Dambev 5 #1 Публикувано 21 Юли, 2016 Здравейте. Карам Акорд 6 2.0 1999г. Наскоро ми попаднаха ориг. джанти /от Прелюд ако не се лъжа/ 15" 6,5 J. ET или е 50 или 45. Искам да попитам по-знаещите какъв максимален размер гуми бих могъл да сложа? Например 215 / 55 / 15 дали ще опират някъде из подкалника? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #2 Отговорено 21 Юли, 2016 Не би трябвало да има проблем, разликата с оригинала е +3 мм. 215 ширина също може, но това е макс. възможния размер за джанта 6,5J. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dambev 5 #3 Отговорено 22 Юли, 2016 Дано, защото ако купя гумите и установя, че не стават, много ще ме боли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #4 Отговорено 3 Февруари, 2017 Здравейте, колеги. Харесал съм си джанти 17", но ме притеснява да не ми дойдат тежки, за акорда 1,8 136 коня. Дайте мнение, дали да взема по-малки или с тези няма да имам проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #5 Отговорено 4 Февруари, 2017 Моя го карах с оригиналните 15-ки, лете с летите, зиме със стоманените и съответните (стандартен размер) гуми. Разликата в теглото се усещаше и обувах отново летните възможно най-скоро. 17" означават и нископрофилни гуми, които са по-скъпи, заради джантите ще са и по-широки, отделно всичко ще е по-тежко и колцата направо ще спре. Със стандартните 15" си вози относително комфортно и в завоите се държи стабилно, а те са 3-4% от времедвижението на автомобила (това в случай, че се позоваваш на по-добрата стабилност в завои със 17-ките). Ако обаче е въпрос на визия и мерак -намери някак такива, просто за проба, вместо да се овътряш с излишни разходи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #6 Отговорено 4 Февруари, 2017 Благодаря колега. Предположих, че ще й дойдат тежки. Исках 17", заради визията, като цяло. Ще я обуя с едни оригинални 15", като тези от подписа ти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #7 Отговорено 4 Февруари, 2017 Аз за моята, имам един комплект оригинални, като тези които виждаш в картинката от подписа на Цецо, за лятото обмислям 16", но не мисля, че има смисъл чак от 17"-ки. Аргументите ми са същите като тези, които прочете по-горе плюс това, че ще се бъркам повече за гуми. Гуми 205/55/16 се намират за по 20-30 лева повече комплект 4 нови гуми, в сравнение със стандартните 195/60/15. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #8 Отговорено 6 Февруари, 2017 Аз имам 17-ки, за летни и са по-тежки от оригиналните 15ки. Има вид колата с такива, ако е снижена леко. Иначе не се занимавай. (легналите полицай са ми любими, дори с 15ки ). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове