atonev 0 #41 Отговорено 21 Април, 2017 При мен проблема е, че тези вибрации започнаха преди около 2 месеца. Преди това нямаше такива проблеми, та затова сега не знам как да процедирам. Дали да пробвам с някакъв неоригинален, но чисто нов тампон или да си я карам така.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #42 Отговорено 21 Април, 2017 Имаше един колега, който мисля си бе поръчал от ибей, китайски, цял комплект идваше около 400лв., 6-те тампона, това за автомат. Аз лично не бих рискувал да взема такива. Все пак, ходи за второ мнение някъде. Аз ходих на 3 места, последно беше Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #43 Отговорено 21 Април, 2017 Рискът с неоригиналните тампони е, че вероятно са от различен каучук. Такива мнения срещнах и реших да не рискувам. Предпочетох втора ръка и на 2 пъти подмених всичките. На някои не им личаха повредите, други са от ваденето, но при мръсна газ, колата дърпаше надясно, а по-големи неравности, мотора хлопаше в коша. Сега е доста по-добре, но отново има моменти при топъл мотор, мин 700 об, без консуматори и на неутрална, да се усещат леки вибрации. Друг път ги няма. ДРЛ-а на дългите работи постоянно. Най-осезателно вибрациите намаляха, след като смених старото 10х40 масло с ново 5х20. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g0shh 0 #44 Отговорено 21 Април, 2017 Мерси на всички за отговорите , за сега ще оставя така. Нещатата, май, не са толкова осезаеми вибрациите (и все пак чакам развитие, някой ако изкочи с нещо за тампоните ). А за първия ми въпрос, идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #45 Отговорено 21 Април, 2017 Риска с неоригиналните тампони е че вероятно са от различен каучук. Такива мнения срещнах и реших да не рискувам. Предпочетох втора ръка и на 2 пъти подмених всичките. На някои не им личаха повредите, други са от ваденето, но при мръсна газ колата дърпаше надясно, а по големи неравности мотора хлопаше в коша Сега е доста по-добре, но отново има моменти при топъл мотор, мин 700 об, без консуматори и на неутрална да се усещат леки вибрации. Друг път ги няма. ДРЛ-а на дългите работи постоянно. Най-осезателно вибрациите намаляха след като смених старото 10х40 масло с ново 5х20. Това на снимката всички тампони ли са? Питам, понеже при мен вибрацията е има само на спокоен двигател, на място, без консуматори, на около 700 оборота. Вдигнат ли се оборотите на 900 или се включи климатик, перка и тн. , вибрацията изчезва. Че много монтажи. 6, 8, 9, 11, 12, 13? Други позиции? http://japancars.ru/image/cache/epc_honda/44805df197a59ce22c4214dc48608949-1056x527.gif Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #46 Отговорено 21 Април, 2017 Колега, така си е. И при мен е така, но на моменти, не постоянно, на студен двигател го няма, защото оборотите са високи. Тия ниски обороти явно причиняват тези вибрации, може би са недостатъчни за двигателя и го вкарват в резонанс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #47 Отговорено 21 Април, 2017 Към Х. Петров. Да, това са. При мен понякога няма вибрация по купе, седалка, педали, а само лек високочестотен "зуд" на волана. Това, при кратки градски и топъл мотор. След дълъг път, когато всичко в коша се е темперирало, трябва да гледам оборотомера - дали е над 0-та. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #48 Отговорено 5 Май, 2017 Да докладвам за развитието при мен (тресене отдясно само при ускоряване от 90 до 100 км/ч.): закупих цяла полуоска втора употреба. Майсторът, който я сменя я прегледа и каза, че според него е добре. След смяната го няма неприятното тресене. Дано да е за по-дълго! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #50 Отговорено 18 Юли, 2022 Не, при мен тресеше само при ускорение и то при преминаване през специфична скорост. При липса на ускорение или при отпускане на газта нямаше тресене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове