kebappa 12 #1 Публикувано 12 Юли, 2016 Здрасти Ще правя реглаж на клапаните и ми се ще да сменя и гумичките на клапаните. На този мотор може ли да се сменят гимичките без да се сваля главата . Вала на клапаните нагоре или настрани излиза ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #2 Отговорено 12 Юли, 2016 Вала излиза нагоре и се маха ангренажния ремък.Трябва специална скоба и приспособление за надуване на цилиндъра с въздух.Питай масторите си имат ли такива инструменти.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kebappa 12 #3 Отговорено 12 Юли, 2016 Благодаря за инфото .Има всичко като инстрименти (на няколко коли ми сменя гумичките) . Не бе ясно само дали вала излиза на страни (не знае дали ще има място) или нагоре.На 7 генерация не е отварял двигател до този момент . Щом е нагоре няма да има никакви проблеми. Всмукатрлни на 0.2 а изпускатрл на 0.25 смятам да направим. Дали ще редуцира малко разхода на масло подмянста на гумичките ? Благодаря за инфото колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 281 #4 Отговорено 12 Юли, 2016 Не е от маслообирачи...,значи разхода остава. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #5 Отговорено 12 Юли, 2016 Без да обиждам колегата дето ще ти прави ремонта...без документация да не пипа даже огледалото за задно виждане.Разпечатай му картинките,таблиците с моменти на стягане и хлабините.Едно неправилно стягане на шайбата на разпр.вал или на някой лагер ще доведе до смяна на глава.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kebappa 12 #6 Отговорено 12 Юли, 2016 И двамата сме по почивки в момента и нямаме нормален досръп до инфо. За 13 000 км доливам отаващото количество от 5 литровата туба и още една туба от 1 литър (почти съм сигурен че е само 1 литрова туба само ). Абе да гори за тия км 2 до 3 литра масло. И според маистора разход от гумички няма да падне почти с нищо .И двигател нама смисъл да отварям за тоя разход. Според майстора ми варианта с доливане ми е по на сметка на тоя етап а и разхода не е голям . Май да карам и да не св занимавам докато не вдигне драстично разхода а? Основно съм забелязъл че ми прави разход все по магистрала. На 100 км в час е на 3000 оборота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #7 Отговорено 12 Юли, 2016 Ако прочетеш темата за седма ,ще се убедиш че няма нужда да сменяш гумичките -всички сме за сегменти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове