Jump to content

kalinaki

Фен
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

3 Neutral

Относно kalinaki

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda civic
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    България

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Да изтупаме още малко прахоляк от тая тема. Моята Хонда е с навигацията, затова си купих wefa модул. Истината е че за непретенциозни потребители, тоя модул става. Но...винаги има едно НО. Аз лично констатирах доста проблеми с този модул. Например за да говориш през блутуут трябва да си превключил на тази функция на дисплея на радиото. Ако евентоално си слушаш радио няма да можете да говорите докато не прехвърлите на тази функция,което си е меко казано неудобство. Отделно от това разговорите прекъсват изневиделица (тествано с xiaomi 13). Относно музиката....става, но пак има едно НО.....при мен имаше някакви странични паразитни шумове в колоните, които се усилват с повишаването на оборотите на двигателя. Та с две думи разделих се с модула...всъщност свалих го. Ако някой е мераклия продавам го на половин цена. И веднага въпрос...някой да е измислил начин да се инсталира мултимедия на на 8 генерация с навигацията и на всичкото отгоре да работи и менуал настройката на климатика и да показва показания на дисплея на радиото...жлагодаря предварително.
  2. Темата е замряла, но все пак да попитам. Има ли надежда да се поръча такъв емулатор. Виждам че колегата, който го е разработил не е отговарял на въпроси от февруари 2022.
  3. Ясно...ще търся от лява дирекция. Неприятното е че не намирам цена под 300 лв за фар втора ръка. А по интересното е че видях в auto doc чисто нови ( вероятни китайчета) за по 150 бр. Някой случайно да е купувал такива. И още нещо. Ако някой от форума му се намират фарове моля пишете на лични
  4. Здравейте колеги. Преди дни имах лека среща с една джипка и потроших фаровете на любимата хонда Civic 8 gen. Въпроса ми е стават ли фарове от хонда с десен волан. Благодаря предварително
  5. Здравейте Темата е потънала в прахоляк, но въпреки всичко да се оплача и аз, пък дано някой да прочете и да даде акъл. Моята хубавица е Civic 1.8 бензин, 2006. Имам я
  6. Здравейте Не исках да отварям нова тема, така или иначе въпроса ми е свързан пряко с i-shift кутията на нашите любими машини. Въпроса ми е относно софтуера на кутията или по точно на робота. Та ...разбрах че до момента са излезли 3 актуализации, като последната е от 2011. Само в Бултрако ли са компетентни да извършат процедурата по актуализация или има начин и сами да си помогнем. Има ли " полза " от тази процедура и в крайна сметка някой възползвал ли се е от нея???
  7. Тъкмо покарах малко.....братушката каза да не очаквам някакви значителни промени след статичното обучение. Неговите съвети бяха динамичното обучение да стане на студен двигател. Мисля да го послушам. Но всичко това утре...сега е време за една малка ракия няколко пъти. Успех на всички хонда маниаци.....!!!!
  8. Не издържах и се заех отново с хондичката. Прекарах около 100 мл. дот4 през системата...излязоха 2...3 балончета, но бяха съвсем малки. Явно обаче са били от голямо значение. Закачих HDS. Сканирах за грешки. Освен P19E7 ( която след изтриване се появяваше мигновено) имаше и още една грешка p19fb. Само втората грешка се изтри. Пуснах статично обучение и воала....процедурата беше успешна и голямото зъбно колело от таблото изчезна. Утре ще я обуча и 1 движение.
  9. Нормално се държеше колата. Никакви признаци за нещо нередно. Въпреки това смених тези течности. Преди малко си писах с един руснак и той ми каза че най вероятно не съм обезвъздушил робота както трябва. Дори препоръча да обезвъздуша робота само ръчно като обикновен съединител и тогава пак да пробвам процедурата по статично обучение. Утре ще пробвам и ще пиша
  10. Привет на всички хонда маниаци. Преди 2 месеца се сдобих седна красавица 2006 набор, 1.8 бензин и с така недолюбваната i shift кутия....на мен пък ми допадна и за по малко от седмица реших, че ше си я покарам поне още десетина години. Но....по съвет на познати и приятели първото нещо в обслужването е смяната на маслото в кутията и спирачната течност на робота. Използвах няколко съвета и клипчета, които намерих тук във форума и мисля че се справих повече от добре, защото и двете масла си бяха за смяна...особенно на робота. Честно казано не усетих някаква особена разлика след това, така че може би беше време и за обучение на робота. Поръчах от ebay HDS v3.104. Докато дойде изгледах и изчетох безброй пъти процедурата по обучение и вчера се захванах да налея малко акъл на робота с HDS-a. И както всички препоръчват първо статичната процедура. Всъщност до динамично обучение така и не стигнах, защото обучението на робота завърши неуспешно с появата на ей тая грешка P19E7. Пробвах още няколко пъти да завърша процедурата, но уви винаги без успех. Сега...колата си пали и върви, предавките се сменят добре, но на таблото постоянно свети систем чек със едно голямо зъбно колело. Та незнам какво да правя от тук нататък. Само да напомня, че не съм сменял съединител, а само течностите в кутията и робота Единственото, което ми идва на ум е да опитам тази процедура https://hondafitjazz.com/manual3/en/html_en/000000000001439.html. Но дет се вика приемам всякакви идеи за да се справя с адаптацията. И още нещо....нейде из Варна има ли някой който се занимава с такива Хондички. Благодаря предварително!
  11. Ами ако не е у ред тия модул няма как да се вържеш с телефона, още по малко пък да протече някаква настройка на системата. Вероятно и при теб модула е глътна въздух. Намирам втора употреба в мегапартс, но искат по 140 лв. а не се знае дали работи преди да го свържеш,😏
  12. Здравей!!! Имам си една хонда сивик 8 генерация с i shift кутия и двигател 1.8. Искам да я оборудван с ГИ. Възможно ли е ??? Мои приятели от Варна ме посъветваха да се свържа с теб ако искам колата ми да работи както трябва. Аз самия съм от Варна. Имам нужда и от обучение на скоростната кутия.....прави ли се тая процедура в твоя сервиз? И последно.... какво е цифровото изражение на тази услуга. Благодаря ти предварително.
  13. Ами и при мен прави. Извадих го, отворих го, видимо няма нищо опушено и съмнително. Напръсках му контактите с контактен спрей и го закачих към буксата без да затварям кората под волана и оооо чудо...проработи. Когато затворих кората и пак спря. Така няколко пъти и накрая ми писна. Вероятно е нещо от модула или от буксатано сега не ми се занимава.
  14. Открих модула. Намира се под волана, захванат с 3 винчета към пластмасата под волана. Буксата му е включена. Има ли вариант модула да не работи поради някаква причина
  15. Де е тая букса. Баси моа ли да незнам че има букса за блутуута
×
×
  • Създай нов...