venis77 10 #1 Публикувано 14 Август, 2016 Здравеите колеги,искам да сложа ксенон на късите светлини и бих искал да знам какви са крушките на 7 генерация,оргиналните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #2 Отговорено 14 Август, 2016 Преди фейслифта са H4, а след - H1. При мен ефекта беше обратен - след монтажа на китайски ксенон фаровете светеха по-лошо от колкото с обикновени халоенни крушки. Затова и го разкарх. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
azsamtam 3 #3 Отговорено 27 Август, 2016 Здравеите колеги,искам да сложа ксенон на късите светлини и бих искал да знам какви са крушките на 7 генерация,оргиналните. Аз съм с ксенон и съм доволен горе долу. Но поне не ми горят крушките през 1 месец. Sent from my SM-G920F using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venis77 10 #4 Отговорено 27 Август, 2016 моята е феис лифт 2005 и мисля да слагам,някои ако има наблюдения да казва за марка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hgb76 2 #5 Отговорено 10 Септември, 2016 (Редактирано) моята е феис лифт 2005 и мисля да слагам,някои ако има наблюдения да казва за маркаЗдравей колега!Аз си сложих на моята колица. В началото не бях въобще доволен, защото светеше на всякъде но не и напред. След малко размишления и оглед на фасунката видях, че крушката може да се обърне на обратно след като се отстранят двете пъпки, а те се махат лесно с ножче. Обръщаш крушката с преходната жица надолу и нещата се оправят. Всъщност тази жица която минава над крушката прави сянка в рефлектора и затова не свети добре,а като е от долната страна на крушката няма проблем. Задължително трябва да си вземеш и преходници за крушките, без тях не става. Марката е Xsenon Express от сайта Xenon.bg 35w.4200k. светят в бяло. Вече близо година съм с тях и няма проблеми. Излезнаха ми с доставката 100 лв. Включително и преходниците Редактирано 10 Септември, 2016 от hgb76 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venis77 10 #6 Отговорено 17 Септември, 2016 мерси колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ery 0 #7 Отговорено 20 Ноември, 2016 (Редактирано) Колеги, искам и аз да задам подобен въпрос - Хондата ми е Сивик, производство май 2002 г. купе, американка преди фейслифта - бензин 1.7 - 125 коня. Светлините ми са слаби. Пробвах с крушките на Филипс - +60%, но много бързо горяха - 3-4 месеца най-много.Сега се "зарибих" да ги сменя с биксенон лупи моримото ултимейт 2,5" от bktuning за 190лв, диодни рингове за дневни светлини - +50 лв, с 2 бр ксенон крушки с баласти 35W - +75лв. С монтажа ще ми излезе около 400 лв без изрязване на рефлектора с последващо евентуално връщане на старите, оригинални обикновенни крушки. Сумата не е малка и моля за съвет - някой правил ли го е и струва ли си. Благодаря предварително. Редактирано 20 Ноември, 2016 от ery Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #8 Отговорено 20 Ноември, 2016 Аз съм го правил на английски фейс. С тая разлика, че си поръчах за 32 долара лупи и за още 25 на 55 вата ксенон и приключих с казуса. Ефект има и то добър, но да подкараш дългите светлини ще ти трябва кабел за управление на Би- ксенон, ако си с крушки Н4 в оригинал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ery 0 #9 Отговорено 20 Ноември, 2016 (Редактирано) Благодаря колега. Признавам, че съм технически малко грамотен но предполагам, че този кабел /с Н4 крушки съм/ ще бъде в комплекта 2 бр ксенон крушки 35W и 2 бр баласти 35W с 1 год.гаранция/75лв/. Най-малкото ще попитам при поръчката. Другото - има опции за по-евтини лупи - вместо 12 см дължина/моримото ултимейт/ - с 10,8 см /моримото мини/, като разликата е около 65 лв.... ? И още нещо - има ли разлика в дължината на живота на крушките с 35W в сравнение с 55W ? Редактирано 20 Ноември, 2016 от ery Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #10 Отговорено 20 Ноември, 2016 Има в светенето. Аз си взех мини 2.5'' и 55в ксенон. Това с кабела в последствие го разбрах. Можеш да се обзаведеш от Ибей за към 60 долара с чарковете и още 20тина лв кабела. Другия ти вариант е лупа за крушка Н3, но не знам как свети, но пък не се отваря фара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ery 0 #11 Отговорено 20 Ноември, 2016 Аз доколкото разбирам от bktuning фара не се отваря .....!? Защото формулировката им е много витиево византийска - "не се изрязва или разширява рефлектора....", което обаче май трябва да означава, че фара трябва да се отвори....отделяне на стъклото от рефлектора ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #12 Отговорено 2 Декември, 2016 Отваря се фара във всички случаи. Просто няма да ти режат рефлектора, защото тия лупи се монтират в оригиналната фасунга с гайка отзад. Вижда ми се мега скъпо 400лв. Вземи си поне лупи от Aliexpress и си ги направи сам. Или по-евтино си купи два фейслифтови фара с лупи за 150-200лв и си свиркай. Хем ще са по-красиви, хем оригинални. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DGoranov 3 #13 Отговорено 14 Юни, 2018 Здравейте колеги, От скоро съм собственик на 7-ма генерация фейс лифт, иска ми се да сложа лед крушки на лупите. Въпроса ми е някой слагал ли е? Видях, че е с h1 на някакъв преходник и той се захваща със скобата. Не знам дали ще могат да се захванат с тази скоба. Нека който е минал по този път да сподели едно мнение. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #14 Отговорено 18 Юни, 2018 (Редактирано) DGoranov,преди половин година сложих лед светлини в лупите,който бих казал светят доста добре и съм доволен.Трябва ти преходник от този тип,за да се захванат със скобата. Но да знаеш,че тези преходници са малко дълги,понеже са за ксенон и трябва малко да се отрежат.Също така са по-широки от лед крушката и затова трябва да се навие малко изолирбанд около самата крушка за да оплътни хубаво. P.S Един съвет от мен - сложи си направо един хубав ксенон и забравяш. Редактирано 18 Юни, 2018 от brokofil 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zdravko apostolov 0 #15 Отговорено 12 Януари, 2019 Здравей колега от скоро съм с лед на лупите и засега несъм много доволен. Незнам чета сега . че трябва да подрязвам преходника че бил дълъг незнам дали ще се оправи. Но иначе свети свикнах. Но май най накрая ще сложа ксенон и да видим и това дали ще върши работа. Дано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #16 Отговорено 14 Януари, 2019 Слагай ксенон! Аз също бях с ЛЕД на късите,преди 2 месеца сложих ксенон и си реших проблемите за 2-3 години напред! Ксенон свети в пъти по-добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DGoranov 3 #17 Отговорено 14 Януари, 2019 (Редактирано) Подкрепям колегата, слагай ксенон! Установих, че лед монтиран на лупа не свети добре, ксенона е по-добре.Тук отварям скоба, намерих в алиекспрес лед който е специално за лупи(не съм го пробвал, но мисля да опитам за експеримента). На дългите сложих лед...е там вече е мнооого добре! Редактирано 14 Януари, 2019 от DGoranov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zdravko apostolov 0 #18 Отговорено 20 Май, 2019 още изчаквам за ксенона на лупите първо ще сложа на дългите лед и после ксенон на късите и приключвам с експериментите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgi Mihov 0 #19 Отговорено 4 Ноември, 2019 On 1/14/2019 at 9:30 AM, brokofil said: Слагай ксенон! Аз също бях с ЛЕД на късите,преди 2 месеца сложих ксенон и си реших проблемите за 2-3 години напред! Ксенон свети в пъти по-добре. Колега, Виждам ,че си от Пловдив -би ли споделил къде ти сложиха ксенона и колко ти струваше! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #20 Отговорено 6 Ноември, 2019 Колега,сам си сложих ксенона,елемантарно е все едно слагаш обикновена крушка. Взех го от xenon.bg и съм доста доволен. Иначе в Пловдив има един магазин за ксенон до Мол Пловдив на пещерско шосе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgi Mihov 0 #21 Отговорено 7 Ноември, 2019 On 11/6/2019 at 1:57 PM, brokofil said: Колега,сам си сложих ксенона,елемантарно е все едно слагаш обикновена крушка. Взех го от xenon.bg и съм доста доволен. Иначе в Пловдив има един магазин за ксенон до Мол Пловдив на пещерско шосе. Благодаря ти! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове