optimeon 4 #121 Отговорено 28 Януари, 2018 Колеги, само на мен ли не ми харесва... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5997 #122 Отговорено 29 Януари, 2018 И мен ме дразнеха някои детайли преди да я огледам на живо и да я възприема в цялостен вид. А като я покарах, я приех още по радушно. Иди на тест драйв. Това ще реши проблема ти с възприятието, но ще задълбочи финансовият. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kusho 16 #123 Отговорено 28 Март, 2018 Красотата е субективна, скоростта е реална. На мен лично много ми допадат и двата аспекта. Всеки път при смяна на масло при дилъра се оглеждам на коя 10-ка има зелени номера (временни) и правя тест драйв Ценовата политика целенасочено позиционира Хонда над бюджетните коли в тоя клас . Средно статистическият бял европеец си гони определен стандарт (доста по-завоелирано от нашата дива комплексарщина) и ако има възможност избягва евтините "емигрантски" марки. Става дума за нови коли, иначе всеки втори мароканец и турчин кара стар мерцедес или бмв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5997 #124 Отговорено 12 Януари, 2019 Отзад приемливо, отстрани поносимо, отпред непростимо. Иначе е марково. :( https://paultan.org/2018/01/15/mugen-rc20gt-civic-type-r-concept-an-ugly-beast/mugen-rc20gt-civic-type-r-06/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DanielDenev 35 #125 Отговорено 12 Януари, 2019 Преди 5 часа, ceco_accord написа: Отзад приемливо, отстрани поносимо, отпред непростимо. Иначе е марково. https://paultan.org/2018/01/15/mugen-rc20gt-civic-type-r-concept-an-ugly-beast/mugen-rc20gt-civic-type-r-06/ https://de.motor1.com/news/300725/honda-civic-type-r-mugen-tuning/ Виж белият Р в галерията 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5997 #126 Отговорено 21 Януари, 2019 Новият Сивик 10 принципно ми допада. Тествал съм седана и хечбека, и 1.5 мотора + вариатора ми пасват добре. Единствено ми липсва комби версията. Моделът порасна на размери и достигна Акорд 7 турер, който карам сега и ме устройва напълно като динамика, стабилност и външни габарити + вътрешно пространство. Знам че се задава хеч S версия с двулитровия, но дефорсиран мотор от type R, но никъде нищо за комби. Единствения резултат от сърч в нета е импровизацията на 1 известен манипулатор https://paultan.org/2016/03/25/new-honda-civic-rendered-as-tenth-gen-tourer-model/ Понеже ми омръзна да чакам новини от Хонда и нали "силни са мечтите", реших "да взема нещата в свои ръце". Намерих си подходяща картинка и отпочнах експериментите. Първият вариант ми се стори скучен, макар и логичен, но твърде напомняше Акорд 8, което си е концепция от преди дузина години и новата част не пасваше на стайлинга на 10-тия сивик. Предимството е по-дългото задно стъкло, минаващо под спойлера със стоповете (като при хеча) и осигуряващо възможност за по-дълга задна чистачка. Имайки впечатления от моето комби със спойлер на тавана знам че тя не е толкова важна, понеже джамът се цапа само в двата края. Върнах се "крачка назад" и заложих на подобие с 9-тия Сивик комби, което бе по-специфично и осигуряваше повече възможности и същевременно връзка между двете поколения. тук задното стъкло свършва като при седана, а боренето на мизерията по него възложих на странични дефлектори (между задното и страничните стъкла), които ще помагат достатъчно и по-късата чистачка няма да е проблем. Така и горното ниво на щората в багажника е по-високо, увеличавайки обема на трюма. Гърнетата естествено са от двете страни (зад задните гуми) като при премиум версията, а не като на "Спорт +", където изяждат доста от коритото под кората на пода. Отдавна съм почитател на лифтнатите комбита от сорта на Аутбек, макар идеята за повдигнат 4х4 турер да не е тяхна, а щатска и то от 50-те години на миналия век. Та реших и тук да пробвам. Първата ХС версия А е с по-деликатен облик и допълнението е просто по-високи пружини (в стандартното окачване) + съществуващите опционални амортесьори с двустепенна твърдост и стандартното предно предаване. По-големият ход на окачването си е +, а по шосе - "щрак" амортесьорите в твърдата степен и ето ти стабилност. Втората ХС версия В вече е с по-брутална визия и евентуално двойно предаване, което ще се използва за ъпгрейднатият type R с 350 коня и (за който също витаят слухове). Ако не, може и от ЦР-В - възможности има. Нея съм обул със стандартните 17-ки за да може гумите да са малко по-високи, та да не берат ядове хорицата излизайки по черни пътища. Знам че комбитата не са онова което бяха като пазарна ниша, но някои марки си ги предлагат и продават добре. При липсата на Акорд 10 за нас (и особено пък турер) си мисля че 10-тият Сивик би се продавал достойно, особено ако и той има вариации като упоменатите. Ако от Хонда не са осъзнали преди 5 години че новите тенденции са повече версии с по-малки тиражи, то значи пак са закъснели с десетилетие. Но това са си мои размисли и в случая лични пристрастия, и поглед по темата, ма нали съм си фен и "силни са мечтите". Ако ви допада или имате критики - споделете, или цъкайте (бутоните). 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AlexKalapov 1 #127 Отговорено 13 Февруари, 2019 Ето и моята красавица . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #128 Отговорено 13 Февруари, 2019 Цецо има едно перфектно комби в мобилето, абсолютно същото като моето. Погледни го, модел на 24г.на който му липсва само климатроник и добър абс. На мен задното стъкло ми е било винаги чисто. Мисля, че VW му откраднаха цялата задна част с модела голф 6 комби, който излезе 10 г. по късно. Повярвай ми, много по приятен за шофиране автомобил е от 7 ген. а и по здрав. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5997 #129 Отговорено 14 Февруари, 2019 Нее, искам Сивик 10-та ген турер. Настоящият ми Акорд ме устройва, но вече е "тинейджър" и не ми се сменя за "студент". Искам нещо "новородено" или максимум от "детската градина". :) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DanielDenev 35 #130 Отговорено 25 Април, 2019 (Редактирано) От днес преобута с летните чипици Редактирано 25 Април, 2019 от DanielDenev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове