му е резнал жиците. Не знам на какво се дължи. По отношение на марките батерии - Бош/Варта(едно и също е от много години вече) изкаррват 2-3г в зависимост от късмета и умират от раз. Така случайно когато ми се наложи на Сивик 8, 2006г да сменям акумулатора и установих, че е оригиналния на почти 10г. Ситуацията се развиваше 2015г Първоначално не разбрах каква марка е, защото всичко беше с йероглифи написано, после установих, че е марка на Yuasa. И от февруари 2016г колата до началото на тази година, когато я продадох, си работеше перфектно с Yuasa-та. На жена ми джаза е с Yuasa от 5 години, на баща ми предишния Джаз беше продаден с Yuasa пак от 2016г. Реално от както започнах да слагам тази марка, още нямам умрял, за да кажа колко издържа. На моя Сивик 10 смених оригиналната Варта просто защото не искам Варта в колата си, взех най-големия възможен Yuasa, който влиза! И така, вносителят е един, в София, има си онлайн магазин, всички го знаете. Преди и Тех-Ко внасяха, но до колкото знам вече нямат. За Българските на Монбат чух, че много дръпнали с качеството, но нямам наблюдения. Единствено мога да похваля Yuasa и да плюя цял ден по Varta/Bosch. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #122 Отговорено 27 Август И аз минах процедурата “трябва да купя акумулатор днес” след като до последно я карах без проблеми и на следващия ден все едно двигателя го няма нито звук нито нищо директно таблото изгасва. Оттам проверявам акумулатора и умряла клетка е как да запали бате душа нема. 😁 Ето го убавеца Пробвах и да го заредя преди да разбера че е тотално заминал и в момента когато завъртя и пада на критично ниво и пак всичко гасне. Направо в магазина и взех усилената Yuassa ybx 5053 Пасва си перфектно все пак е ОЕ Replace и ток има да те утрепе. Стария 330А поне за мен е слаб, затова ако на някой му се наложи да сменя да взима или този ybx5053(50ah/450a) или ybx3053 (45ah/400a). 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 58 #123 Отговорено 25 Септември За да съм готов за зимата и аз реших да подновя акумулатора след като без това от няколко месеца си ме предупреждава Акорда :). Модела пасна идеално! Тази седмица най ниска цена на YUASA YBX5053 в интернет намерих в : https://24power.bg/product/akumulator-yuasa-ybx5000-jisasia-12v-50ah-450a-r?utm_source=pazaruvaj&utm_medium=link&utm_campaign=catalog казаха ми, че си доставяли директно YUASA и затова можели да си позволят такава цена. Признавам, че се усъмних защо има такива разлики спрямо другите търговци. Тъй като съм си от Варна съответно ми паснаха идеално нещата и отидох на място. Както си трябва ми замериха всичко, издадоха гаранционна карта и ми взеха стария акумулатор. Доволен съм! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове