JapCar 304 #1 Публикувано 1 Октомври, 2016 В Англия моментният разход на таблото представлява стълбица от 0 до 60 мили за галон (първата снимка) Из Нета видях дисплей с литри за 100км (втората снимка). В БГ акордите така ли са? Та въпроса ми е може ли с програмиране (примерно с HDS) да направя и при мен л/100км ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #2 Отговорено 1 Октомври, 2016 (Редактирано) Много ясно, че в БГ разхода на колите се измерва в литри на 100км. Само англичаните (за да са по-различни) могат да измислят подобни щуротии С HDS едвали ще успееш. Мисля че тези показания са заложени на платката самият километраж. Редактирано 1 Октомври, 2016 от ВесКо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено 1 Октомври, 2016 (Редактирано) Много ясно, че в БГ разхода на колите се измерва в литри на 100км. Само англичаните (за да са по-различни) могат да измислят подобни щуротии А бе те са си бам башкъ в много неща... Метричната система е въведена преди 40г сигурно, но не за всичко. Знаците по пътищата са в мили, в бензиностанциите обаче зареждаш в литри, но разхода е в мили за галон, който е май е 4.5л. Питах дали е възможно препрограмиране, но сега си мисля, че вероятно самия дисплей не е монитор и не може да изобразява всичко, т.е. може да показва само стълбица... На Авенсиса обаче можеше да показва и двете със някаква игра с бутона... Не ми харесва и, че на място не показва нищо. На Опела едно време показваше на място литри за час, което е някакъв показател за сравнение когато нещо не е наред. Редактирано 1 Октомври, 2016 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #4 Отговорено 1 Октомври, 2016 На Опела едно време показваше на място литри за час, което е някакъв показател за сравнение когато нещо не е наред. Карай си колата и си свиркай... а ако се повреди има с какво да те алармира. А сега за предния пост: Освен стълбицата за моментен разход, нямаш ли и среден разход, оставащо гориво и другите неща, които се сменят с бутона ¨ i ¨ от волана? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 1 Октомври, 2016 А сега за предния пост: Освен стълбицата за моментен разход, нямаш ли и среден разход, оставащо гориво и другите неща, които се сменят с бутона ¨ i ¨ от волана? Да прав си, не се сетих, показва и другите неща в цифров вид на същото място, значи програмно би трябвало да може да се смени... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #6 Отговорено 1 Октомври, 2016 Опитай да промениш настройките от скритото меню на километража. При подаден контакт, натискаш и задържаш бутона " i " Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #7 Отговорено 2 Октомври, 2016 Може да се препрограмира в оторизиран сервиз с HDS. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #8 Отговорено 2 Октомври, 2016 Мисля, че преди съм ръчкал менюто, но няма опция, а и в книжката не е дадено... Имам кабел Mini VCI от Тойотата и ще опитам да го подкарам с HDS и ще пробвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #9 Отговорено 2 Октомври, 2016 Мисля, че преди съм ръчкал менюто, но няма опция, а и в книжката не е дадено... Имам кабел Mini VCI от Тойотата и ще опитам да го подкарам с HDS и ще пробвам. Ще го подкараш HDS-a с този кабел, само че не знам дали ще достъпиш съответната система с него.В BODY ELECTRICAL е сигурно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 2 Октомври, 2016 Мисля, че преди съм ръчкал менюто, но няма опция, а и в книжката не е дадено... Имам кабел Mini VCI от Тойотата и ще опитам да го подкарам с HDS и ще пробвам. Ще го подкараш HDS-a с този кабел, само че не знам дали ще достъпиш съответната система с него.В BODY ELECTRICAL е сигурно. BODY ELECTRICAL не ми е известно...дай някой линк. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #11 Отговорено 2 Октомври, 2016 Като влезеш в HDS е една от системите. http://blog.wobd2.com/wp-content/uploads/2015/12/Honda-systyem-selection-menu-1024x768.jpg Ако успееш да влезеш там с miniVCI-то евала 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #12 Отговорено 2 Октомври, 2016 Ако промени настройките на метричната система, предполагам, че ще започне да му отчита и изминатия пробег в километри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #13 Отговорено 2 Октомври, 2016 Като влезеш в HDS е една от системите. http://blog.wobd2.com/wp-content/uploads/2015/12/Honda-systyem-selection-menu-1024x768.jpg Ако успееш да влезеш там с miniVCI-то евала Thanks. Ще опитвам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #14 Отговорено 2 Октомври, 2016 Ако промени настройките на метричната система, предполагам, че ще започне да му отчита и изминатия пробег в километри. Е къде да ги променя, има ли го в менюто или имаш предвид в HDS ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #15 Отговорено 6 Октомври, 2016 Ако промени настройките на метричната система, предполагам, че ще започне да му отчита и изминатия пробег в километри. Е къде да ги променя, има ли го в менюто или имаш предвид в HDS ? Тези настройки няма да са в менюто, предполагам че ще трябва да посетиш сервиз на Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #16 Отговорено 6 Октомври, 2016 ..... ще трябва да посетиш сервиз на Хонда. Сори, тая няма да стане... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове