Jump to content

caesar

Фен
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от caesar

  1. Това скърцане или щракане е голям проблем! Много е изнервящо Може да се дължи на износена/счупена втулката на педала, но при мен след смяна на втулката щракането продължи. Преминах през поредното пръскане от към купето на плунжера на буталото на мастер цилиндъра с тефлонова грес, а след това и с други мазила. Ефектът беше ден, два без скърцане. Последва разглобяване на мастер помпата, смазаха я и престана да скърца, но пак за два дни. През това време четох и открих сервизен бюлетин за мастер помпата 11-005 от 22 January 2013, в който се препоръчва замяна на мастер помпата с п/н 46920-SNA-A02 с 46925-ТА0-А02. Накрая това решение проработи. Помпата ми я донесоха от щатите за около 130 USD , вместо за 550 лева от Бултрако. a11-005_^.pdf
  2. Интересува ме какво стана с ремонта на рейката - къде, какъв е ефекта и т.н?
  3. Темата е стара, но тук е мястото да попитам: Как се държи този автомобил на магистрама? Двигателят не се ли форсира много и започва ли да ръмжи зверски? Разхода може ли да се каже, че е относително нисък?
  4. ОК колеги, благодаря ви за светкавичните отговори!!!Разбрах, че която и да е от двете врати (модел от 1994 и от 1997) ше ми свърши работа.
  5. Здравейте знаещи колеги,Хондата е английски Сивик след феислифта.Преди време ми удариха задна лява врата, застрахователят иска да я сменя. Намерих две врати в една автоморга- на стъклата годините са 1994 и 1997г. и видимо няма разлика, но не знам втората врата дали е от преди или след фейслифта. Та, въпросът ми е има ли разлика в размерите на двете модификации (преди и след фейслифта) на вратите.
  6. Здравейте,

    Търся задна лява врата за английски сивик хечбек 1997 г. след фейслифта. Искам вратата да е с цвят хамелеон (преливащо се зелено в синьо). Във старницата Ви видях, че през 2010г. сте внесли точно такъв сивик със същия цвят. Молбата ми е да закупя вратата от вас, ако е налична. За контакт tzvetkov@tu-sofia.bg и 0895590218 - Пламен Цветков.

  7. Преди няколко дена ми докараха по поръчка един Сивик генерация 1,7 CTDI 2005г. Предната броня е в две части и е ужасно ниска. Това изпълнение вследствие на тунинговане ли или има и такъв модел, който ужасно не ми допада? За информация досега срещаните от мен Сивици 7 генерация не са с такава броня.Освен това ми се стори доста тромава при потегляне. Имам две коли на бензин Сивик 1,4si 1997г. и Тойота Карина Е 1994г. които макар и доста по-стари имат по добър старт. Ако трябва да чакам да вдигне 1800 обор/мин това не е моя автомобил. Доколкото знам турбото е с променяща се геометрия на перките, т.е. тирбото се включва и при ниски обороти. Според мен поведението на Сивик 1,7 CTDI 2005г. трябва да е като на бензинов автомобил.Не се засягайте и ще ви бъда благодарен ако споделите мненията си по тези два въпроса с мен.Сивикът не е купен още от мен и най-вероятно ще го откажа, въпреки отличните мнения за този модел.
  8. Чета тази тема и ми идва идеята за металопрахово боядисване, защото покритието е пластмаса и е адски здраво. Лесно ли се свалят тези лайсни?
  9. Радко, може да се обидиш, но я провери дали има течност в резервоарчето за миене на стъклата!
  10. Аз имам/х подобен проблем. Според майсторите в сервиза http://www.ubico-honda.com/ имобилайзера е ОК, но имаше според тях пропадане на импулси между имобилайзера и компютъра. Прекодираха тази комуникация и засега нещата заспаха. Споделиха, че е имало и дуги такива случаи. Имаш вече линка, обади им се, цената беше 20 лева. Ето и един ГСМ да си запазиш час: 0888634616
  11. Kicko, мерси за изчерпателния отговор, имаше какво да науча. Довечера ще проверя как светят и моите фарове. Все пак има ли начин по означенията (стрелки, буви и т.н.) нанесени на стъклото на фара да се разбере дали фара е от кола с лявва или дясна дирекция?
  12. Все пак колко е зле това петно на фар от дясна дирекция, ако е възможно някой с опит да каже.
  13. Колеги, Вижте какво намерих във форума на Тойота: http://www.parkingdynamics.co.uk/ .Някой има ли впечатления от този парктроник, каво мислите.
  14. Имам интерес относно двата фара на Сивика.Очаквам цена на лични.Мерси
  15. Колеги може ли да кажете дали тия стрът барове се слагат на всички модели Сивици и какво е педназначението им. Аз май някам такива неща. Става дума за Сивик 1,4 ис 1997 англичанка хечбек.
  16. Мразя дизелите!Впечатления от този двигател нямам, но имам лоши впечатления от доста други дизели. Освен това дизеловото гориво в БГ е доста по-скапано от бензина.Все пак един съвет:Ако е дизел, нека да е Тойота, ако е бензин- Хонда!
  17. Честит първи сняг на всички. Желая ви безаварийна и без ПТП-та зима!Хондата е англичанка- Сивик 1.4ис 1997 година. Ефектите са следните:1. Дръжките замръзнаха. Как си отваряте вратите има ли някаква по специална техника за това. Мажете ли ги с нещо или как ги размразявате, ако "да" с какво и как?2. Сега забелязах, че перата на чистачките лежат доста ниско. Те направо лежат в нещо като леген и са затрупани със сняг и лед и много трудно се размтазяват с помоща на обдухване от парното на предното стъкло, по точно ги размразявах днес около половин час. Как се справяте с това, дайте съвет?3. Нямам подгряване на страничните огледалата за задно виждане. Всички Сивици ли са така?Ако някой сподели мнението и по специално опита си по горните проблемчета ще съм му благодарен!С този Сивик ще ми е за първа зима. Имам Тойота Карина Е с която няма такива проблемчета.
  18. Става дума за Сивик 1.4ис англичанка 6 генерация 1997 година производство. Много рядко и то когато захладнее, като тези дни, се чува за около 2-3 секунди един странен звук около часовника илки някъде там в централната конзола, като някаква електрическа задвижка (двигателче). Има ли такива задвижки тая колица. Звукът прилича много на звука, който се чува когато принтера изкарва лист хартия. Има ли някой идея какъв е източника на този звук?
  19. Колеги,Много хубаво стоят. Дано и да светят хубаво.Има ли такива и за англичанка Сивик след фейслифта?
  20. Колега, ето още една идея.Преди три години си купих Тойота Карина Е, която и в момента карам. След запалване за 10 минути и по-малко стрелката на температурата отиваше накрая в червената зона и си стоеще там. Питах по форуми и кави ли не майстори и накрая свалих таблото с уредите. Открих разповни два резистора, които запоих и всичко си отиде по местата. Не твърдя, че е същото при теб, но все пак ...
  21. ОК, колега! Мерси!Ама дайте идея за нормално и за топло или за висока скорост. Например, ако карам през лятото при 30-35 градуса в градско задръстване от кои свещи да си взема. Някой има ли впечатления от опит.
  22. Съжалявам, но ще задам един въпрос.В моята документация са дадени два модела на свещите:- за нормални условия - NGK: ZFR5F-11 i DENSO: KJ16CR-L11- за топъл климат и високи скорости - NGK: ZFR6F-11 i DENSO: KJ20CR-L11ДВТ-то е D14A8 a Сивика е 1.4is 1997 годинаКой от моделите на NGK свещите е за предпочитане- ZFR5F-11 или ZFR6F-11 ?
  23. Не намерих във фирума инфо за тази манипулация и задавам въпросчето си:Всеки фар се държи на два болта в горната си част и с един болт от вътрешната си страна в долния край. Лесно се развиват/завиват.В дикументацията открих, че има един болт отдолу в средата, като бронята го скрива. Единият ми фар най вероятно не е захванат там, но бронята ми пречи за да го сваля.Та въпросът ми е, сваля ли се бронята за да сменя фара и ако е така, как се прави това, какво се разжива и т.н? Трудно ли е?
  24. Извинявайте, че се натрапвам в темата, но ме интересува и при вас ли стрелките на уредите на таблото са тъмни (трудно се виждат) или при мен е само така? Дали това не в следствие изгоряла лампа/и? Става дума за английски Сивик 1,4 is.
×
×
  • Създай нов...