sttekata 167 #1 Публикувано 15 Август, 2016 Здрасти, Някой има ли електро схемата на огледалата? Огледалата имат копче за сгъване, но на мен ми се иска да го направя с реле, т.е. като изключа колата и да се прибират, а като дам на контакт да се разгъват. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Didko 45 #2 Отговорено 15 Август, 2016 И някой път като спреш на булевард така ще ти отнесат вратата... И то ще е добре, ако е само вратата, а не теб самия... Хубаво си помисли дали ти трябва! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #3 Отговорено 15 Август, 2016 Даааа прав си! Не се бях замислял! Значи ще си взема модул който ги прибира само при заключване на колата и ги отваря при отключване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikarpachev 11 #4 Отговорено 27 Август, 2016 Мисля, че зимата може да стане проблем... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Optimus 2 #5 Отговорено 25 Септември, 2016 Измисли ли го? И на мен ми се върти нещо такова из главата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #6 Отговорено 26 Септември, 2016 Аз съм го измислил, но по-добре е да купя модул от чужбина който е около 25 евро и ги затваря огледалата автоматично при заключване на колата , а при отключване ги отваря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #7 Отговорено 26 Септември, 2016 (Редактирано) Обмисли го добре, защото зимата наистина може да си изпатиш. Имам колега, който кара Пежо 307, там тази "екстра" е налична (... както май при доста френски марки/модели) и благодарение на нея 2 пъти вече си прецаква огледалата през зимата. Оставя я на открито, замръзват, отключва и хоп.... неприятна изненада. След втория път вече преди всяка зима ходи на диагностика за да му я деактивират тази опция, после на пролет - пак, за да я активират. С други думи, на него му се иска да има такова "магическо копченце", за ръчно прибиране на огледалата, ама греда... Аз лично се радвам, че управлението при Хонда е ръчно, другото си е таралеж в гащите според мен, но всеки си преценява за себе си. Редактирано 26 Септември, 2016 от mitaka_t 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #8 Отговорено 26 Септември, 2016 (Редактирано) Добре де, некви спрейове против замръзване, или за размразяване няма ли? В краен случай бутилка топла вода. Нямам прибиращи се огледала в момента, но на предишните CRV-та имах, с бутон. Екстрата си е "екстра", помага и при промъкване в тесни пространства Редактирано 26 Септември, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #9 Отговорено 26 Септември, 2016 Колко пък ще да са тесни тия пространства, че да не може да мине с отворени огледала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #10 Отговорено 26 Септември, 2016 (Редактирано) Мда, екстрата "прибиране на огледалата" си е готина екстра... с бутон. Ама колегата казва, че има бутон, но иска да го направи автоматично, при отключване/заключване на колата. В този случай, замръзнат ли в сгънато положение, само при натискане на бутона за отключване, нещата могат да се прецакат. Спрейове има, може и с гореща вода, но... не ми се вижда яко (напр.) всеки ден през зимата, като си тръгвам от работа да излизам от офиса със спрея в ръка или бутилката гореща вода, за да пръскам/обливам преди да отключа. Редактирано 26 Септември, 2016 от mitaka_t Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #11 Отговорено 26 Септември, 2016 Прав е колегата! Ще се изпочупят механизмите вътре! Ако я държите в гараж - супер ако ли не по-добре без нея! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #12 Отговорено 26 Септември, 2016 Не го правете това ако не желаете проблеми с огледалата. Не е за нашия климат! Имам познати с различни коли (Бмв, Пежо, Ситроен...) които браха ядове зимата с тая "екстра". Онова не се интересува дали навън е топло или е - 20, дали не е затрупано със сняг който после е се е сковал и тн. и като натиснеш бутона да отключиш и става интересно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове