franticc 1 #1 Публикувано 3 Септември, 2016 Здравейте колеги. Исках да сменя крушката на вратата , защото беше изгоряля. Обаче клемичката вътре беше леко крива и взех да я изправя с една отвертка , но дадох на късо . Сега не ми отчита вратата и сама се заключва ако не вкараш ключа в контакта. Бушоните са здрави . Някой ако има идея какво сам направил ?Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
YKolev 1 #2 Отговорено 4 Септември, 2016 И аз съм със същия проблем горе долу, не свети плафона във вратата, не ми свири зумера за фаровете, и таблото не отчита, че вратата е отворена. Ако е важно сменял съм актуатора на вратата с китайски от Алиекспрес http://www.aliexpress.com/item/Door-Lock-actuator-Front-Left-Side-72155-SDA-A01-72115SDAA01-For-Honda-Accord-Acura-TL/32493310109.html?spm=2114.13010608.0.63.KRCQdM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #3 Отговорено 4 Септември, 2016 Kолега franticc, след като направиш едно замерване и се обедиш, че има постоянно +12в на един от кабелите, които си дал на късо, то oпитай да направиш ресет на Micu модула, чрез откачване на акумулатора за 5 мин. Micu управлява тези крушки по минус и предполагам, че има някаква защита, но това трябва да го провериш ти. YKolev , при твоят проблем бих погледнал бутона за отворена врата, който може да е окислен и да не прави добър контакт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
franticc 1 #4 Отговорено 5 Септември, 2016 Изключих го даже за 15 мин. И пак нищо не стана. Има +12в. на фасунката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #5 Отговорено 5 Септември, 2016 Тогава няма повече варианти - проблема е в Micu модула. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
franticc 1 #6 Отговорено 5 Септември, 2016 Имаш ли представа къде се намира micu модула и как изглежда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #7 Отговорено 5 Септември, 2016 Горе долу е нещо като това :http://www.ebay.com/itm/01-02-Acura-CL-Passenger-MICU-Multiplex-Control-Fuse-Box-Right-38850-S3M-A11-B-/321752480295 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 5 Септември, 2016 (Редактирано) Намира се долу вляво в краката на шофьора. Само е това нещо е много здраво и се съмнявам да е там модула, иначе се разглабя доста и се сменя цялата бушониера. МИКУ модула е част бушониерата в краката на шофьора. Имах подобен проблем и се раглби всичко къде има бушони, бушониери и т.н., като остана само МИКУ модула, но се оказа че е студена спойка по веригата. Специално за тези Акорди съм срещал един единствен случай из много форуми, където се е оказал МИКУ модул проблема. Редактирано 5 Септември, 2016 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #9 Отговорено 6 Септември, 2016 Този модъл е направен както трябва и не дефектира. Може да се повреди единствено от некомпетентна намеса, както е станало в случая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
franticc 1 #10 Отговорено 8 Септември, 2016 Този модъл е направен както трябва и не дефектира. Може да се повреди единствено от некомпетентна намеса, както е станало в случая.Ако беше направен както трябва, щеше да изгори предпазител, а не Micu. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #11 Отговорено 8 Септември, 2016 Този модъл е направен както трябва и не дефектира. Може да се повреди единствено от некомпетентна намеса, както е станало в случая.Ако беше направен както трябва, щеше да изгори предпазител, а не Micu. Знам, че ти се иска, но така стоят нещата. Вероятно в Хонда не са предполагали, че колата ще дойде в България, където сме майстори и си правим всичко сами. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #12 Отговорено 9 Септември, 2016 franticc е прав, затова че при така стекли се нещата, предпазителя трябваше да поеме товара, а не модула, но трябва да го погледне специалист, за да стане ясно как, какво и защо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #13 Отговорено 9 Септември, 2016 Не мисля, че е МИКУ модула. Колегата се позагуби, може би електричар работи по казуса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #14 Отговорено 24 Май, 2018 Имам подобен пороблем - когато отворя шофьорската врата на таблото светва отворена задна лява врата, като отворя задна лява няма индикация. Другия въпрос - не ми писка зумера за непоставен колан. Има ли и зумер за поставен ключ или за пуснати фарове? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #15 Отговорено 24 Май, 2018 (Редактирано) Ами моята е 2004 и зумер за колан никога не съм чул, само за фарове. Когато я карах в Бултрако казаха, че на някои от по-старите 2003-2004 зумер за колан няма , още не ми се вярва. Това за вратите е доста странно. От кога го забеляза? Редактирано 24 Май, 2018 от crown_bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #16 Отговорено 25 Май, 2018 От една седмица я имам, така я купих. Има ли зумер за фарове? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #17 Отговорено 25 Май, 2018 преди 57 минути, gmarinov написа: От една седмица я имам, така я купих. Има ли зумер за фарове? @gmarinov Да, писал съм че има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #18 Отговорено 26 Май, 2018 On 5/25/2018 at 12:43 PM, crown_bg said: @gmarinov Да, писал съм че има. Къде да търся зумера? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #19 Отговорено 27 Май, 2018 @gmarinov В километража е. Ако е прецакан, се сменя целия километраж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #20 Отговорено 28 Май, 2018 На 27.05.2018 г. at 8:33, crown_bg написа: @gmarinov В километража е. Ако е прецакан, се сменя целия километраж. По-вероятно е бутона на шофьорската врата да не контактува, ефекта е същия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #21 Отговорено 31 Май, 2018 On 5/28/2018 at 3:45 PM, Tokio said: По-вероятно е бутона на шофьорската врата да не контактува, ефекта е същия. Бутона работи, когато отворя шофьорската врата на таблото показва че е отворена задната, когато отворя задната пак показва задната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове