jamo 93 #1 Публикувано 26 Март, 2007 Просто след 2 дни отивам да си купувам Хонда Акорд 1999-2002 година, модела с 3-те бели ленти на стоповете и искам да попитам какво да очаквам от тази кола. От половин година чакам да дойде тоя момент и в момента сам доста радостен. Само едно ме притесниха че разхода щял да бъде над 11 литра на 100 км. Говоря за 116 и 136 кс. Моля някои да ми обясни и да ми каже горе долу че да не стане така да я карам 2 месеца и дотам.. Защото доколкото видях дават смесен разход 8.4 литра което звучи много добре но като непознавам човек с такава кола и се плаш... Надявам се да помогнете и след няколко дни да сам един от вас : Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest koki #2 Отговорено 27 Март, 2007 От тази кола можеш да очакваш само хубави неща.Моята е 136к.с. автоматик и разхода е около 8 извънградско и 12 градско .Извън града съм я свалял и на 7 , но това не е кола която да се кара с 100-120 км/ч.Ако искаш автомобил , който има доста добра визия,безупречно окачване и комфорт на возене,изключително ергономичен кокпит ще направиш компромис с по-горните цифри и го вземаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #3 Отговорено 27 Март, 2007 От тази кола можеш да очакваш само хубави неща.Моята е 136к.с. автоматик и разхода е около 8 извънградско и 12 градско .Извън града съм я свалял и на 7 , но това не е кола която да се кара с 100-120 км/ч.Ако искаш автомобил , който има доста добра визия,безупречно окачване и комфорт на возене,изключително ергономичен кокпит ще направиш компромис с по-горните цифри и го вземаш.Благодаря за информацията. Е задоволява ме напълно, защото ми бяха казали да очаквам и по-големи цифри за разход. Все пак необичам да фърча из града, обикновенно високите скорости ги оставям за магистралата А другото което мога да избера е Сивик около 2000 година, но някак си друго си е голямата кола привлича ме и то много. Ти най-добре знаеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Furious 1 #4 Отговорено 27 Март, 2007 Accord 2.0 iES 147 к.с . - градско 12 л при юркане , извънградско 8-10 в зависимост от скоростта . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord F18A3 0 #5 Отговорено 27 Март, 2007 Колега от 99 насам мисля, че няма 115 к.с. Акордче- 1,8 е 136 а 2,0 е 147 кс.Моя е такъв- 115 кс. и разхода е като на по-новите /след99 / а вървежа е със сигурност по-зле, но пак върви страхотно, много съм доволен. Ако имаш кинти вземай коя да е от двете и няма да съжаляваш- возията е на лимузина а върви като я настъпиш страхотно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #6 Отговорено 27 Март, 2007 Късмет , апък ако е и типтроник Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #7 Отговорено 28 Март, 2007 Моят Акорд е 1.8i F18B2 - 136 кс. Аз карам доста спокойно и затова средния ми разход се движи между 8.5 и 9.5 литра/100км. Преобладаващо е градското /горе долу 2 към 1 спрямо извън градското/. На дълъг път, например Пловдив-Бургас при скорост 90-110 км/ч. падна и под 7. По магистралата при 130-140 разхода е около 7.5-8 литра. А иначе има и 116кс. - това са моделите с двигател 1.6, но те се срещат по-рядко. Според мен този двигател ще е слаб за това купе, а като се използва климатика направо ще е зле!Един съвет: когато тестваш колата, обърни внимание на шума в купето. При скорост 60-80 км/ч на хубав асфалт мотора почти не трябва да чува вътре!Дано попаднеш на добра кола!Късмет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BENJI_CRX 8 #8 Отговорено 28 Март, 2007 моят акорд е 2.2 150кс. градски условия 11л, извън градско 8л.а на в германия с тяхния бензин падна на смешните 6.100л но не съм карал 110,130км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #9 Отговорено 28 Март, 2007 Благодаря на всички за съдействието Дано намеря това което търся скоро и да се похваля и да ви питам пак на какво да обръщам внимание Очаквайте включване с нов човек към вашия клуб + 1 Хонда в Пловдив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bob 12 #10 Отговорено 30 Март, 2007 Категорично взимай 2 литровия Много е по добър и мноооого по икономичен Ако не вярваш питай в сервиз на Хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #11 Отговорено 9 Декември, 2008 Здравейте аз съм нов с акорд 2.0бензин типтроник взех го преди седмица и малко, страхотна кола. вземай и карай с кеф. за горенето гори колкото и се сложи шегувам се, гори градско около 12на 100 което споредмен е нормално за 150 коня но още и се кефа и си е карам както ми дойде за извънградско немога да говоре не ми е останало време да е поразходя на подалече. А и да попитам ако има среща на хонда в пловдив, кажете каде и кога е да се видим да полафим за колиците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TI_GONISH 0 #12 Отговорено 10 Декември, 2008 Човече, изборът ти е много добър. В началото и аз си мислех, че ще ми гори много, с двигател 2.3i ES 154 hp., предполагах разход около 14-15 л., но гори както на колегие около 11,5-12 градско и 7-8 извънградско . Не знам лично за моя двигател какво да те посъветвам, така, и не разбрах каква е разликата във вървенето с 2.0-литражния, но в Германия са доста скъпички.....Просто хубаво гледай дали двигателя е наред ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #13 Отговорено 10 Декември, 2008 Ъъъъ... Колеги четете ли, че темата е от почти 2 години Акорда даже го смених вече Борислав Виж в раздела за срещи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
predatov 58 #14 Отговорено 10 Декември, 2008 (Редактирано) Тъкмо щях да пиша и викам чакай да погледна дата и гледам 2007 а ми защо е актоална и гледам пичовте те насърчават що не си я вземеш пак ИКОНОМИчНА Е ВСЕ ПАК Редактирано 10 Декември, 2008 от predatov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TI_GONISH 0 #15 Отговорено 11 Декември, 2008 Верно бе, ама то първо се гледа датата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
piker 1 #16 Отговорено 11 Декември, 2008 Е добре,ама в крайна сметка за какво беше всичко.Или просто ей така да се бъзикаме !? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #17 Отговорено 12 Декември, 2008 егати цирка купувай е пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове