Berberov 31 #1 Публикувано 4 Септември, 2016 Здравей те! Търсих из форума подобна тема и не успях да намеря, затова реших да направя . Моля да бъда извинен , ако има такава тема . Наскоро закупих своето. ЦР-В. Хондата е нов внос от Италия и няма РЪЖДА , бих искал възможно най-дълго време да е така и реших да го обработя преди зимния сезон . Преди да започна с обработката( измих с водоструйка , подсуших с парцали , продухах със сгъстен въздух, а на трудно достъпните места използвах четка с твърд косъм и отново продухах, вътрешността на праговете по същия начин) Пред мен стояха няколко варианта първият ; - да грундирам - да обработя с анти кор - да напръскам само антикорозионен препарат ( течен парафин). Използвах само течен парафин (на пазара има доста марки , моят съвет е да гледате да е по гъст) количеството което използвах е 3 флакона Прикачим съм снимков материал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deodriver 35 #2 Отговорено 4 Септември, 2016 И аз ще правя точно тази процедура,че и моята е от Италия.Като гледам при първа генерация антикорозионната защита е по-добра,защото цялата кола отдолу е напръскана още от завода.При 3-генерация защита е направо смешна,та чак и плачевна.Напръскали са само подкалниците и зад тях,всичко друго си е гола ламарина,която ръждясва и от въздуха.Ще я мина с парафин,но и той няма да помогне кой знае колко срещу солта.Японеца не може да прави тенекии и това е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 456 #3 Отговорено 6 Септември, 2016 Браво много полезна тема! И аз ще направя това преди зимата но имам няколко въпроса. 1. При мен се виждат лека корозия (Само колкото да оцвети на места). Като ги мина с телената четка с какво да ги мина преди парафина или може директно с него ? 2. Други цветове освен сив предлагат ли ? 3. Колко ти излезе, като парички приблизително ? п.п. мисля, че маншона на горния шарнир ти е за смяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Berberov 31 #4 Отговорено 10 Септември, 2016 (Редактирано) Здравей колега Отговор на първи въпрос > зачистваш много старателно ръждата до блясък , обработваш я с ръждопреубразовател Вюррт и основа - боя ,3в1 и т. н. Отговор на втори въпрос > след време потъмнява и ще стане точно каквото искаш да е Отговор на трети въпрос > при мен излезна 3литра х 13 лв и 5 лв кореселин и 20 лв за ползване на пистолет и подемник общо 64 лв. На теб може би ще ти оскъпи с още 20 лв Редактирано 10 Септември, 2016 от Berberov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #5 Отговорено 12 Октомври, 2016 (Редактирано) Здравейте Порових се с търсачката и намерих тази тема- която и ми трябваше (независимо, че става дума за Сивик)... Та какво мисля да направя аз: 1. да почистя бегло ръждата по дъното на колата; 2. да използвам боя "3 в 1" (кор. инхибитор, грунд и декоративно покритие)- която може да се нанася и върху ръжда (препоръчва се да се почисти грубата ръжда); 3. използване на т.н. "боя- гума" или подобно битумно покритие върху боята; Мисля, че ще има някакъв положителен ефект. Поздрави Редактирано 12 Октомври, 2016 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iliyay7 4 #6 Отговорено 28 Октомври Обмислям и аз да защитя отдолу, първо с ръждопреобразувател на вюрт и после запечатка с течен парафин. Чудя се обаче първо ако се мине с телена четка за да се свали мръсотията и леките зачатъци на ръждичка, няма ли да се надере повърхностния слой и така да стане предпоставка за образуването на ръжда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6011 #7 Отговорено 2 Ноември Минаваш с четката, за да разбереш доколко е повърхностна ръждата. После замистваш с шкурка, избърсваш и вече мажеш с ръждопреобразователя. Той запечатва под него, а над него може боя, може парафин, а може и 2-те в този ред. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хри100 87 #8 Отговорено 2 Ноември А този течен парафин някакъв за кола специално ли е или, най обикновен си течен парафин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Iliyay7 4 #9 Отговорено понеделник в 09:27 On 11/2/2024 at 1:54 PM, Хри100 said: А този течен парафин някакъв за кола специално ли е или, най обикновен си течен парафин? Има в интернет като напишеш течен парафин за кола и излиза. Имат и на спрей. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове