Honda_Z 1498 #1 Публикувано 22 Юли, 2016 Понеже отдавна ми прави впечатление, че хората все повече мрънкат и акцентират на негативизма (форумът не прави изключение в това отношение), ми се щеше, ние хората да обръщаме повече внимание на положителните неща, които се случват покрай нас, и които подминаваме някак си между другото. Т.е. че тези неща не "се случват" от самосебе си, а че някой, който заслужава похвала "ги случва". Лично аз вярвам, че когато подходиш с добро, получаваш добро. Или когато получиш добро, си склонен да отговориш с такова, колкото и да си под пара. Колкото по-често си го спомняме, толкова по-добре за нас като общество. Идеята на темата по-скоро е да се дават примери, а не да се коментират вече написаните. Ето го и моят: Преди няколко месеца жената трябваше да заведе детето с колата до един кабинет в центъра. Но еднопосочната улица (Георг Вашингтон), която води към мястото е затворена за ремонт и тя влиза в следващата, която се оказва пак еднопосочна, ама в другата посока. Сиреч, влиза в забранена улица. Попада на патрулка, от която съвсем очаквано полицаите я спират. След кратък разговор, в който обяснява на полицаите, че предната пресечка е била затворена, а тя бърза за час на доктор на детето (психологът също е доктор ) те не я глобяват, а започват да се опитват да й обяснят как най-лесно може да излезе от забранената улица, в която е влязла. След като виждат, че с обясняване няма да стане, я ескортират с патрулния автомобил до най-близкото възможно място, от което може да хване позволена улица в посока, водеща към адреса. Елате повече! 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #2 Отговорено 20 Октомври, 2016 Ееех, Златозаре, 3 месеца по-късно и единственият добър пример е този... Държавата ли, народът ли, гледната точка ли .. не знам. Сигурен съм, че всеки от нас все някога е имал какво да сподели, но лошотията ги залива тези случки и ги забравяме... Хонда караме, ама все пак се возим на рейса от време на време. Пък и детето обича, има си хас А като я видят ѝ се усмихват, заговарят ни, място отстъпват, а тя обича сама на седалка да стои вече офф: Виж ако направим рубрика "Няма ненаказано добро" има с какво да се включа, предполагам и не само аз 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #3 Отговорено 22 Октомври, 2016 Има си "добринки" и се забелязват -на общия фон, но споделянето им е "друга бира". Вчера дочувам разговор м/у моя синковец и негов съотборник в клубчето по тенис на маса, от който разбираме че живеем в един и същ квартал -в другия край на града. Синковецът е по-убран и не му предлага да го откараме (което говори зле за мен като родител), но поправих грешката. Момчето на раздяла 4 пъти ми благодари. В колата си говореха че той тренира по отскоро, а вече го бие няколко пъти и му прави впечатление, че нашичкият някак губи ентусиазъм. И на него се извини че си е премълчавал тенденцията, а е трябвало да му сподели. В тонът му нямаше натякване или надмощие, а по-скоро подкана да се активизира. За мен бе малко неочаквано, но го приех като добър знак за укрепване дружбата между тях, но времето ще покаже кой как ще възприеме случката. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #4 Отговорено 11 Януари, 2017 „Добротата ще спаси света“ Много хора правят добро на познати и непознати, но в това има определен риск. Никога не знаеш какво да очакваш от човека от другата страна. Хората се научиха да бъдат лицемери и да крият истинското си лице и същност. Когато гумата на колата на старата дама се спука, тя нямала идея как ще се прибере вкъщи, времето било дъждовно, наоколо минавали малко коли, нямала и на кого да се обади за помощ. Мъж шофирал по селския път и видял стоящата встрани кола. Там, прегърбена, стояла жена която гледала разтревожена. Младият човек решил да спре и да й помогне. Жената се обезпокоила, когато непознатият човек се приближи към нея. Какво има наум? Да не би да иска да й помогне? Но тъй като тя не могла сама да смени гумата, нямала друг избор. Дамата дала на мъжа резервната гума и той я сменил за няколко минути. Жената благодарила на младежа и му предложила отплата за работата. Мъжът категорично отказал предложената сума. Просто й казал: „Просто си спомнете за мен, когато видите, че някой има нужда от помощ. Спомнете си за Брайън Андерсън и се отплатете с добро за добрината“. Мъжът си тръгнал. А старицата била толкова впечатлена от добротата на този човек, че чак свят й се завил. След това се качила на колата си, пошофирала малко нагоре по пътя и спряла пред една закусвалня. Там я посрещнала усмихната сервитьорка, която й предложила кърпа да си изсуши мокрите от дъжда коси. И тук старата дама забелязала, че сервитьорката е в напреднала бременност. Навярно е била много уморена, но въпреки това, изглеждала като най-приятния човек на Земята. Възрастната жена си поръчала лимонада и бързо я изпила. После си спомнила за Брайън Андерсън. Оставила за напитката си 100-доларова банкнота, а когато сервитьорката отишла за ресто, възрастната дама бързо се изнизала от закусвалнята и отпътувала. Сервитьорката видяла бележка върху салфетката: „Един много добър човек ми помогна по пътя насам, сега аз помагам на Вас“. В салфетката лежали още 400 долара. Сервитьорката се замаяла. Следващия месец щяло да се родидетето й и тези няколко седмици обещавали да бъдат много трудни. Тя прибрала парите в джоба си и довършила смяната си. След няколко часа сервитьорката, най-накрая, се прибрала вкъщи. Легнала в леглото и, мислейки колко й провървяло, се навела към мъжа си, целунала го по челото и казала: „Обичам те, Брайън Андерсън“. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asdasdsadas 37 #5 Отговорено 11 Януари, 2017 Респект !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 922 #6 Отговорено 11 Януари, 2017 Има няколко цитата в този аспект: "Който сее вятър - жъне бури. Осия 8:7" "Прави това, което искаш на теб да правят. Мат.7:12" "Ходи с мъдрите и ще станеш мъдър. - Пр.13:20" Интересното с поговорките е, че повечето са взаимствани и преработени от Библията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове