Jump to content

prozium

Фен
  • Мнения

    731
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от prozium

  1. http://www.youtube.com/watch?v=CUOlc_j4rMA
  2. Аз ей така го отпразнувах!
  3. Земи искай телефони на тия майстори, дето с материалите отремонтират 20 квадрата стени за 50лв, че да дойдат да ми оправят мазето
  4. @greenex, скоро и аз си поиграх малко с некс-5 перфектният апарат е, сега се надявам да мога да пипна и седмицата. Страшно много хора оставиха дслр-тата и взеха компактните безогледалки, явно има защо @ManiaK, нямам идея защо объркваш хората - Никон и Канон от доста време не са единствени на пазара и почват да се съобразяват с останалите производители. Сони с цайсовете заявява страшно стабилно присъствие. Но по-лошото е объркваш поняти - DOF-ът по никакъв начин не е функция на марката апарат , а на фокусното разстояние + блендата. С Некс ще има възможност да ползва хубавите обективи на сони, а ако реши ще може да навива м42-ки, 3/4-ки, минолтенски стъкла и общо взето каквото си пожелае. Ако бюджетът може да се надскочи, направо некс 5 ! П.С DoF-ът може да зависи и от камерата, при условие че сравнваме камери с различни сензори, но за улеснение приемаме, че или всички са apc или фулфреймки лайка формат .
  5. Колегата просто изчерпа темата И това е от устата на човек снимаш с Канон и Никон
  6. И аз качвам, бая сме обикаляли из балкани и къде ли на на стоп и винаги е приятно да си полафи човек с някой бродяга. Разбира се е добре да се направи една бърза преценка за хората, но като цяло видя ли туристическа раница, маратонки или кубинки - качвам. Почти винаги се случва и да чуя интересна история или да разбере за някое кътче, което си заслужава да бъде посетено и разгледано ПС Лошо е така да се губи вяра в хората - истина е, че има какви ли не, но стериотипизирането никога не е хубаво нещо.
  7. Сега остава и колд фюжън да направим и решихме проблема с енергията . България ще е новия Изток Ще сме по-богати от арабите и израелците ще се чудят как да ни завладеят
  8. Ето така най лесно се решава според мен - една табличка 5х5 и започваме да попълваме, нещата много лесно изскачат и ставят ясни.
  9. Ако не се лъжа повечето шофери от ф1 са почнали от картинг. Явно оказва значение.
  10. vesivanova е напълно права, ако смениш вратата, след като водещият ти разкрие къде не е наградата имаш двоен шанс да спечелиш. 1/3 с/у 2/3 а не 1/2 с/у 1/2, както изглежда логично @G36, не сме в 3ти клас де ясно е, че всяко число по 0 си е 0. = 10
  11. Ама и КАТ не си гледат работата като хората. В Пловдив на 50 метра от вкъщи има едно кръстовище - на пръв поглед нищо особено не е, обаче явно нерегулирано Т-образно кръстовище стъписва повечето шофьори, особено тези, които идват от път с предимство. Всяка седмица има катастрофа, някои пъти и по две. КАТ идва, седят там по 1-2 часа, докато всичко се изясни и си тръгват по живо по здраво. Катастрофите не стават с голяма скорост, но огънати ламарини и счупени фарове има всеки път. И съм сигурен, че такива места има още доста и най-вероятно нищо не се прави и за тях ... А по повод това с коланите, доста хора почнаха да карат с колани, което е отлично, сега трябва да успеят да накарат шофьорите да спират и за пешеходци на пешеходна пътека.
  12. 3, защото има 3 кръгчета - едно от 6, 2 от 8 Хлапетата лесно го виждат, защото почти не виждат числа, за тях е визуален стимул без особен символичен заряд, числата все още не са знаци при тях.И така пускам една интересна задачка. Участвате в телевизионна игра. Водещият на шоуто ви предоставя 3 врати : Врата 1 ; Врата 2 ; Врата 3 . Зад една от тях има награда, зад останалите 2 няма нищо. Избирате си Врата 1 . Водещият, разбира се, предварително знае къде е наградата. И ви отваря Врата 3, зад която виждате, че няма нищо. Водещият ви предоставя избор - Отваряте Врата 1 или пък променяте решението си и отваряте Врата 2. Кое ще изберете ? Какъв е шансът наградата да е зад Врата 1 и какъв е шансът наградата да е зад Врата 2 ?
  13. Много си прав. Колегата @TG fan разправя изоставените заводи да станат писти ... по-добре да почнат да работят, щото никфо производство нямаме и скоро ще фалираме като държава ... А иначе камерите са решението за състезателите. А за тия дето пият и карат - големите санкции, прилагани своевременно.
  14. Задачката не е логическа, изисква се главно наблюдение. Децата я решават по-лесно, защото не са обременени с математически методи.
  15. По повод на електрическите коли - скоро попаднах на много интересна статия. Общо взето едно от най-скъпите неща в електрическия автомобил са батериите. В момента се ползват главно литиево-йонни батерии, защото са относително леки и имат повечко цикли на зареждане - между 400 и 1200 . Другата алтернатива са оловно-киселинните батерии, с които всички сме се сблъсквали - акумулаторите в колите ни. Те са доста тежки и имат по малко цикли на зареждане - между 500 и 800. Оловните батерии обаче са много по-ефтини за изработка - около 4-5 пъти по-ефтини, но пък не намират приложение при електро автомобилите, защото са тежки и доста ще затруднят двигателя. И двата вида батерии са големи замърсители и трудно се рециклират.Тук идва интересната част - в момента на пазара има батерия, която тежи колкото литиево-йонната, струва за изработка колкото оловната с тенденцията цената да намалее драстично и е напълно екологична, защото е на основата на Натрии, а натриеви съединения - много - от сол до какви ли не соди, даже ги ядем повечето . Въпросната батерия издържа над 5000 цикъла на зареждане и разреждане, като тестовете все още не са определили точно колко над 5000 са. Автомобилната индустрия обаче май няма интересе към подобна батерия, защото ще се получи така, че колата - като двигател, купе, etc ще издържа по-малко отколкото батерията. Прост пример - ако с 1 заряд на акумулаторите се изминават 400 километра и има на разположение да речем 6000 цикъла на заряд разряд се получава, че в живота на една батерия тя може да задвижи колата в рамките на 2 400 000 km . Ако ви се чете - http://www.aquionenergy.com/ ето я компанията, която от догодина ги пуска на пазара.
  16. Ако някой слънчев ден решат да въведат закон за измерване на емисии и задължителни катализатори и този закон се спазва - налагат се съответните глоби и коли се спират от движение, тогава сваленият катализатор ще ти е нужен. Но аз нямам идея защо някой ще иска да си свали катализатора ( ако не е запушен ) - даже да спечелиш 2-3 конски сили ( те въобще усещат ли се... ) ще тровиш себе си, децата си, близките си. Хората по света се чудят как да намалят вредните емисии, тук се чудим как да извличаме платината от работещи катализатори и как да си замърсяваме въздуха.
  17. Ако успеем да направим ядрен синтез и няма да имаме проблем с енергията
  18. prozium

    Една идея!

    И каква е всъщност идеята? Просто да се трупа база данни с какви ли не коли ? Някак странно е. В момента има качен някакъв акорд - честно казано снимката на нищо не прилича. Ако ще са хубави коли - говорим за тунинг ли ? То иначе не виждам какви идеи трбва да даде освен да си сменя сивика с акорд примерно. Ако пък искате да съберете наистина пипнатите и добре направени коли - това е друга тема. Но в сегашният си вид сайтът е много далеч от всякаква естетика, функционалност или каквото и да било друго. Помислете първо върху системата за менажиране на съдържанието, а после търсете съдържание. И то чак когато сте наясно какво искате да бъде и какви критерии да се спазват.
  19. Тези, които са за бърнване май бая променят поведението на колата в/у пътя, да не говорим че полепват какви ли не неща отвътре на калниците. Докато тези цветните са си най-обикновенни гуми, но цветни. Аз бих си взел ако имам джипка Много ще и бягат.
  20. Фотоапарати, лаптопи и подобни в никакъв случай да не се оставят в колата. Иначе то от това спасение май няма, но поне да се намалят щетите ...
  21. @honda accord 79, цитираш данни от 2007ма година, сега сме 2011та за 5 години много неща се променят. А тоя типец Мартин Винтеркорн, далеч не пада от небето, все пак не се занимава само с фолксваген, ами е зад порше, ауди, ламбо, бугати ... явно поназнайва. Това че може да прави шоу и да критикува си е в неговото право, щом се отразява като новина обаче, явно гласът му се чува и мнението му тежи, било грешно или правилно. Ако трябва да съм честен - при условие, че имах възможност да си купя нова кола не бих взел Хонда в момента. Предполагам и доста хора са така, което говори до някъде как са нещата в момента с Хонда.
  22. Ако си с XP ( май действа и при vista и win7 ( ама ме мързи да пробвам )) : Winkey + R ( a.k.a run ) - > %systemroot%\system32\drivers\etc\ пействаш това натискаш ОК, намираш хост файла - казва се host, няма разширение . Отваряш файла с notepad/notepad++ пейства това : 127.0.0.1 forums.hondabg.com127.0.0.1 hondabg.comслед:# For example:## 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server# 38.25.63.10 x.acme.com # x client hostРесетваш си любимият браузър и забравяш че някога е съществувал този форум, просто защото не можеш да го отвориш. Аз така вече няколко сайта съм набутал там, защото само ми убиваха времето.
  23. Промени си настройките на браузъра или го смени изцяло. На мен ми го дава съвсем нормално с опера мини.
  24. Твоя мотор е с карбуратор, да си сложиш турбо сигурно ще е кошмар.
×
×
  • Създай нов...